Bagaimana cara memuat turun iOS 9 (beta awam) dan Apple News sekarang

Saya telah menggunakan peluncur pembangun iOS 9 sejak hari ia dilancarkan, pada iPad Air 2 dan iPhone 6 saya, tetapi kini tersedia untuk lebih daripada sekadar pengaturcara aplikasi dan wartawan yang ingin tahu. Semua orang kini boleh memuat turun dan memasang beta awam iOS 9.

Bagaimana cara memuat turun iOS 9 (beta awam) dan Apple News sekarang Lihat pratonton Apple iOS 9 yang berkaitan: Ikuti kemas kini iPhone dan iPad

Pertama kali dijanjikan oleh Apple ketika iOS 9 diumumkan pada Persidangan Pembangun Seluruh Dunia pada bulan Jun, beta awam membolehkan sesiapa sahaja yang mendaftar memuat turun dan mencuba OS pada iPhone atau iPad secara percuma. Ini adalah berita baik bagi sesiapa sahaja yang berminat untuk merasai OS mudah alih generasi seterusnya Apple sebelum dilancarkan secara rasmi ke peranti Apple akhir tahun ini, apabila generasi baru iPad dan iPhone Apple akan diumumkan.

Ingatlah, sebelum anda cepat-cepat memasang beta awam iOS 9: ini adalah perisian yang belum selesai, dan tidak boleh dipasang pada peranti yang anda andalkan. Ia mungkin berlaku lebih kerap daripada yang biasa anda lakukan, beberapa aplikasi mungkin tidak berfungsi dengan betul, dan jangka hayat bateri mungkin juga terpengaruh.

Anda mungkin juga ingin membaca pratonton iOS 9 kami terlebih dahulu, untuk membantu anda memutuskan apakah itu bernilai risikonya.

Selagi anda berpuas hati dengan semua itu, dan anda masih ingin mencubanya, berita baiknya adalah bahawa ia sangat mudah dilakukan (selagi pelayan Apple bermain bola - mereka kini mengalami banyak lalu lintas ). Cukup ikuti langkah-langkah di bawah.

Cara memuat turun dan memasang iOS 9 (beta awam)

  1. Sebelum memulakan, sandarkan iPhone anda dengan iTunes dan arkib sandaran. Dengan cara itu, jika ada yang salah, atau anda memutuskan untuk kembali ke iOS 8, anda boleh.

  2. Lawati beta.apple.com/profile untuk mendaftarkan peranti anda dalam program dan mengakses muat turun perisian "konfigurasi profil".Beta Awam iOS 9: Muat turun profil

  3. Ini akan membawa anda ke skrin pemasangan; ketuk Pasang di sudut kanan atas layar untuk meneruskan, masukkan kod laluan anda, dan ketuk Pasang pada layar berikut.Beta Awam iOS 9: Pasang profil

  4. Permulaan semula diperlukan. Klik butang Pasang, angkat kaki dan tunggu telefon atau tablet anda dimulakan semula.

  5. Setelah dihidupkan semula, peranti anda akan menerima kemas kini melalui udara seperti biasa. Pergi ke Tetapan | Umum | Kemas kini Perisian untuk memasangnya.

Cara mendapatkan Berita Apple (di luar AS)

Sekiranya anda tinggal di UK, atau wilayah lain di luar AS, anda mungkin menyedari bahawa ia hilang. Sekiranya anda ingin mencuba pembaca berita gaya Flipboard Apple yang baru yang berkilat, anda masih boleh, tetapi anda perlu mengubah tetapan wilayah anda terlebih dahulu:

Beta Awam iOS 9: Apple News

  1. Pergi ke Tetapan iPad atau iPhone anda, tatal ke bawah dan ketuk Umum.

  2. Seterusnya, tatal ke bawah dan ketik Bahasa & Wilayah dan pilih pilihan Amerika Syarikat di bahagian Format Wilayah.

  3. Nyalakan semula telefon dan aplikasi Berita akan muncul di skrin utama.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found