Memasangkan Remot dengan Kod Jauh Comcast

Comcast Xfinity adalah salah satu perkhidmatan TV kabel teratas tetapi kadang-kadang sukar untuk digunakan. Banyak orang menghadapi masalah dengan alat kawalan jauh, seperti memasangkan dan mengatur. Anda boleh memasangkan alat kawalan jauh Comcast dengan TV atau peralatan audio seperti bar suara.

Memasangkan Remot dengan Kod Jauh Comcast

Oleh kerana terdapat banyak alat kawalan jauh Comcast, dan lebih banyak lagi jenama TV yang masing-masing mempunyai kod yang berbeza, tutorial ini hanya memfokuskan pada remote dan TV paling terkini dan paling popular. Namun, anda juga akan mendapat bahagian yang menerangkan cara mendapatkan kod untuk TV lain dan remote Comcast.

Jauh Comcast: Cara Memasangkan Jauh X1 dengan TV

Alat kawalan jauh Comcast Xfinity agak membingungkan, dan kenyataannya terdapat beberapa model yang tidak membantu. Anda boleh mengesahkan jenis alat kawalan jauh anda menggunakan laman sokongan Xfinity rasmi.

Anda dapat melihat gambar-gambar semua alat kawalan jauh Comcast Xfinity dan membandingkannya dengan gambar yang anda ada. Terdapat juga arahan untuk memasangkannya dengan jenama TV yang berbeza, yang akan kita sampaikan kemudian.

Berikut adalah cara memasangkan alat kawalan jauh X1 anda dengan TV anda:

 1. Pastikan anda mempunyai bateri yang berfungsi di alat kawalan jauh anda. Uji dengan menghidupkan dan mematikan kotak kabel. Sekiranya alat kawalan jauh berfungsi, ikuti langkah berikut.
 2. Pegang butang A pada alat kawalan jauh Comcast anda.
 3. Pilih Remote Setup dari menu di skrin TV anda.
 4. Cukup ikuti arahan di TV anda sehingga alat kawalan jauh Comcast anda dipasangkan dengan TV. Sekarang anda boleh meneruskan pengaturcaraan alat kawalan jauh untuk mengendalikan TV dan peralatan audio.

  pasangan kawalan jauh comcast

Mereka yang mempunyai alat kawalan jauh X1 yang mempunyai suara mempunyai cara yang lebih mudah untuk memprogram jarak jauh Comcast. Yang perlu mereka lakukan hanyalah menahan butang mikrofon dan bercakap "Program jarak jauh".

Cara Mengatur Jauh Comcast

Ikuti langkah-langkah ini untuk memprogram alat kawalan jauh Comcast yang mempunyai butang penyediaan (beberapa di antaranya tidak, dan langkah-langkah pengaturcaraan untuk mereka akan mengikuti tidak lama selepas ini):

 1. Hidupkan TV anda secara manual dan pastikan input ditetapkan untuk set-top box.
 2. Tahan butang Setup pada alat kawalan jauh Comcast Xfinity anda sehingga LED di bahagian atas alat kawalan berubah dari merah ke hijau.
 3. Tekan butang Xfinity pada alat kawalan jauh anda. Anda akan melihat kotak kosong untuk kod tiga digit di skrin anda. Masukkan nombor 9 9 1 di dalam kotak tersebut dan lampu pada alat kawalan jauh akan berkedip hijau dua kali.
 4. Tekan butang CH ^ pada alat kawalan jauh selagi TV tidak dimatikan.
 5. Sekiranya ia dimatikan, tekan butang Setup pada alat kawalan jauh sekali lagi untuk mengunci kodnya.
 6. Sekarang tahan butang kuasa TV di alat kawalan jauh anda sehingga menyala. Apabila berlaku, anda sudah selesai dengan pengaturcaraan.

Pengaturcaraan Jauh Comcast tanpa Butang Persediaan

Beberapa alat kawalan jauh Comcast seperti XR15 tidak mempunyai butang persediaan. Inilah cara anda dapat memprogramnya:

 1. Hidupkan TV secara manual.
 2. Pegang secara bersamaan butang Mute dan Xfinity pada alat kawalan jauh anda selama beberapa saat sehingga lampu di bahagian atas alat kawalan jauh bertukar dari merah ke hijau.
 3. Sekarang anda perlu mencari alat kawalan jauh Comcast yang betul untuk pengeluar TV anda. Anda boleh mencarinya di laman rasmi Xfinity yang disebutkan sebelumnya. Di bawah menu dropdown Pilih jenama, pilih jenama TV anda dan klik teruskan. Anda juga boleh mencari jenama Audio di sini jika anda memilih Audio / Lain-lain.
 4. Di tetingkap ini, anda akan diminta untuk mendapatkan kod lima digit dari pengeluar anda. Sebilangan mungkin mempunyai lebih daripada satu kod yang mesti anda cuba satu per satu. Sebagai contoh, kod yang paling mungkin untuk LG adalah 12731. Jika alat kawalan jauh berkedip hijau dua kali, anda telah memasukkan kod yang betul. Sekiranya berkelip merah dan hijau, kodnya tidak sah. Anda harus terus mencuba semua kod yang disenaraikan.
 5. Anda boleh menguji apakah prosesnya berjaya dengan mengarahkan TV dengan alat kawalan jauh anda dan menahan butang Power. Sekiranya TV anda dimatikan, kodnya akan berfungsi. Juga, cuba gunakan butang kelantangan dan bisu dan lihat apakah ia berfungsi.

Kaedah Pengaturcaraan Jauh Comcast Alternatif

Cara lain untuk memprogram jarak jauh Comcast anda adalah melalui aplikasi telefon Akaun Saya Xfinity. Pengguna yang mahir teknologi yang mempunyai aplikasi ini pada peranti Android atau iPhone mereka mungkin lebih suka kaedah ini.

Berikut adalah pautan muat turun rasmi untuk pengguna iPhone, dan pautan untuk pengguna Android. Setelah anda memasang dan mengemas kini aplikasinya, teruskan dengan langkah berikut:

 1. Buka aplikasi Xfinity My Account pada telefon pintar Android atau Apple anda.
 2. Pilih pilihan TV, kemudian pilih Kotak TV yang anda miliki, dan akhirnya ketuk pada Persediaan alat kawalan jauh.
 3. Pilih model yang sesuai dari alat kawalan jauh Comcast anda dan pilih Teruskan.
 4. Pilih TV atau Audio / Lain-lain, bergantung pada peranti yang anda gunakan, dan ikuti arahan selanjutnya di skrin.

Kod Jauh untuk Jenama TV Paling Umum

Terdapat beratus-ratus jenama TV di pasaran, dan tidak ada gunanya menyenaraikan kod untuk semua itu. Berikut adalah kod jarak jauh Comcast untuk jenama TV teratas di Amerika:

 1. LG - 12731,11758, 11178, 11265, 10032, 11993
 2. Samsung - 12051, 10030, 10702, 10482, 10766, 10408
 3. Sony - 10810, 11317, 11100, 11904, 10011, 11685
 4. Panasonic - 11480, 10162, 10051, 11310, 10051, 10032
 5. VIZIO - 11758, 12247, 10864, ​​12707, 11756m 10178

Semasa mencuba kod ini, perhatikan bahawa yang pertama yang disebutkan di sini untuk setiap jenama ini kemungkinan besar berfungsi jika anda mempunyai TV terkini. Sekiranya anda mempunyai TV yang tidak disenaraikan di sini, pastikan anda mengunjungi laman rasmi Xfinity dan dapatkan kod untuk TV anda di sana.jarak jauh comcast

Kod Hijau

Mudah-mudahan, tutorial ini dapat membantu anda memasangkan dan memprogram TV atau peranti audio-video lain dengan alat kawalan jauh Comcast anda. Ia tidak mudah dan mudah, tetapi anda hanya perlu melakukannya anda akan mendapatkannya.

Sekiranya anda menaik taraf TV, anda sudah biasa dengan prosesnya dan dapat meneruskannya tanpa rasa bimbang. Jadi, adakah anda berpuas hati dengan Comcast Xfinity? Beritahu kami di bahagian komen.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found