OnePlus 3 vs OnePlus 3T: Sekiranya anda membeli model terbaru, atau memburu OnePlus 3?

OnePlus 3 vs OnePlus 3T: Sekiranya anda membeli model terbaru, atau memburu OnePlus 3?

Gambar 1 dari 8

oneplus_3t_diturunkan _-_ 7_0

oneplus_3t_diturunkan _-_ 1
oneplus_3t_diturunkan _-_ 2
oneplus_3t_diturunkan _-_ 3
oneplus_3t_diturunkan _-_ 4
oneplus_3t_diturunkan _-_ 5
oneplus_3t_diturunkan _-_ 6
oneplus_3t_diturunkan _-_ 8

Kemas kini: Baik, itu bukan keputusan yang sudah lama anda buat. OnePlus 3 tidak lagi dijual secara rasmi, baik di laman OnePlus, atau melalui O2 - satu-satunya syarikat penerbangan yang menjual telefon di UK. Semua tidak hilang walaupun - anda masih boleh membeli yang dimiliki melalui eBay atau yang serupa, tetapi tentunya berhati-hati dan berhati-hati pembeli. Sekiranya anda memutuskan untuk menyusuri jalan itu dan semuanya sesuai, anda pasti akan mendapat tawar-menawar, kerana seperti yang akan anda baca di bawah ini - OnePlus 3T hanya sedikit lebih baik daripada pendahulunya, walaupun kenaikan harga yang dramatik.

Artikel asal bersambung di bawah.

Terdapat telefon OnePlus baru di bandar: OnePlus 3T. Selama setengah tahun ini, ulasan telefon pintar saya agak serupa. Sekiranya jarak pertengahan tinggi, itu akan berakhir dengan frasa "... tetapi OnePlus 3 lebih baik dan lebih murah." Sekarang, untuk pelbagai, sepertinya saya akan mengatakan "... tetapi OnePlus 3T lebih baik dan lebih murah."

Lihat berkaitan OnePlus mengumumkan OnePlus 3T; pesaing mengejar tinjauan Google Pixel dan Pixel XL: Bersedia dengan ulasan Google telefon terbaru OnePlus 3: Tidak lama lagi akan dapat dikalahkan oleh OnePlus 5

Tetapi tidak sebagai murah. OnePlus meletakkan kenaikan harga 21% pada model baru, dan lebih buruk lagi, ia adalah pengganti langsung. Ini bermakna anda perlu membuat keputusan dengan cepat sama ada mahu mencuba dan mendapatkan OnePlus 3 dengan harga RRP tawar sebanyak £ 330, atau membeli OnePlus 3T dengan harga £ 399.

OnePlus 3 vs OnePlus 3T: Apa yang tetap sama?

Sepintas lalu, kebanyakan perkara mesti berlaku jujur. Ia kelihatan sama (kecuali anda boleh mendapatkan OnePlus 3T dalam warna emas lembut sekarang), dan layarnya masih paparan 5.5in AMOLED 1080p yang sama. Ia masih dicas melalui kabel USB Type-C. [Galeri: 1]

Terdapat alasan yang baik untuk kenaikan harga, namun anda hanya perlu menggali sedikit di bawah permukaan. Berikut adalah perbezaan utama.

OnePlus 3 vs OnePlus 3T: Spesifikasi

OnePlus 3 mempunyai RAM 6GB yang mengejutkan, dan OnePlus 3T tetap di tempatnya, di samping storan dalaman 64GB (walaupun model 128GB juga tersedia, jika anda memerlukan lebih banyak.) Yang berbeza adalah pemprosesnya. Walaupun OnePlus 3 menggunakan pemproses Qualcomm Snapdragon 820 2.15GHz, OnePlus 3T akan dikuasakan oleh pemproses Snapdragon 821 2.35GHz.

Itu mungkin terdengar seperti perbezaan kecil, tetapi Qualcomm menganggap siri Snapdragon 821 menawarkan peningkatan pantas pada kelajuan telefon bimbit, serta pilihan penjimatan kuasa yang lebih besar. Hanya satu telefon bimbit utama yang menggunakan chipset Snapdragon 821 setakat ini: rangkaian telefon Pixel Google. Mereka mendapat markah yang cukup mengagumkan di penanda aras kami, dan dengan RAM 2GB tambahan yang dibungkus oleh OnePlus 3T, ia sangat pantas. [galeri: 3]

OnePlus 3 juga sangat pantas, tentu saja - maksud saya, baru enam bulan, dan teknologi hanya dapat dicapai sejauh ini dalam jangka waktu yang singkat. Tetapi jika anda mahukan kelebihan, ia harus menjadi OnePlus 3T.

Ulasan kami sekarang, dan kami dapat memberikan beberapa jawapan yang tepat mengenai seberapa besar perubahan spesifikasi meningkatkan OnePlus 3T daripada pendahulunya, dan jawapannya adalah ... tidak banyak. Di Geekbench, peningkatan prestasi menunjukkan dirinya sebagai beberapa ratus dalam ujian multi-core dan single-core:oneplus_3_vs_oneplus_3t_performance

Dari segi prestasi grafik, kerana keduanya hampir sama, prestasi mereka di GFBench GL di penanda aras Manhattan 3 hampir tidak dapat dipisahkan.oneplus_3t_vs_oneplus_3_performance

OnePlus 3 vs OnePlus 3T: Hayat bateri

Pilihan penjimatan kuasa pemproses baru akan membantu jangka hayat bateri, tetapi OnePlus 3T mendapat lebih banyak stamina dengan meningkatkan kapasiti bateri dengan jumlah yang lumayan. Walaupun OnePlus 3 mempunyai bateri 3,000mAh, OnePlus 3T bertambah menjadi 3,400mAh.

Selain itu, OnePlus menjanjikan bahawa bateri ini juga akan mengecas lebih cepat. Berapa cepat, tepat? Syarikat itu mengatakan bahawa OnePlus 3T akan memberi anda jangka hayat bateri seharian apabila dipasang hanya selama setengah jam.

OnePlus 3 sudah mempunyai bateri yang sangat baik (ia berlangsung selama 16 jam dan 56 minit dalam ujian bateri standard kami.) Ramai orang tidak memerlukan lebih daripada itu, tetapi siapa yang akan menolak 13.3% jangka hayat bateri tambahan?

OnePlus 3 vs OnePlus 3T: Kamera

Tidak banyak perubahan pada bahagian depan kamera utama, tetapi sudah cukup bagus. Anda mendapat penstabilan imej elektronik tambahan (EIS) dan perlindungan lensa kaca safir, tetapi perubahan sebenarnya ada pada kamera depan. [Galeri: 7]

Ya, gambar selfie anda tidak akan kelihatan baik. Kamera depan 8 megapiksel dari OnePlus 3 telah dipilih untuk memilih Samsung 3P8SP 16 megapiksel untuk OnePlus 3T. Ia adalah kamera fokus tetap dengan bukaan f / 2.0 dan piksel 1.0um.

OnePlus 3 vs OnePlus 3T: Harga

Ini adalah titik melekit. Semasa OnePlus 3 pertama kali dilancarkan, ia adalah £ 309 yang sangat menarik. Kemudian Brexit berlaku, dan ia meningkat sebanyak £ 20 untuk pelanggan UK berkat penambahan pound.

Nah, OnePlus 3T mendapat kenaikan harga yang lebih besar, mencecah £ 399, tetapi sekurang-kurangnya anda akan mendapat kenaikan lebih banyak untuk kali ini. Sama ada anda fikir bernilai £ 70 tambahan adalah perkara lain. [Galeri: 5]

Terdapat juga pilihan 128GB untuk £ 439 - menggandakan ruang yang terdapat di OnePlus 3 dan asas OnePlus 3T. Pilihannya berguna, kerana tidak ada ruang untuk kad microSD: masalah langka pada buku copy OnePlus.

Ringkasnya, ini adalah peningkatan kecil tetapi ketara, dan nampaknya akan menjadi yang terbaik dengan harga £ 400, tetapi kenaikan harga masih cukup, kehilangan beberapa kilauannya. Buat masa ini, OnePlus 3 adalah telefon bimbit yang hebat dengan harga yang murah hati, dan kami tidak percaya OnePlus 3T berkinerja lebih baik £ 70. [Galeri: 6]

Sudah tentu jika anda ingin menjadi bukti masa depan mungkin, atau mahukan yang terbaik dari yang terbaik, maka £ 70 itu boleh dibilang wang dibelanjakan dengan baik. Bukan anda boleh membeli OnePlus 3 lagi - tetapi jika anda melihat seseorang menjualnya dan dalam keadaan baik, itu adalah jalan yang mesti dipertimbangkan.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found