Cara Mendapatkan Saluran Tempatan di Amazon Fire TV Stick [Sept. 2021]

Amazon Fire TV Stick adalah peranti hebat yang membolehkan anda mengalirkan semua kandungan kegemaran anda terus ke TV anda tanpa perlu membayar kabel. Walaupun perkhidmatan streaming seperti Netflix dan Amazon Prime Video menawarkan perpustakaan kandungan yang luas, mereka tidak menawarkan saluran tempatan. Hulu memang menawarkan streaming tempatan melalui ‘Hulu + Live TV’ tetapi dengan kos yang mahal. Nasib baik, masih ada beberapa cara untuk mendapatkan saluran tempatan di Amazon Fire TV Stick anda. Teruskan membaca untuk mengetahui bagaimana anda dapat mengakses kandungan tempatan tanpa kabel dengan cepat dan mudah.

Menggunakan Perisian Pelayan Digital Antena + Media untuk Mendapatkan Saluran Tempatan di Firestick

Cara paling mudah untuk mendapatkan saluran tempatan di Fire TV Stick (atau Cube) anda ialah beralih ke antena digital. Mendapatkan akses ke berita dan cuaca tempatan anda mungkin mencabar semasa anda melakukan streaming di web, tetapi dengan beralih ke antena, anda dapat menonton semua saluran tempatan standard anda tanpa sebarang bayaran atau langkah tambahan.

Sekiranya anda baru menggunakan Fire OS, memilih Fire TV Recast Amazon adalah cara yang tepat. Recast dirancang untuk menggunakan platform TV Amazon, tetapi juga termasuk input antena terpasang di bahagian belakang kotak. Anda meletakkan peranti di mana sahaja yang anda inginkan untuk memasang antena. Fire TV Stick atau Cube, televisyen Fire TV Edition, Echo Show, atau peranti mudah alih yang serasi (tablet / telefon pintar). Itu sahaja! Peranti ini agak mahal tetapi bernilai peningkatan berbanding ‘Fire TV Stick 4K’ standard jika anda baru menggunakan platform ini. Peranti ini berfungsi dengan versi atau pelepasan Fire TV Sticks dan peranti Fire TV yang lain.

Sekiranya anda sudah mempunyai Fire Stick tetapi tidak mahu membelanjakan wang tersebut di Fire TV Recast, anda sama sekali tidak bernasib baik. Pelayan Media Plex yang dibina khas dapat mengalirkan siaran yang diambil oleh antena ke mana-mana peranti dengan aplikasi Plex, termasuk Fire Stick anda.

Menyiapkan pelayan Plex tidak semudah mengambil Fire TV Recast, tetapi tidak mustahil. Lihat tutorial ini mengenai cara menyambungkan pelayan Plex anda ke tongkat Fire TV anda. Seperti menggunakan Fire Recast Amazon, penala serasi Plex dan antena apa pun memberi anda akses ke setiap saluran tempatan yang disiarkan di kawasan anda. Percuma setelah anda membayar antena dan penala.

Dengan menggunakan kad penala dalaman atau dongle penala USB pada PC anda dengan antena, anda boleh menggunakan peranti yang dilampirkan rangkaian HDHomeRun untuk mengalirkan saluran tempatan ke Firestick anda.

Gunakan Aplikasi Khusus Saluran untuk Menonton Saluran Tempatan di Fire TV Stick

Banyak saluran rangkaian TV mempunyai aplikasi Amazon Fire TV Stick mereka sendiri, seperti CBS, NBC (Peacock), ABC (Paramount +), dan lain-lain, yang membolehkan anda menonton 'Live TV.' Walau bagaimanapun, aplikasi ini hanya berfungsi untuk rangkaian tertentu . Oleh itu, anda harus mencari semua rangkaian utama untuk saluran tempatan anda dan melanggannya. Harap maklum bahawa ini akan memberi anda saluran yang benar-benar sesuai dengan kawasan anda. Sekiranya anda ingin mendapatkan stesen tempatan di kawasan lain, anda perlu mengubah lokasi anda melalui perisian yang disebut VPN. ExpressVPN pantas dan selamat untuk streaming dan anda boleh memilih lokasi bandar atau negeri di A.S. yang anda mahukan.

Namun, ada penyelesaian yang mudah dan boleh dipercayai jika anda tidak mahu menambahkan perkakasan anda. Banyak saluran kabel mempunyai aplikasi, seperti FX, Nickelodeon, dll., Dan beberapa aplikasi menawarkan akses percuma ke rangkaian / saluran tempatan menggunakan penyedia TV Kabel anda. Mencari aplikasi untuk Fire Stick anda adalah mudah. Dari skrin utama, pergi ke "Aplikasi ->Kategori ->Filem & TV, " atau cari saluran yang anda cari menggunakan butang Alexa di alat kawalan jauh anda.

Gunakan Perkhidmatan Streaming Langsung untuk Menonton Saluran Tempatan di Firestick

Pilihan lain untuk mendapatkan saluran tempatan menggunakan aplikasi adalah melanggan ‘Hulu + Live TV’ atau YouTube Red, tetapi harganya sangat mahal.

Perkhidmatan streaming langsung mungkin merupakan pilihan terbaik bagi orang yang tidak mahu bermain-main dengan antena atau membayar pakej kabel yang terlalu mahal.

Perkhidmatan ini membolehkan anda membina pakej anda, termasuk hanya saluran yang anda mahukan. Daripada membayar 100+ saluran yang tidak anda tonton, anda membayar beberapa saluran tertentu dengan harga yang lebih rendah.

Terdapat beberapa perkhidmatan streaming ini di pasaran. Berikut adalah beberapa pilihan terbaik dan paling popular.

Semasa memilih perkhidmatan yang akan digunakan, periksa senarai saluran mereka sebelum anda mendaftar. Beberapa perkhidmatan menawarkan saluran yang berlainan di kawasan yang berlainan.

Setiap perkhidmatan harus mempunyai halaman khusus untuk senarai saluran. Anda boleh melihat senarai saluran tempatan fuboTV, saluran tempatan Sling TV (di Kawasan Pasar Khusus Sling (DMA) atau menggunakan Sling AirTV dengan antena), senarai saluran tempatan DirectTV, dan banyak lagi.

Gunakan Kodi untuk Mendapatkan Saluran Tempatan di Firestick

Anda boleh mendapatkan akses ke beberapa program tempatan melalui Kodi, penyelesaian pelayan media sumber terbuka dengan banyak repositori (atau tambahan) yang menawarkan saluran dari seluruh dunia. Anda boleh menggunakan add-on HDHomeRun di Kodi bersama-sama dengan peranti yang dilampirkan rangkaian HDHomeRun untuk saluran tempatan.

Kelemahan Kodi adalah bahawa komuniti repositori cukup anarkik. Anda mesti mencari saluran yang anda mahukan, dan biasanya saluran tersebut bukan saluran tempatan. Kelebihannya adalah percuma, dan terdapat banyak saluran dari pelbagai jenis kandungan yang tidak akan anda temui di tempat lain. Walau apa pun, peranti HDHomeRun menghubungkan ke antena anda untuk membawa saluran tempatan tersebut dengan mudah. Untuk lebih jelasnya, lihat tutorial memasang Kodi ke Fire TV Stick anda supaya anda dapat memulakan dengan menyiapkan HDHomeRun.

Gunakan Sling TV untuk Mendapatkan Saluran Tempatan di Fire TV Stick

Sling TV adalah perkhidmatan rapi yang merangkumi saluran asas sebagai pakej teras dan kemudian membolehkan anda menambah saluran lain yang anda mahukan. Terdapat tiga tahap pakej utama: Sling Orange, Sling Blue, dan pakej gabungan yang menggabungkan Orange dan Blue. Semua menawarkan pelbagai saluran dan ciri bergantung pada tempat anda tinggal.

Anda mendapat beberapa saluran tempatan untuk beberapa lokasi Sling, termasuk FOX dan NBC, yang tidak banyak dinikmati. Namun, keuntungan itu hanya untuk sebilangan kecil lokasi, seperti yang ditunjukkan di Kawasan Pasar Yang Ditunjuk Sling.

Untuk menikmati pilihan saluran tempatan terbaik di Sling, peranti AirTV mereka dan antena menyediakan sambungan rangkaian yang membolehkan Firestick anda menonton saluran tempatan melalui aplikasi Sling.

Gunakan ‘Hulu + TV Langsung’ di Firestick Anda untuk mendapatkan Saluran Tempatan

Hulu Live TV mempunyai salah satu pilihan saluran yang paling luas untuk perkhidmatan ini. Sebahagian besar dari apa yang anda perolehi bergantung pada tempat tinggal anda. Halaman TV langsung utama meminta kod pos anda untuk memberitahu anda dengan tepat apa yang anda harapkan. Perkhidmatan ini merangkumi banyak saluran tempatan dan nasional yang anda bayar lebih banyak dengan kabel, dan ia menawarkan streaming HD ke mana-mana peranti, termasuk Amazon Fire TV Stick.

Hulu Live TV berharga $ 64.99 sebulan, termasuk langganan lengkap untuk kandungan Hulu biasa dan saluran tempatan anda. Pilihan saluran yang tepat akan berbeza seperti di atas. Kos bulanannya mahal, tetapi jumlah kandungan yang ada sangat besar. Terdapat juga percubaan percuma selama 7 hari untuk melihat apa yang anda akan dapat.

Gunakan ‘YouTube Premium’ di Fire TV Stick Anda untuk mendapatkan Saluran Tempatan

Salah satu perkhidmatan kabel web yang paling popular dalam talian hari ini juga merupakan salah satu yang paling mahal, tetapi setelah akhirnya tersedia di Fire TV Appstore, anda boleh menstrim TV YouTube di mana sahaja. Dengan harga $ 64.99 sebulan, YouTube Premium adalah salah satu perkhidmatan seperti kabel dalam talian yang paling lengkap pada tahun 2021.

Gunakan TV AT&T untuk mendapatkan Saluran Tempatan Anda di Firestick Anda

DIRECTV STREAM (sebelumnya dikenal sebagai AT&T TV, AT&T TV Now, dan DirecTV Now) mirip dengan Hulu kerana ia menawarkan banyak pilihan saluran nasional dan tempatan. Sekali lagi, apa yang anda dapat bergantung pada poskod anda, tetapi pilihannya biasanya merangkumi rangkaian TV tempatan dan nasional, ditambah dengan banyak sukan dan filem serta apa sahaja yang anda mahu tonton.

DIRECTV STREAM berharga sama, dengan pakej terendahnya berharga $ 69,99 sebulan untuk 65+ saluran. Terdapat juga pilihan "Pilihan" dengan saluran 90+ untuk $ 84,99 dan "Pakej Ultimate" dengan saluran 103+ yang berharga $ 94,99 sebulan. Terdapat percubaan percuma selama 7 hari dan mereka sering mengadakan potongan harga atau promosi yang dapat menjimatkan sedikit.

Gunakan fuboTV untuk Mendapatkan Saluran Tempatan di Fire TV Stick atau Cube

fuboTV kurang dikenali tetapi mesti dicuba untuk peminat sukan, terutamanya kerana mereka mempunyai ESPN. Senarai saluran tempatan mereka dulu tidak ada, tetapi berkat tekanan dari pengguna dan persaingan, perkhidmatan ini meningkatkan permainannya. Kini ia menawarkan pelbagai saluran TV tempatan dan juga saluran nasional dalam pakej mereka. Ia masih berpusatkan sukan tetapi mempunyai senarai produk yang lebih luas sekarang.

fuboTV berharga $ 64.99 sebulan untuk pakej ‘Starter’, $ 69.99 sebulan untuk ‘fubo Pro’, atau $ 79.99 sebulan untuk kumpulan ‘fubo Elite’. Bergantung pada pakej yang anda pilih, anda mendapat lebih daripada 154 saluran dan 130 acara dalam 4K, sepuluh aliran di rumah, dan tentu saja, sokongan Fire TV. Perhatikan bahawa semua pakej merangkumi saluran tempatan anda, seperti ABC, CBS, NBC, FOX, MyTV, dll. Terdapat juga tawaran percubaan percuma.

Aplikasi Berbilang Saluran

Akhirnya, terdapat sebilangan aplikasi yang tersedia untuk Fire TV stick yang menyediakan akses percuma ke beratus-ratus saluran TV, termasuk stesen kandungan tempatan untuk banyak kawasan. Kaedah ini mungkin tidak mendapat saluran tempatan anda untuk kawasan anda, melainkan untuk kawasan metro utama. Namun, selalu perlu dilihat kerana aplikasi ini menyediakan sejumlah besar kandungan berkualiti tinggi secara sah (kadang-kadang) dan percuma (selalu).

Catatan mengenai kesahan: aplikasi ini menyediakan gabungan kandungan, dan mungkin sebilangan kandungan yang dapat anda lihat dengannya tidak dilesenkan di negara anda atau pembuat aplikasi mungkin tidak mempunyai kebenaran untuk menyiarkan.

Sayangnya, tidak ada cara mudah untuk mengetahui pengaturcaraan mana yang sebenarnya percuma dan mana yang, ahem, dipinjam. Oleh kerana itu, ada kemungkinan aplikasi ini dapat mencetuskan aduan dari ISP anda sekiranya mereka mengesan bahawa anda mengalirkan kandungan yang tidak mempunyai hak penyedia. Oleh itu, adalah bijak untuk memasang VPN pada Fire Stick anda agar tontonan anda selamat untuk anda.

TV LiveNet

LiveNet TV adalah aplikasi yang menyediakan akses ke lebih daripada 800 saluran, termasuk filem, hiburan, berita, sukan, anak-anak, memasak, dan banyak lagi. Aplikasi ini mempunyai saluran dari AS, UK, Eropah, Pakistan, India, dan kawasan lain. Sebahagian besarnya, saluran tersebut tidak akan sesuai dengan kawasan anda, tetapi ada beberapa saluran (terutama dalam kategori berita) yang semata-mata tempatan. Aplikasi ini disokong iklan, jadi secara berkala, anda mungkin muncul iklan ketika anda melancarkan program, tetapi iklan pada umumnya tidak mengganggu.

Kerana pemilikan yang boleh dipersoalkan terhadap beberapa bahan di LiveNet TV, aplikasi tersebut tidak tersedia di gedung aplikasi, dan aplikasi itu harus dimuatkan ke Amazon Fire TV Stick anda. Nasib baik, ini mudah, dan saya akan memberi anda panduan ringkas.

 1. Sekiranya anda belum memuat turun aplikasi Downloader dari kedai Amazon, lakukanlah, kerana ini adalah alat asas yang digunakan untuk mengakses fail dari Fire TV Stick anda.
 2. Pergi ke menu Tetapan dan tetapkan "Aplikasi dari Sumber Tidak Dikenal" ke, dan "Debug ADB" ke aktif.
 3. Lancarkan aplikasi Downloader dan arahkan ke https: \ livenettv.to.
 4. Tatal ke bawah ke butang Pasang dan ketuk menggunakan alat kawalan jauh Fire TV Stick anda.
 5. Biarkan pemasangan berjalan dan terima apa sahaja arahan yang diberikan.
 6. Buka aplikasinya dan semak 800+ saluran yang ada!

Apabila anda pertama kali memilih aliran di LiveNet TV, ia akan menanyakan kepada anda pemain video apa yang anda mahu tunjukkan alirannya. Terdapat beberapa pilihan yang disenaraikan, tetapi kebanyakannya tidak akan dipasang di Fire TV Stick anda. Anda boleh mencarinya di gedung aplikasi atau melalui lokasi yang dipunggah, atau anda boleh memilih pilihan "Pemain Video Android", yang ADALAH dipasang di Fire TV Stick anda.

Mobdro

Mobdro serupa dengan LiveNet TV tetapi mempunyai barisan saluran yang lebih fokus pada AS. Terdapat filem, berita, sukan, agama, anak-anak, dan saluran lain, dan aplikasinya sentiasa menambah lebih banyak apabila aliran tersedia. Antara muka Mobdro lebih canggih dan mempunyai kawalan yang lebih baik daripada aplikasi lain.

Prosedur pemasangan Mobdro juga serupa. Aplikasi ini tidak tersedia di app store dan harus dimuatkan ke Amazon Fire TV Stick anda.

 1. Sekiranya anda belum memuat turun aplikasi Downloader dari kedai Amazon, lakukanlah, kerana ini adalah alat asas yang digunakan untuk mengakses fail dari Fire TV Stick anda.
 2. Pergi ke menu Tetapan dan tetapkan "Aplikasi dari Sumber Tidak Dikenal" ke, dan "Debug ADB" ke aktif.
 3. Lancarkan aplikasi Downloader dan arahkan ke https: \ mobdro.bz.
 4. Tatal ke bawah ke butang Pasang dan ketuk menggunakan alat kawalan jauh Fire TV Stick anda.
 5. Biarkan pemasangan berjalan dan terima apa sahaja arahan yang diberikan.
 6. Buka aplikasi dan cari saluran yang tersedia!

Mobdro mempunyai perisian main balik terbina dalam, jadi anda tidak perlu memilih pemain video. Aplikasi ini disokong iklan, tetapi anda boleh mematikan iklan jika anda mahu dengan mengubah tetapan. Namun, jika anda mematikan iklan, Mobdro akan "meminjam" sumber Fire TV Stick anda ketika peranti dalam keadaan tidak aktif. Nampaknya agak samar, jadi saya membiarkan iklan dihidupkan.

Swift Stream TV Langsung

Swift Streamz Live TV mempunyai lebih daripada 700 saluran yang tersedia, disusun mengikut kategori kebangsaan, yang membolehkan anda mendapatkan saluran tempatan untuk AS, UK, dan puluhan negara di Asia, Eropah, dan tempat lain. Prosedur pemasangan untuk Swift Streamz adalah sama seperti aplikasi lain.

 1. Sekiranya anda belum memuat turun aplikasi Downloader dari kedai Amazon, lakukanlah, kerana ini adalah alat asas yang digunakan untuk mengakses fail dari Fire TV Stick anda.
 2. Pergi ke menu Tetapan dan tetapkan "Aplikasi dari Sumber Tidak Dikenal" ke, dan "Debug ADB" ke aktif.
 3. Lancarkan aplikasi Downloader dan arahkan ke http: \ www.swiftstreamz.com.
 4. Tatal ke bawah ke butang Muat turun dan ketuk menggunakan alat kawalan jauh Fire TV Stick anda.
 5. Biarkan pemasangan berjalan dan terima apa sahaja arahan yang diberikan.
 6. Buka aplikasi dan cari saluran yang tersedia!

Swift Streamz disokong iklan, dan walaupun tidak ada cara untuk mematikan iklan yang saya dapati, iklan itu tidak mengganggu. Swift Streamz memerlukan anda memilih pemain video, walaupun seperti LiveNet TV, pemain video Android lalai disokong dan tersedia tanpa muat turun tambahan.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found