Ulasan Nvidia GeForce 9500 GT

£ 45 Harga semasa dikaji

9500 GT pada dasarnya adalah titik tolak untuk kad permainan sebenar. Hanya dengan harga £ 9 di atasnya, anda akan dapati HD 4650, mampu memuatkan kadar bingkai dalam Crysis yang menuntut pada tetapan sederhana; 9500 GT tidak dapat menguruskannya, jadi dari kad ini, anda hanya melihat hujung media pasaran.

Ulasan Nvidia GeForce 9500 GT

Itu tidak boleh dikatakan tidak perlu dipertimbangkan. Dengan hanya 32 pemproses aliran dan jam inti 550MHz, ditambah dengan memori 256MB, ia mungkin bukan kad paling banyak di luar sana, tetapi ia hanya akan memainkan permainan terbaru pada tetapan rendah - walaupun itu tidak akan habis membeli permainan baru. Lebih penting lagi, ia tidak memerlukan input kuasa dan ia akan menanggung sebahagian besar beban ketika menyahkodkan cakera Blu-ray untuk dimainkan - faktor utama untuk PC pusat media.

Dalam ujian kami, penuaan, CPU teras tunggal melayang di sekitar tanda 60% semasa filem, yang sekitar 8-10% lebih baik daripada 9400 GT - dapat ditonton dengan sempurna, dengan kata lain. Sayangnya untuk Nvidia, ia lebih tinggi daripada beban CPU 30-40% dari kedua-dua kad media ATI, yang menimbulkan persoalan: mengapa anda membeli 9500 GT daripada pesaingnya yang lebih cekap?

Dan kami tidak mempunyai jawapan. Tidak cukup pantas untuk menganggapnya sebagai kad permainan dengan serius - melainkan jika anda bermain klasik klasik sahaja - tetapi ia juga tidak sehebat kad yang paling murah dalam kumpulan dalam penyahkodan media HD. Oleh itu, semua perkara yang dipertimbangkan, kami mengesyorkan anda menjimatkan beberapa paun dan tetap dengan HD 4350 yang murah untuk sistem hiburan anda.

Spesifikasi Teras

Antara muka kad grafik PCI Express
Jenis penyejukan Aktif
Chipset grafik Nvidia GeForce 9500 GT
Kekerapan GPU teras 550MHz
Kapasiti RAM 256MB
Jenis memori GDDR3

Piawaian dan keserasian

Sokongan versi DirectX 10.0
Sokongan model Shader 4.0
Keserasian berbilang GPU SLI dua hala

Penyambung

Keluaran DVI-I 2
Keluaran DVI-D 0
Keluaran VGA (D-SUB) 0
Keluaran S-Video 0
Keluaran HDMI 0
Penyambung kuasa kad grafik N / A

Tanda aras

Tetapan tinggi prestasi 3D (crysis) 11fps

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found