Apakah cabaran Running Man?

Sama seperti The Ice Bucket Challenge dan Harlem Shake, Running Man Challenge adalah kegilaan terbaru yang menyapu internet. Tetapi apa sebenarnya dan dari mana asalnya?

Lihat yang berkaitan Bot sembang ini boleh bercakap dengan rakan anda sehingga anda tidak perlu Sains penaik yang tepat dijelaskan dalam satu grafik ringkas Baru ke Netflix September 2016: Narcos, Luke Cage dan semua yang baru bulan ini

Dicipta oleh dua remaja dari Hillside, New Jersey, Running Man Challenge bermula di Instagram sekitar empat bulan yang lalu. Video awal melihat Kevin Vincent dan Jerry Hall bermain-main dan melakukan tarian bersama "My Boo" oleh para DJ Ghost Town.

Tarian itu kemudian terkenal apabila Jared Nickens, Damonte Dodd dan Jaylen Brantley - pemain dari pasukan bola keranjang kolej Maryland Terps - menyiarkan versi mereka sendiri mengenai cabaran Running Man. Sejak itu, kesan siri video mereka telah menyaksikan trek DJ Ghost Town berusia 20 tahun mencapai puncak tangga lagu iTunes.

Sejak itu, langkah itu - yang sama sekali tidak mirip dengan "lelaki lari" MC Hammer - telah tersebar di seluruh dunia dengan bintang NBA terlibat dan bahkan pasukan Polis Metropolitan telah mencobanya.

Sama seperti Ice Bucket Challenge, setelah tarian selesai seseorang atau kumpulan lain dicabar untuk merakam tarian tersebut dan memasangnya. Namun, tidak seperti Ice Bucket Challenge, tidak ada amal di belakangnya, ini adalah aktiviti yang tidak berguna.

Cara melakukan Cabaran Running Man:

Ingin mencuba Running Man Challenge, tetapi tidak tahu caranya?

Sangat mudah. Mula-mula mulakan dengan mendengar "My Boo" oleh DJ Ghost Town.

Maka yang perlu anda lakukan hanyalah bangun dari kerusi anda, atau apa sahaja yang anda lakukan dan mulailah melakukan sedikit malu. Silangkan kaki anda dan berjongkok sedikit dan berjoget sedikit seperti anda berlari di tempat.

Sejujurnya, semasa anda menonton video ini, anda akan menyedari bahawa tidak ada yang benar-benar tahu apa yang mereka lakukan, jadi jangan terlalu risau.

Setelah selesai, dan anda membuat rakaman video cabaran anda, inilah masanya untuk menimbulkan cabaran kepada orang lain dan kemudian duduk dan menuai kemuliaan - anda baru sahaja mengambil bahagian dalam kegilaan internet. Bagaimana perasaan anda?

BACA SETERUSNYA: Bot sembang yang boleh bercakap dengan rakan anda, jadi anda tidak perlu


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found