Cara Mengunci Kelantangan pada Android

Telefon pintar adalah bahagian teknologi yang sangat berguna. Mempunyai muzik, permainan, media sosial, video dan buku dalam satu pakej kecil sangat bagus. Begitu hebatnya sehingga anda hampir tidak boleh disalahkan kerana melupakan fungsi asas dan asalnya - telefon.

Cara Mengunci Kelantangan pada Android

Lebih mudah untuk melupakannya apabila telefon anda melambung di paha anda, dan entah bagaimana mengurangkan jumlah dering anda menjadi sifar. Ini adalah sesuatu yang telah terjadi pada kita semua pada suatu ketika, dan ia bertanggungjawab atas kekecewaan dan panggilan tidak dijawab yang tidak terkira banyaknya.

Itu bukan satu-satunya masalah yang disebabkan oleh butang sisi kecil yang sial itu. Sama ada anda bersenam dan tiba-tiba mendapati jumlah muzik anda turun, atau melompat keluar dari tempat duduk anda ketika anak-anak anda mulai meletupkan video YouTube secara maksimum, mempunyai lebih banyak kawalan ke atas telefon anda hanya boleh menjadi perkara yang baik. Penggera yang tidak disangka secara senyap-senyap adalah bugbear lain ... tidak banyak atasan akan menerimanya sebagai alasan.

Malangnya, sistem operasi Android stok tidak mempunyai cara terpasang untuk mengubah atau mengunci fungsi kekunci kelantangan. Nasib baik untuk anda, terdapat sejumlah penyelesaian yang disediakan oleh pelbagai aplikasi. Anda boleh menguncinya sepenuhnya, anda boleh membataskan sumber suara yang berlainan untuk julat tertentu, dan jika anda benar-benar bosan dengan permainan, anda boleh mematikan semuanya.

Sekiranya anda ingin mengawal semula seberapa kuat telefon anda dan untuk menghentikan kehilangan panggilan penting, anda telah sampai di tempat yang betul. Kami telah melakukan kerja keras untuk anda mencari aplikasi terbaik, termudah untuk menggunakan untuk mengunci dan mengehadkan kelantangan pada telefon Android anda.

Volume Lock oleh Evgeni Aizendorf

isi padu

Aplikasi yang sangat mudah digunakan dan direka bentuk dengan mudah, Volume Lock mungkin merupakan jawapan paling mudah untuk masalah anda. Jenis kelantangan yang berlainan dapat diatur ke tingkat yang berbeza, terkunci di tempatnya, atau bahkan ditetapkan pada julat yang terhad.

Yang terakhir ini cukup berguna, terutamanya jika anda melakukan banyak tugas dan tidak dapat memeriksa skrin semasa menukar kelantangan. Dengan cara ini anda dapat meningkatkan muzik anda tanpa mengambil risiko merosakkan gendang telinga anda ketika mencapai tahap maksimum, sesuatu yang sekitar 1,1 bilion remaja dan dewasa muda di seluruh dunia berisiko menurut kajian WHO tahun 2015. Ini juga akan menghentikan anda secara tidak sengaja dan sebaliknya membisukan suara anda sepenuhnya.

Aplikasi ini diberi nilai 4.4 di gedung Google Play, dan ulasan terbaru semuanya positif, jadi anda harus menggunakan yang ini.

Kawalan Kelantangan oleh Netroken

skrin volumecontrol

Volume Control adalah pilihan yang sangat tinggi dan serba boleh untuk mengunci kelantangan anda dan banyak lagi. Sebenarnya, mengunci kelantangan secara praktikal hanyalah persembahan sampingan kepada semua pilihan lain yang diberikan oleh aplikasi ini kepada anda.

Anda boleh mengatur profil kelantangan untuk banyak situasi yang berbeza, seperti ketika anda mengaktifkan Bluetooth atau memasang fon kepala anda. Anda bahkan boleh menjadwalkan profil yang berbeza mengikut masa atau lokasi, jadi profil akan disenyapkan secara automatik ketika anda mula bekerja, dan kemudian kembali ke normal ketika anda di rumah.

Ini juga menyediakan berbagai widget layar utama, termasuk tentu saja untuk mengunci kelantangan anda, serta widget yang dapat beralih di antara profil anda dan mengubah tetapan getaran anda.

Dengan penilaian 4.3 daripada lebih daripada 1 juta muat turun, aplikasi ini mungkin sesuai untuk anda. Ia mempunyai beberapa iklan melainkan anda menghabiskan sedikit untuk menyingkirkannya.

Volumecontrolwidgets

Butang Mapper oleh flar2

pemetik butang

Yang ini adalah pilihan nuklear. Dengan menggunakan Button Mapper, anda dapat mengubah fungsi salah satu butang keras pada telefon anda, atau mematikannya sepenuhnya. Sekiranya anda benar-benar bosan dengan keinginan untuk terus membiarkan nada dering anda dan jumlah muzik anda tinggi, anda selalu dapat menghilangkan masalahnya.

Aplikasi ini juga mempunyai sejumlah ciri tambahan. Anda boleh mengubahnya sehingga menekan kekunci kelantangan anda untuk waktu lama menyalakan lampu suluh anda, atau anda dapat mengaktifkan fungsi pengesanan saku jika anda menggunakan versi premium.

Ia mempunyai penilaian 4.1 yang kukuh di Play store, dan lebih daripada satu juta muat turun, jadi anda tidak akan bersendirian jika anda memutuskan bahawa cukup.

Kawalan Darat ke Mejar Tom

Dengan salah satu aplikasi ini, atau salah satu pilihan lain yang ada di Play Store, anda kini harus kembali mengawal seberapa kuat telefon anda berdering. Sekarang anda tidak akan mempunyai alasan untuk tidak minum bir dengan rakan anda selain kegelisahan dan kemalasan sosial anda. Malangnya, kami tidak dapat memetakannya semula untuk anda, tetapi sekurang-kurangnya kami telah membantu anda untuk bangun pada waktu bekerja!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found