Cara Masuk ke Instagram Melalui Facebook

Sejak Facebook membeli Instagram, kedua-dua rangkaian perlahan-lahan semakin dekat dan menawarkan lebih banyak integrasi. Sekiranya anda seorang pemasar media sosial, pemilik perniagaan kecil, atau sama seperti berkongsi kandungan di seluruh rangkaian, menghubungkan Instagram dan Facebook adalah tidak masuk akal. Anda boleh berkongsi kandungan di kedua-duanya dan memanfaatkan sepenuhnya kandungan visual. Anda juga boleh log masuk ke Instagram melalui Facebook untuk menyimpan detik berharga.

Biasanya, saya bermaksud menjaga rangkaian terpisah dan tidak berkongsi terlalu banyak data di antara mereka. Ketika datang ke pemasaran, itu berubah. Ini semua mengenai kecekapan dan mendapatkan jangkauan seluas-luasnya dengan sedikit usaha. Menghubungkan Instagram dengan Facebook membantu mencapainya. Anda boleh berkongsi di kedua-dua platform dengan satu klik sehingga masuk akal untuk melakukannya.

Paut Instagram ke Facebook

Sekiranya anda mempunyai halaman Facebook dan akaun Instagram, menghubungkan kedua-duanya adalah mudah. Kemudian anda boleh berkongsi kandungan dengan lancar antara kedua-dua rangkaian tanpa kehilangan format atau kesan.

 1. Buka Instagram di telefon anda
 2. Log masuk, pilih profil anda, dan kemudian pilih menu Tetapan.

 3. Pilih Akaun kemudian ketik ‘Sharing to Other Apps’

 4. Pilih Facebook dan log masuk dengan maklumat akaun Facebook anda jika anda tidak log masuk di telefon anda. Beri kebenaran aplikasi apabila diminta.

 5. Anda kemudian akan diminta untuk menyediakan Pusat Akaun anda. Pilih akaun Facebook anda atau ketuk Ubah kemudian pilih Teruskan.

 6. Pilih tempat untuk berkongsi di Facebook. Ketuk Teruskan untuk menyelesaikan persediaan Pusat Akaun.

 7. Pilih ‘Mula Berkongsi ke Facebook’.

Kembali ke Pusat Akaun. Pastikan pilihan ‘Kongsi dengan Facebook’ untuk Cerita dan Catatan dan ‘Log masuk dengan akaun’ diaktifkan.

Itu sahaja. Facebook akan bertanya kepada anda siapa yang akan melihat catatan anda, Rakan, Semua Orang, atau Tiada siapa. Sekiranya anda merancang untuk menggunakan akaun untuk pemasaran, anda harus memilih Semua Orang. Sekiranya anda hanya bereksperimen, teruskan ke Rakan. Anda boleh menukar kebenaran ini di kemudian hari.

Anda mungkin ditanya di mana untuk berkongsi. Contohnya, Garis Masa, halaman perniagaan, atau tempat lain. Sekiranya anda memasarkan, pilih 'halaman perniagaan'.

Sekiranya anda mendapati ini tidak sesuai untuk anda, yang perlu anda lakukan hanyalah kembali ke menu Akaun Terpaut di Instagram. Pilih Facebook dan pilih Nyahpaut Akaun.

Log masuk ke Instagram melalui Facebook

Anda boleh masuk ke satu rangkaian melalui yang lain sama seperti anda boleh menggunakan log masuk dengan Facebook di banyak aplikasi atau laman web lain. Cukup buka Instagram di telefon anda dan pilih Log Masuk Dengan Facebook. Sekiranya anda sudah log masuk ke Facebook, anda akan log masuk secara automatik. Sekiranya tidak, tambahkan log masuk Facebook anda apabila diminta dan pilih butang Log masuk biru.

Sekiranya anda menyediakan akaun Instagram baru, anda boleh melakukan perkara yang sama. Pasang Instagram dan pilih Log In With Facebook seperti di atas. Ia kemudian akan membuat akaun dan memautkannya ke Facebook anda. Satu-satunya masalah dengan ini adalah bahawa ia akan memberi anda nama pengguna dan kata laluan rawak kecuali anda mengeditnya.

Untuk mengedit butiran log masuk Instagram lalai anda, lakukan ini:

 1. Log masuk ke Instagram menggunakan log masuk Facebook.

 2. Pilih ikon Profil anda di kanan bawah dan pilih Edit Profil.

 3. Pilih nama pengguna anda dan ubah menjadi sesuatu yang lebih peribadi.

 4. Kembali ke skrin profil anda, ketuk ikon hamburger di kanan atas kemudian pilih Tetapan.

 5. Ketuk Akaun kemudian pilih Maklumat Peribadi. Periksa Alamat E-mel untuk memastikannya betul. Ketik untuk mengedit.

 6. Kembali ke menu tetapan dan pilih Keselamatan.

 7. Pilih Kata Laluan dari senarai untuk menetapkan semula.

Anda akan melihat pemberitahuan yang mengatakan sesuatu seperti 'Kami telah menghantar e-mel ke ALAMAT dengan pautan untuk menetapkan semula kata laluan anda'. Alamat e-mel itulah yang anda ada dalam akaun anda. Inilah sebabnya mengapa saya mengatakan untuk memeriksa e-mel di Langkah 4 kerana kita perlu mengaksesnya untuk mendapatkan pautan tetapan semula kata laluan. Periksa e-mel anda, ikuti pautan, dan tetapkan kata laluan yang unik. Kini akaun Instagram anda adalah milik anda.

Anda boleh membuat perubahan ini di web jika anda mahu. Gunakan pautan ini untuk mengedit profil Instagram anda dan pautan ini untuk meminta penetapan semula kata laluan. Prinsipnya sama, seperti hasil akhirnya.

Anda masih boleh log masuk ke Instagram melalui Facebook tetapi kini anda telah menyediakan akaun anda untuk diakses secara bebas juga. Anda kini boleh mengubah gambar profil anda, menambah bio, dan mengubahsuai akaun Instagram anda sesuka anda dan itu tidak akan mempengaruhi log masuk tersebut.

Cara Membatalkan Pautan Akaun Instagram Anda

Oleh itu, anda telah menghubungkan kedua-dua akaun anda yang bermaksud anda boleh menghantar silang kandungan anda. Tetapi, apa yang boleh anda lakukan apabila anda tidak lagi mahu kedua-duanya bersambung?

Sama ada anda menyahaktifkan akaun Facebook anda atau anda hanya ingin memisahkan kedua perkhidmatan tersebut, adalah mungkin untuk melakukannya tanpa kehilangan semua catatan anda.

Yang perlu anda lakukan adalah mengikuti langkah yang sama seperti di atas, kemudian buka Pusat Akaun. Dari sana, ketik akaun anda yang bersambung kemudian pilih ‘Alih keluar dari Pusat Akaun’ di bawah pilihan Akaun & Profil. Profil Facebook anda akan tetap menyimpan maklumat Instagram anda sehingga anda membuangnya dan anda perlu memadamkan semua catatan Instagram anda dari Facebook, tetapi lebih banyak lagi di sini.

Soalan Lazim

Sekiranya saya memautkan akaun saya dan yang satu diretas, adakah yang lain juga akan dikompromikan?

Walaupun anda menghubungkan dua akaun anda, mereka masih mempunyai log masuk yang terpisah (ya, anda boleh log masuk menggunakan pilihan Facebook di Instagram tetapi mereka masih terpisah). Sekiranya akaun Instagram anda dikompromikan atau sebaliknya, itu tidak bermakna bahawa akaun Facebook anda juga terancam. mereka mempunyai akses kepada kedua-duanya.

Bolehkah saya memautkan beberapa akaun Instagram ke Facebook?

Salah satu perkara yang rapi mengenai kedua platform ini ialah anda boleh mempunyai banyak akaun atau halaman dengan log masuk yang sama. Ini bermaksud bahawa anda boleh beralih antara profil profesional dan peribadi anda dengan mudah. u003cbru003eu003cbru003eAnda boleh menghubungkan beberapa akaun Instagram ke halaman Facebook yang sama. Yang perlu anda lakukan adalah mengikuti langkah yang sama di atas untuk setiap akaun Instagram.

Perkongsian bermakna

Menghubungkan Instagram ke Facebook menjimatkan masa dan menjadikan pemasaran media sosial lebih cekap tetapi anda perlu menggunakannya dengan berhati-hati. Pastikan akaun peribadi dan perniagaan anda terpisah dan hanya menghantar kandungan yang relevan. Walaupun terdapat banyak persilangan antara penonton Instagram dan penonton Facebook, ada kalanya tidak ada. Mengetahui bila anda boleh menghantar silang dan bila ia berfungsi adalah kemahiran utama pemasar.

Secara keseluruhan, menghubungkan keduanya adalah perkara yang baik dan bukan sahaja dapat menjimatkan masa, tetapi juga akan meningkatkan usaha pemasaran anda!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found