Bagaimana Memasangkan Bud Gema Amazon Anda

Hari fon kepala berwayar semakin berkurang. Mereka hebat tetapi banyak pengguna cenderung menggunakan earbud tanpa wayar. Sekiranya anda baru menggunakan permainan earbud, anda akan cepat menyedari bahawa mendengar audio tidak semudah memasang kabel.

Bagaimana Memasangkan Bud Gema Amazon Anda

Sama ada anda baru sahaja membeli Echo Buds anda, atau anda memilikinya untuk sementara waktu, berpasangan boleh menjadi sukar tetapi tidak mustahil. Walau apa pun, jangan risau kerana kami akan membimbing anda selangkah demi selangkah mengatur Echo Buds anda.

Pasangkan Gema Echo Anda

Salah satu kelebihan utama Echo Buds ialah anda mendapat akses ke Alexa dalam perjalanan. Tetapi anda harus menyiapkan semuanya terlebih dahulu dan memastikannya berfungsi dengan betul.

Inilah cara anda boleh menyediakan Echo Buds anda:

Hidupkan Bluetooth telefon anda

Anda perlu memulakan dengan memastikan telefon anda siap dipasangkan. Sekiranya anda menggunakan iPhone yang lebih baru (iPhone X atau lebih baru), tarik ke bawah dari kanan atas skrin telefon anda dan ketik simbol Bluetooth sehingga menyala biru.

Sekiranya anda menggunakan Android, tarik ke bawah dari bahagian atas skrin dan pastikan simbol Bluetooth berwarna biru.

Buka aplikasi Alexa di telefon anda

Sekiranya anda belum mempunyai aplikasi Alexa, anda boleh memuat turunnya dari App Store atau Google Play Store. Juga, pastikan anda log masuk ke akaun Amazon anda.

Tekan dan tahan butang pada Echo Buds anda

Untuk meletakkan Bud anda dalam mod berpasangan tekan dan tahan butang fizikal pada mereka sehingga cahaya berkelip biru. Echo Buds akan muncul di peranti anda semasa mereka disambungkan.

Laman Web Amazon

Letakkan Pucuk di telinga anda

Berhati-hati, ada tunas kanan dan kiri. Anda hanya boleh menggunakan satu atau kedua-duanya tetapi kerana ini adalah stereo tunas, anda akan mendapat pengalaman yang lebih baik menggunakan kedua-duanya pada masa yang sama.

Pasangkan Echo Buds-side

Ketuk pilihan untuk memasangkan ketika muncul di telefon anda.

Berpasangan Tanpa Aplikasi Alexa

Anda boleh melakukan streaming apa-apa melalui Echo Bud anda tanpa melalui aplikasi Alexa. Namun, itu bermakna anda tidak akan mendapat faedah perkhidmatan Alexa.

Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Hidupkan Bluetooth pada komputer, tablet atau telefon anda.
 2. Buka casing Echo Buds anda dan tekan dan tahan butang yang anda temukan di casing selama tiga saat. Pucuk Echo mesti ada di dalam casing kali ini.
 3. Lepaskan butang. Sekarang ambil Echo Buds dan letakkan di telinga anda.
 4. Pergi ke peranti anda dan gunakan tetapan Bluetooth untuk menjadikan keduanya dipasangkan dengan betul.

Ini adalah dua cara untuk memasangkan Echo Buds anda dengan peranti. Aplikasi Alexa akan berfungsi dengan peranti Android dan iOS, dan anda boleh memasangkannya dengan mana-mana peranti yang disokong Bluetooth.

Penyelesaian masalah

Anda telah mengikuti semua langkah di atas tetapi Echo Bud anda memberi anda masa yang sukar. Nasib baik, Amazon memberi kami penyelesaian cepat dan mudah untuk mengetahui sebab-sebab asas masalah Echo Bud kami.

Untuk kes yang kelihatan sederhana, sebenarnya dilengkapi untuk memberitahu anda apa masalah yang dihadapi oleh teknologi anda. Lampu dan kilatan warna yang berbeza bermaksud perkara yang berbeza. Mari tinjau mereka untuk membantu anda melewati kod ralat anda:

 • Bateri - Lampu hijau, kuning, dan merah menunjukkan hayat bateri. Sekiranya anda melihat kehijauan, anda tinggal kira-kira dua jam lagi. Kuning bermaksud anda mempunyai masa kurang dari dua jam dan merah bermaksud bateri anda berada di bawah 5%. Sekiranya tunas anda menunjukkan cahaya merah atau kuning, isi casing dengan tunas di dalamnya dan cuba lagi.
 • Berkelip Merah - Ini menunjukkan masalah dengan sambungan. Sama ada pin pada Tunas anda menjadi kotor atau tersumbat dengan puing-puing, atau tidak berpasangan dengan betul. Sekiranya anda melihat cahaya ini, cuba bersihkan, atau lepaskan dan sambungkan semula.
 • Berkelip Biru - Lampu berkelip biru bermaksud Tunas anda sudah siap dipasangkan. Sekiranya anda tidak melihatnya, ini tidak akan memasuki mod berpasangan. Cuba isi casing anda sebentar kemudian tekan butang sekali lagi. Juga, pastikan Bluetooth anda dihidupkan (peranti penerima).

Apa yang Boleh Anda Lakukan dengan Echo Buds?

Sekiranya anda memasangkan Echo Bud anda menggunakan aplikasi Alexa, anda akan mempunyai pelbagai tindakan yang boleh anda gunakan. Tidak perlu menekan dan menahan dan mengklik apa sahaja. Yang harus anda lakukan hanyalah mengatakan "Alexa" dan kemudian memberi perintah yang mungkin seperti "turunkan volume" atau "lewati lagu ini", atau bahkan "panggil Mike."

Tetapi anda juga boleh melakukan sesuatu yang lebih kompleks seperti mengurangkan bunyi atau mengaktifkan ciri Laluan. Pilihan pengurangan kebisingan memastikan bahawa anda tidak terlalu banyak mendengar bunyi latar ketika anda berada di luar. Sebaliknya, ciri Laluan memastikan bahawa anda mendapat bunyi ambien yang mencukupi apabila anda memerlukannya. Fikirkan pengumuman lapangan terbang atau ketika seseorang bercakap dengan anda di jalan.

Yang harus anda lakukan ialah meletakkan Echo Buds di telinga anda dan ketik dua kali pada setiap sensor sentuh untuk beralih dari ciri Passthrough ke Pengurangan Bunyi. Anda juga boleh meminta Alexa melakukannya untuk anda.

alexa

Bagaimana Sekiranya Alexa Tidak Menjawab?

Bayangkan anda merasa selesa dengan meminta Alexa menolong anda dengan tugas yang berbeza, dan kemudian dia berhenti bertindak balas secara tiba-tiba. Itu boleh menimbulkan keadaan yang tidak selesa. Tidak perlu panik, ini mungkin sesuatu yang dapat anda perbaiki dengan cepat. Berikut adalah beberapa perkara yang boleh anda periksa:

 1. Adakah kelantangan telefon anda turun? Pastikan untuk meningkatkannya.
 2. Adakah aplikasi Alexa dibuka? Adakah Echo Buds anda dalam talian? Sekiranya tidak, pastikan mereka kembali dalam talian.
 3. Adakah Wi-Fi dimatikan? Mungkin anda harus menghidupkan semula penghala anda.
 4. Periksa semula sambungan Bluetooth pada peranti anda.

Sekiranya Echo Bud anda kerap kehilangan sambungan Bluetooth, anda mungkin harus memulakan semula telefon pintar anda dan pergi ke aplikasi Alexa, dan melepaskan pasangan anda. Kemudian mulakan proses berpasangan lagi. Sekiranya masalah berlanjutan, anda mungkin perlu menetapkan semula telefon atau peranti lain dari kilang dan menjalani keseluruhan proses persediaan.

Memasangkan Bud Gema Anda Mudah

Echo Buds kecil, tetapi kuat. Mereka datang dengan Alexa, yang dapat banyak membantu anda ketika anda berada di dalam dan di luar rumah. Proses berpasangan cepat dan mudah, dan jika anda mengalami masalah dengannya, anda seharusnya dapat memperbaikinya dengan cepat.

Sekiranya bunyi di luar terlalu banyak, anda boleh mengurangkannya. Sekiranya anda perlu memastikan anda mendengar sesuatu, anda boleh mengaktifkan Passthrough.

Betapa mudahnya memasangkan Echo Buds anda? Adakah anda menghadapi masalah? Mungkin anda tahu kaedah penyelesaian masalah lain? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found