Cara Log masuk ke Banyak Akaun TikTok di Telefon Anda

Sejak dilancarkan pada tahun 2016, TikTok telah berkembang menjadi pangkalan pengguna yang besar. Tetapi ini menjadikannya semakin sukar untuk “tren” di platform. Oleh itu, akan sangat keren jika anda dapat memiliki banyak akaun TikTok.

Orang-orang mengadu perkara ini selama bertahun-tahun sebelum pasukan TikTok akhirnya mendengar. Sekarang, syukurlah, anda dapat memiliki lebih dari satu akaun TikTok. Terdapat beberapa tangkapan, bagaimanapun, perkara yang bukan pengetahuan umum.

Baca terus untuk mengetahui semua tentangnya, dan juga pelajari cara membuat banyak akaun TikTok tanpa aplikasi pihak ketiga.

Buat Akaun TikTok

Baiklah, anggap anda tidak mempunyai akaun TikTok dan terangkan keseluruhan proses dari awal. Perkara pertama, muat turun TikTok dari kedai aplikasi rasmi untuk peranti anda. Sekiranya anda menggunakan Android, gunakan Google Play Store. Sekiranya anda menggunakan iPhone, gunakan App Store sebagai gantinya. Walaupun anda mempunyai akaun, pastikan anda memuat turun kemas kini terbaru untuk TikTok. Jika tidak, anda tidak akan mempunyai pilihan untuk mempunyai banyak akaun.

Cara Masuk ke Akaun TikTok

Akhirnya, ikuti arahan untuk log masuk ke TikTok (untuk pertama kalinya):

 1. Lancarkan aplikasi TikTok di telefon anda.
 2. Tekan butang yang berbunyi Saya di sudut kanan bawah halaman utama. Ini akan membawa anda ke tetingkap Daftar.

 3. Pilih Mendaftar di bahagian bawah tingkap

 4. Anda boleh memilih untuk mendaftar dengan alamat e-mel, nombor telefon, atau platform media sosial (Twitter, Instagram, atau Facebook). Pilih mana-mana kaedah yang anda mahukan, tetapi ingat pilihan anda. Penting untuk pembuatan akaun anda yang seterusnya.

 5. Masukkan hari lahir anda yang sah (anda mesti berumur 13 tahun ke atas).

 6. Ketik Seterusnya apabila anda selesai.
 7. Masukkan e-mel atau nombor telefon anda untuk pengesahan akaun. Periksa e-mel yang TikTok kirimkan kepada anda dan klik pautan untuk mengesahkan akaun anda. (Atau jika anda menggunakan nombor telefon, periksa SMS untuk mendapatkan kod untuk mengesahkan akaun anda)

 8. Tetapkan kata laluan dan Sahkan permintaan apabila selesai.

 9. Akhirnya, anda perlu menyelesaikan Captcha ringkas dan mengesahkan bahawa anda adalah manusia.

Cara Log Masuk ke Banyak Akaun TikTok

Membuat akaun pertama agak mudah, bukan? Sekiranya anda melangkau bahagian pertama, pastikan anda mempunyai versi terbaru TikTok sebelum meneruskan. Setelah siap, ikuti langkah-langkah untuk membuat akaun TikTok kedua anda:

 1. Log masuk ke TikTok (akaun pertama anda). Cukup mulakan aplikasi di telefon anda dan berikan bukti masuk. Mereka akan disimpan dan log masuk anda yang seterusnya akan automatik.
 2. Ketik ikon profil anda di sudut kanan bawah skrin utama TikTok (Saya).

 3. Ketik nama akaun anda di bahagian atas skrin anda.

 4. Ketik ikon Plus untuk menambahkan akaun.

 5. Anda akan melalui proses pendaftaran yang sama seperti sebelumnya. Rujuk bahagian sebelumnya untuk mendapatkan arahan. Sekarang, ini adalah bahagian penting, pastikan anda mendaftar dengan alamat e-mel atau nombor telefon bimbit yang berbeza. Kaedah pendaftaran terpulang kepada anda, ia tidak penting selagi anda tidak menggunakan maklumat yang sama seperti kali terakhir.

Petua Penting

Sekiranya anda mengikuti nasihat kami, kini anda harus mempunyai dua akaun TikTok, yang berfungsi pada peranti yang sama. Seperti yang kami katakan, pastikan untuk tidak menggunakan nombor telefon atau alamat e-mel yang sama dan anda akan senang. Petua kami adalah menggunakan e-mel untuk mendaftar kali kedua kerana anda boleh membuat akaun e-mel percuma dengan mudah.

Sekiranya anda sudah mempunyai banyak akaun e-mel, prosesnya akan lebih mudah bagi anda. Perhatikan bahawa jumlah maksimum akaun yang dapat anda miliki adalah lima (pada masa penulisan).

Namun, ingat bahawa jika anda membuat banyak akaun pada peranti yang sama, profil anda akan ditandai sebagai akaun perniagaan. Ini bermaksud bahawa akaun anda akan diremehkan, yang hanya dapat diatasi dengan mencari lebih banyak daya tarikan. Itu tidak akan berlaku sekiranya anda membayar iklan di profil anda.

Sekiranya anda ingin mempunyai beberapa profil TikTok untuk diri anda sendiri, dan anda bukan pemilik perniagaan atau pengusaha, pastikan untuk menggunakan beberapa peranti (akaun terpisah pada setiap peranti).

Cara Log masuk Akaun TikTok Anda Yang Lain

Akhirnya, inilah cara anda log masuk ke akaun TikTok anda yang lain. Sangat mudah, ikuti langkah berikut:

 1. Mulakan TikTok pada peranti anda.
 2. Ketuk Saya (profil).

 3. Ketik nama akaun anda di bahagian atas skrin.

 4. Menu dropdown dengan semua akaun anda akan muncul. Pilih yang mana anda mahu log masuk.

 5. Apabila anda log masuk ke akaun lain, anda boleh mengedit profil anda untuk menukar nama pengguna. Anda juga harus mengetuk tiga titik di sudut kanan atas skrin dan tekan Urus Akaun untuk mengesahkan e-mel anda.

Itu sudah cukup untuk memulakan anda dengan banyak akaun TikTok.

Lebih Banyak Lagi Lebih Baik Daripada Satu

Semoga artikel ini bermanfaat dan memberikan semua maklumat yang anda perlukan. Ingatlah untuk selalu menyimpan akaun anda pada nombor telefon atau alamat e-mel yang berbeza, dan, lebih baik, pada peranti yang berasingan juga jika anda boleh.

Berapa banyak akaun TikTok yang anda ada? Adakah anda menggunakannya untuk bersenang-senang atau untuk perniagaan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found