Cara Log Keluar dari Amazon Fire Stick anda

Log masuk dan keluar dari Firestick cukup pantas dan mudah. Untuk menggunakan Firestick, anda mesti mempunyai akaun Amazon dan log masuk. Anda tidak perlu menjadi ahli Perdana, tetapi ia boleh memberi anda akses kepada faedah tambahan.

Cara Log Keluar dari Amazon Fire Stick anda

Kebanyakan orang tidak log masuk dan keluar dari Firestick mereka antara dua kegunaan. Tidak apa-apa jika ia adalah peranti anda sendiri di rumah anda sendiri. Sekiranya ia adalah peranti bersama atau anda log masuk ke dalam sebuah hotel, itu adalah cerita yang berbeza dan anda harus log keluar selepas setiap penggunaan.

Log keluar dari Fire Stick anda

Untuk log keluar dari peranti anda atau peranti bersama, ikuti langkah mudah ini.

  1. Buka skrin Utama.
  2. Navigasi ke Tetapan dan kemudian ke Akaun Saya.
  3. Pilih akaun Amazon anda dan pilih butang Deregister.
  4. Ini akan mengeluarkan anda dari Fire Stick dan mengeluarkan peranti dari akaun Amazon anda.

    log keluar dari firestick anda

Mengapa Keluar dari Firestick?

Sekiranya anda mempunyai Firestick, ia tidak hanya mengandungi Fire TV anda. Ia mengandungi semua yang dilampirkan ke akaun Amazon anda, termasuk maklumat pembayaran. Kecuali anda mahu pengguna lain mempunyai akses ke maklumat kad kredit anda, log keluar dari peranti anda.

Sekiranya anda bercuti dan mempunyai pengasuh rumah bermalam yang mempunyai kebenaran untuk menggunakan TV anda, log keluar. Sekiranya anda melancong ke lokasi yang memiliki TV Kebakaran yang dapat anda gunakan, pastikan anda keluar setelah setiap penggunaan. Sekiranya anda menyewa harta tanah melalui AirBnb, log keluar sebelum anda meninggalkan rumah.

Orang cenderung menumpukan perhatian pada bahagian aliran peranti ini dan melupakan jumlah maklumat peribadi yang berpotensi dimiliki oleh orang asing.

Cara Log Keluar dari Amazon Fire Stick dari jauh

Sekiranya anda pergi bercuti dan menyedari bahawa anda terlupa keluar dari Firestick anda, anda boleh melakukannya dari jauh.

  1. Log masuk ke akaun Amazon anda di laman web rasmi Amazon dan pergi ke bahagian Urus Kandungan dan Peranti.
  2. Pilih peranti anda, dan kemudian nyahdaftarkannya.

Deregister adalah istilah yang digunakan untuk log keluar, kerana Firestick tidak mempunyai fungsi log keluar dalam pengertian tradisional. Tindakan ini akan membuang maklumat anda dari peranti dan jika ada yang cuba menggunakan Firestick anda, mereka harus log masuk dengan ID Amazon mereka sendiri.

Walaupun tidak ada yang menginginkan seseorang melihat dan menilai kita untuk pertunjukan yang kita tonton atau muzik apa yang kita dengar, ada lebih daripada itu. Pembatalan pendaftaran melindungi maklumat peribadi dan kewangan anda juga.

Apa Yang Berlaku Apabila Anda Menghapus Diri Firestick Anda?

Apabila anda menghentikan pendaftaran Firestick, ia akan membuang maklumat dan data pengguna dari peranti. Oleh itu, sebarang aplikasi yang anda beli atau apa sahaja yang anda simpan tidak akan ada lagi. Melakukan ini untuk mengelakkan pengasuh rumah menggunakan akaun mereka, mungkin ada yang menganggapnya sebagai langkah yang melampau. Mungkin memerlukan sedikit masa untuk memasang semula semua aplikasi, tetapi keselamatan anda harus menjadi keutamaan anda.

muat turun

Bagaimanapun, semua yang anda beli atau simpan akan tetap berada di awan Amazon. Sebaik sahaja anda log masuk semula, anda boleh memuat turun semua aplikasi, filem, permainan, dan lain-lain. Sekiranya anda mempunyai barang-barang di peranti yang anda perolehi dari luar kedai Amazon, semuanya akan hilang dan tidak dapat diambil.

Tetapi semua yang lain boleh ditambah semula. Ini adalah harga yang kecil untuk dibayar apabila anda mempertimbangkan alternatifnya. Pencurian identiti dan penipuan kad kredit lebih mengecewakan daripada memasang semula aplikasi pada peranti.

Sekiranya anda telah menghentikan pendaftaran peranti anda kerana pencurian, pastikan anda memasukkan nombor siri semasa membatalkan pendaftaran. Terdapat langkah untuk melakukan ini dengan betul sebelum anda mengesahkan bahawa anda membatalkan pendaftaran peranti. Amazon memerlukan ini untuk mengesan peranti anda. Sekiranya orang yang mengambil Firestick anda cuba menggunakannya, Amazon akan menyekat mereka daripada melakukannya. Setelah mengganti peranti anda dan log masuk dengan ID Amazon anda, anda akan dapat mengambil aplikasi dan data lain dari awan dan menambahkannya ke Firestick baru anda.

Berkali-kali

Log keluar dari Firestick sebenarnya cukup mudah. Walaupun bukan keperluan harian, ada baiknya anda menggunakannya semasa anda dalam perjalanan atau kehilangan peranti anda. Sebarang aplikasi yang dihapus dari Firestick anda semasa proses log keluar dapat ditambahkan kembali setelah anda mendaftarkan semula peranti.

Berapa kerap anda keluar dari Firestick anda? Adakah anda pernah menghadapi masalah mengambil aplikasi lama? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found