Tidak Menerima Teks pada iPhone 6S? - Inilah Yang Perlu Dilakukan

Tidak dapat menerima teks atau iMessgaes pada iPhone 6S dan peranti lain cukup menjengkelkan. Sama ada anda sedang menunggu beberapa berita besar, atau hanya di tengah-tengah membuat rancangan dengan rakan-rakan anda, tidak menerima pesanan teks dengan alasan tertentu tidak pernah menjadi masa yang menggembirakan. Sekiranya ini berlaku kepada anda, agak sukar untuk mengetahui dan mengetahui sebabnya.

Tidak Menerima Teks pada iPhone 6S? - Inilah Yang Harus Dilakukan

Sebenarnya, mungkin ada beberapa sebab yang berbeza mengapa anda tidak mendapat mesej secara tiba-tiba. Syukurlah, terdapat juga beberapa perkara berbeza yang boleh anda lakukan untuk mencuba dan menyelesaikan masalah ini. Walaupun mereka tidak dijamin berfungsi, petua ini berjaya untuk orang-orang pada masa lalu dan dapat berfungsi lagi. Namun, jika tidak ada yang termasuk dalam artikel ini membantu mengembalikan kemampuan anda untuk menerima mesej, ada baiknya menghubungi penyedia telefon bimbit anda atau Apple sendiri. Jadi tanpa basa-basi lagi, mari kita lihat beberapa perkara yang boleh anda cuba sekiranya anda tidak menerima teks pada iPhone 6S.

Mulakan Semula Peranti Anda

Perkara pertama yang harus anda cuba ialah memulakan semula peranti anda. Ini telah menyelesaikan banyak masalah untuk ribuan orang selama bertahun-tahun, dan mungkin dapat menyelesaikan masalah ini untuk iPhone 6S anda. Untuk menghidupkan semula peranti anda, yang perlu anda lakukan ialah menahan butang hidup / mati dan butang Daya bersamaan pada masa yang sama sehingga telefon mati dan kemudian logo Apple muncul semula. Sekiranya ini tidak membuat anda dapat menerima mesej teks lagi, teruskan ke petua seterusnya.

Pastikan Sambungan Rangkaian Anda / Sambungan Wifi Padat

Sekiranya anda berada di kawasan yang mempunyai sambungan selular yang buruk atau wifi lemah, ada kemungkinan penerimaan dan pengiriman mesej mungkin sedikit tidak jelas. Mereka mungkin tertunda, atau mungkin tidak pernah mengirim atau diterima sama sekali. Oleh itu, jika anda mengalami masalah dalam mendapatkan mesej, pastikan anda mempunyai sekurang-kurangnya beberapa titik perkhidmatan penuh di sebelah kiri atas skrin, dan pastikan bar wifi anda sekurang-kurangnya dua pertiga penuh. Sekiranya wifi anda lemah atau sambungan sel sama seperti minggu, itu boleh menjadi sebab mengapa anda tidak mendapat mesej. Sebaik sahaja anda kembali ke sambungan wifi atau rangkaian yang baik, mereka akan mula tiba. Sekiranya tidak, kemudian beralih ke jalan penyelesaian lain yang mungkin.

Tetapkan semula Tetapan Rangkaian

Walaupun agak menjengkelkan untuk menetapkan semula tetapan rangkaian anda (kerana anda harus memasukkan semua kata laluan wifi anda sekali lagi), kadang-kadang perlu dilakukan. Menetapkan semula mereka telah diketahui dapat memperbetulkan sesuatu bagi orang-orang tertentu ketika mereka mengalami masalah dengan panggilan, mesej atau wifi yang tidak jelas. Yang mesti anda buat ialah ketik Tetapan, kemudian Umum, kemudian Tetapkan Semula dan akhirnya tekan butang Tetapkan Semula Tetapan Rangkaian. Ia tidak memerlukan masa lebih dari beberapa saat untuk dilakukan dan semoga dapat membantu anda untuk dapat kembali menerima pesanan teks.

Cuba Matikan LTE

Ini adalah sedikit muslihat yang berjaya bagi sebilangan orang. Sebabnya adalah kerana LTE kadang-kadang boleh menyebabkan mesej tidak diterima. Sebabnya adalah kerana apabila LTE tidak stabil, telefon boleh menjadi keliru antara internet dan perkhidmatan data yang anda gunakan. Mematikan dan menghidupkannya mungkin berfungsi, tetapi ada juga peluang yang baik untuk mencubanya untuk sementara waktu dan hanya menggunakan rangkaian 4G / 3G. Yang harus anda lakukan untuk pilihan ini adalah mengetuk aplikasi Tetapan, diikuti oleh Selular, dan kemudian mengetuk LTE dan mematikannya sepenuhnya atau memilih "Data Sahaja",

Pulihkan iPhone 6S Anda

Ini hanya boleh digunakan sebagai hasil terakhir, dan selama anda menyimpan sandaran untuk peranti anda. Sebab ini harus menjadi perkara terakhir anda untuk mencuba kerana pada dasarnya ia akan membawa peranti anda kembali ke tetapan kilang. Ini akan menyingkirkan semua yang ada pada peranti anda, kecuali jika anda mempunyai jenis sandaran. Untuk mengembalikan peranti anda ke tetapan kilang, yang perlu anda lakukan ialah pergi ke Tetapan, kemudian Umum, kemudian Tetapkan semula. Setelah berada di menu itu, turun ke Padam semua Kandungan dan Tetapan dan klik padanya. Selepas beberapa minit, anda akan dapat mengatur semula telefon anda seperti baru, atau memuatkan sandaran.

Sekiranya itu tidak berjaya, anda agak tidak beruntung dalam hal perkara yang boleh anda lakukan sendiri. Seperti yang telah disebutkan di awal pengenalan, pastikan untuk menghubungi pembekal telefon bimbit anda atau Apple jika anda tidak dapat lagi mendapatkan teks. Ini mungkin masalah yang lebih mendalam yang memerlukan langkah tambahan untuk diperbaiki. Walau bagaimanapun, dalam kebanyakan kes, salah satu daripada pelbagai kemungkinan pembaikan dalam aplikasi ini pasti dapat membantu.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found