Ulasan HP Officejet Pro 8620

£ 136 Harga semasa dikaji

Anda mungkin tidak mengharapkan inkjet kos rendah untuk menarik minat perniagaan, tetapi Officejet Pro 8620 HP mengubah persepsi itu. Walaupun harganya murah, cetakan, imbasan, faks dan salinan inkjet A4 ini; ia mempunyai kemampuan mencetak web dan mudah alih untuk menyaingi saudara-saudaranya yang lebih mahal; dan melakukan semua ini dengan kos operasi yang jauh lebih rendah daripada laser.

Ulasan HP Officejet Pro 8620

Ulasan HP Officejet Pro 8620: kos operasi dan ujian kelajuan

Kartrij dakwat HP HP memberikan halaman mono untuk 1p dan halaman warna untuk 4p, serupa dengan yang Epson WorkForce Pro WF-5620DWF. Satu-satunya kerengsaan yang berpotensi adalah bahawa kartrij HP bertahan sekitar separuh jumlah halaman Epson.

8620 tidak dapat bersaing dengan laser untuk kelajuan: ia dinilai hanya 21ppm untuk mono dan 16.5ppm untuk warna, menggunakan pengaturan Normal pemandu. Menghantar dokumen Word 25-halaman ke HP melihat kecepatan cetak mencapai 22ppm, tetapi angka ini berkurang menjadi 5.2ppm yang perlahan ketika kita beralih ke mod Terbaik. Begitu juga, dokumen DTP warna 24 halaman kami mengembalikan 14ppm dalam mod Normal tetapi hanya 3ppm pada kualiti tertinggi. Untuk semua ujian, kami mendapati bahawa masa untuk halaman pertama adalah sekitar 12 saat. (Sekiranya anda mahukan kelajuan seperti laser dalam inkjet, dan tidak memerlukan faks atau pengimbas, lihat Siri Officejet Pro X HP.)

hp-officejet-pro-8620-depan

8620 dapat menyerahkan salinan mandiri, tetapi sekali lagi, ia tidak akan memenangi hadiah dengan pantas. Dalam ujian kami, salinan mono sepuluh halaman yang dihantar melalui ADF 50 halamannya jatuh ke dulang output pada kadar 9ppm. Dengan mudah, terdapat unit dupleks klip di bahagian belakang, tetapi menyalin dokumen yang sama ke cetakan dua sisi yang mendorong kelajuan turun hingga 8ppm.

Ulasan HP Officejet Pro 8620: kualiti & ciri cetakan

Kualiti cetakan berubah-ubah. Kami mendapati teks kelihatan agak kabur dalam mod Normal, tetapi kelihatan lebih jelas dalam mod Best. Foto mono yang dicetak pada suasana Normal sama-sama tidak memberi inspirasi, dan mengalami keperitan yang tidak sedap dipandang dan tahap perincian yang buruk. Meningkatkan resolusi cetakan tidak banyak memperbaiki keadaan.

Tempat pencetak ini menang adalah dengan keluaran warna. The 8620 mengeluarkan laporan pemasaran yang canggih dengan carta dan grafik yang berani - satu-satunya batasan adalah bahawa anda perlu mendapatkan kertas berkualiti jika anda ingin mengelakkan cetakan berkerut. Tetapi, tentu saja, 8620 melakukan satu perkara yang tidak dapat dilakukan oleh laser, dan itu adalah mencetak foto berwarna berkualiti tinggi pada kertas berkilat.

8620 penuh dengan ciri-ciri. Skrin sentuh warna 4.3in yang besar memberikan akses cepat dan mudah ke semua fungsi utama, dan terdapat sokongan untuk percetakan berwayar dan tanpa wayar melalui sambungan Apple AirPrint, Wi-Fi Direct dan NFC. Imbasan boleh dihantar ke alamat e-mel atau bahagian rangkaian, dan HP menyediakan alat untuk mengimbas jauh dari PC.

hp_8620_1

Integrasi awan HP adalah baik, tetapi tidak setara dengan Epson, yang menawarkan sokongan yang unggul untuk Google Drive, Dropbox dan perkhidmatan cloud yang lain. Sebagai contoh, HP akan berfungsi dengan Google Drive, tetapi kami mendapati bahawa kami harus mengkonfigurasinya secara manual dari akaun Google kami; Perisian Epson melakukannya secara automatik.

HP lebih menumpukan pada perkhidmatannya yang Terhubung, yang memberikan alamat e-mel ke pencetak dan dengan itu memungkinkan bagi sesiapa untuk menghantar mesej kepadanya dan lampiran dicetak secara automatik. Ini serupa dengan perkhidmatan Epson's Connect, kerana ini juga membolehkan anda memutuskan pengirim mana yang dapat menggunakan perkhidmatan, mencetak menggunakan warna dan sebagainya.

Ulasan HP Officejet Pro 8620: keputusan

Officejet Pro 8620 membungkus dalam pelbagai pilihan pencetakan dengan harga yang baik. Kelajuan cetakan perlahan tetapi, sangat penting, ia menghasilkan nilai warna yang luar biasa, kos operasi yang rendah dan banyak ciri berguna.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found