Apa yang NSFW maksudkan mengenai Pergaduhan

Tag NSFW yang terkenal wujud untuk memberi amaran kepada pengguna bawah umur dan pengguna sensitif bahawa terdapat gambar dan video bertema dewasa di hadapan. Juga, ia digunakan untuk menunjukkan kandungan yang mengandungi paparan kekerasan, darah, kesedihan, bahasa kasar, dan perkara lain yang mungkin dianggap tidak sesuai atau menyinggung perasaan orang.

Apa yang NSFW maksudkan mengenai Discord

Mari kita perhatikan lebih dekat hubungan Discord dengan akronim NSFW.

Discord dan NSFW Kandungan

Discord mempunyai hubungan yang menarik dengan kandungan NSFW. Walaupun jenis kandungan ini dibenarkan di platform, kandungan ini tidak dibenarkan di mana-mana. Hanya saluran yang ditentukan NSFW yang boleh menyiarkan kandungan dewasa tanpa mendapat masalah dengan Discord. Yang lain, bergantung kepada tahap kesalahan mereka, mungkin dihukum dengan apa-apa dari amaran hingga penghapusan akaun.

Oleh itu, jika anda ingin berbual mengenai tema dewasa dan menyiarkan gambar dan video seperti itu di saluran anda, menurut Garis Panduan, anda diminta untuk meletakkan label NSFW pada akaun anda. Apabila anda melakukan ini, setiap pengguna yang cuba mengakses saluran anda akan diminta oleh Discord untuk mengesahkan mereka berumur 18 tahun ke atas. Mereka yang berumur di bawah 18 tahun tidak akan mendapat akses.

Perlu diingat bahawa apabila anda menetapkan saluran anda ke status NSFW, nama saluran anda akan kelihatan seperti ini - "nsfw-yourchannelname." Discord merancang penyelesaian ini dalam usaha untuk membuat kompromi antara menjaga pengguna dewasa yang berminat untuk berkongsi dan menyiarkan kandungan NSFW di atas kapal dan melindungi mereka yang berusia di bawah 18 tahun.

Discord's Definition of NSFW

Walaupun singkatan NSFW bermaksud perkara yang sama pada Discord seperti yang berlaku di laman web dan pelayan lain di internet - kandungan dewasa dan seksual yang eksplisit dan eksplisit, akronim Discord terdiri daripada kata-kata yang berbeza. Definisi standard adalah "Tidak Selamat untuk Kerja", tetapi singkatan Discord bermaksud "Tidak Sesuai untuk Wumpus."

Definisi NSFW

Wumpus adalah makhluk kecil yang comel, endemik kepada pelayan Discord, dan sangat sensitif terhadap gambar dan video dewasa. Jadi, untuk melindunginya, kerana mereka tidak dapat menghalangnya daripada menjelajah pelayan, pasukan Discord telah merancang label NSFW untuk saluran. Sebaik sahaja dia melihat label "Tidak Sesuai untuk Wumpus" di saluran anda, dia akan segera pergi.

Cara Menetapkan Saluran Anda ke NSFW

Untuk menetapkan saluran anda sebagai "Tidak Sesuai untuk Wumpus", anda harus mengunjungi tetapan saluran anda. Inilah cara untuk menukar:

  1. Lancarkan penyemak imbas kegemaran anda dan arahkan ke halaman utama Discord, atau muat turun dan buka aplikasi Discord untuk iOS atau Android.
  2. Sekiranya anda belum log masuk, sekarang adalah masa untuk melakukannya.
  3. Navigasi ke kumpulan sembang anda.
  4. Klik atau ketuk, bergantung pada peranti dan platform yang anda gunakan, pada ikon roda kecil di sebelah saluran yang ingin anda jauhi dari Wumpus.
  5. Seterusnya, arahkan ke tab Gambaran keseluruhan saluran.

    Tab gambaran keseluruhan

  6. Tatal ke bawah halaman dan klik atau ketik slaid NSFW on / off Channel.

Setelah itu, apabila seseorang cuba mengakses saluran anda, mereka akan mendapat mesej peringatan yang memberitahu mereka bahawa mereka akan memasuki wilayah NSFW.

ini

Peraturan Kelakuan

Perlu diperhatikan bahawa Garis Panduan juga menentukan jenis kandungan dewasa yang dilarang walaupun untuk saluran dengan tag terkenal. Juga, teg NSFW tidak membenarkan pengguna melanggar peraturan tingkah laku lain pada pelayan Discord.

Kami sekarang akan melihat secara ringkas kesalahan kecil yang mungkin mengakibatkan amaran dan penghapusan kandungan, serta kesalahan yang boleh dihukum oleh kedua-dua kandungan dan penghapusan akaun.

Kesalahan Kecil

Menyiarkan kandungan dewasa di saluran yang tidak dilabel sebagai "Tidak Sesuai untuk Wumpus" tidak boleh diterima. Kandungannya akan dihapus dan anda akan diberi amaran. Namun, sekiranya anda terus menghantar gambar, GIF, dan video yang tidak sesuai, Discord mungkin akan menghapus akaun anda.

Gambar dan video yang menggambarkan kekejaman dan kekejaman haiwan juga tidak-tidak. Discord tidak mahu penyeksaan dan sadis di pelayannya.

Berkongsi gambar atau video porno yang diubah secara digital yang menampilkan kanak-kanak di bawah umur dilarang di Discord. Tema Shotacon, lolicon, dan cub juga tidak diingini. Pesalah berulang akan kehilangan akaun mereka. Bergantung pada tahap keparahan, anda mungkin kehilangan akaun anda dengan segera. Ini berlaku untuk semua akaun.

Anda tidak boleh menyiarkan apa-apa yang mendorong bunuh diri atau mencederakan diri sendiri. Juga, siaran yang mempromosikan bulimia, anoreksia, dan gangguan lain, akan dihentikan.

Gangguan tidak dibenarkan pada pelayan Discord. Begitu juga, tidak dibenarkan menyerang pengguna. Anda tidak boleh menyiarkan perkara yang mungkin ditafsirkan sebagai gangguan atau dorongan terhadapnya. Discord mendorong orang untuk melaporkan pengganggu.

Seperti rakan mereka yang "Sesuai untuk Wumpus", saluran NSFW tidak dibenarkan berulang kali menghantar mesej dan permintaan rakan yang tidak diingini kepada pengguna lain. Menyamar dan menyamar sebagai orang lain sehingga anda boleh masuk dalam senarai rakan seseorang juga dilarang.

Ia juga dilarang untuk menghantar spam ke perkhidmatan sokongan Discord. Wartawan palsu menghadapi risiko dihukum kerana Discord menyiasat setiap laporan.

Discord sangat tidak menggalakkan siaran yang melanggar DMCA (Digital Millennium Copyright Act). Untuk mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ini, baca Syarat Perkhidmatan Discord. Pada catatan yang sama, anda harus menahan diri dari menyiarkan apa-apa yang melanggar hak, IP pengguna, atau hak kontrak dan peribadi pengguna lain.

Kesalahan Utama

Dilarang keras melakukan perkara dan menyiarkan kandungan yang dilarang oleh undang-undang pada pelayan Discord. Itu akan mengakibatkan penghapusan segera kandungan dan penghapusan akaun anda. Anda juga akan diusir kerana mendorong orang untuk melakukan perkara tersebut.

Mengancam atau menjejaskan keselamatan seseorang mengakibatkan penghapusan akaun. Juga dilarang untuk berkongsi maklumat peribadi orang, seperti alamat fizikal, e-mel, nombor keselamatan sosial, dll. Catatan yang dianggap sebagai usaha untuk memalukan dan merendahkan orang juga akan dihapus, begitu juga dengan akaun poster.

Kandungan yang menggambarkan kanak-kanak di bawah umur dalam keadaan seksual atau tidak sopan tidak boleh diterima. Juga, anda atau pengguna lain harus menahan diri dari memautkan atau menyiarkan kandungan yang mengandungi kanak-kanak di bawah umur dalam konteks memalukan dan tidak sesuai.

Berkongsi kandungan yang rosak dengan virus dan jenis perisian hasad lain adalah kesalahan besar pada Discord, seperti penggodaman, retak, dan penyiaran bahan cetak rompak. Menggalakkan orang untuk mengeposkan salah satu daripadanya akan menanggung kos akaun anda juga.

Akhirnya, semua percubaan mencuri akaun pengguna lain akan mengakibatkan penghapusan akaun pelakunya sendiri.

Sentiasa Selamat di Bahagian NSFW

Menggunakan NSFW pada Discord bukanlah satu kejahatan dengan sendirinya dan tidak akan merosakkan anda atau saluran anda dengan cara apa pun. Namun, melanggar Syarat Perkhidmatan dan Garis Panduan Komuniti mungkin membuat anda menghadapi masalah serius. Kesalahan besar boleh mengakibatkan anda kehilangan saluran anda.

Adakah anda OK dengan kandungan NSFW pada Discord dan adakah anda akan menukar saluran anda ke kem NSFW? Apa pendapat anda mengenai Garis Panduan Komuniti dan adakah anda akan mengubahnya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found