Pebble Time vs Pebble Time Round: Jam pintar mana yang sesuai untuk membuka dompet anda?

Setelah melancarkan Kickstarter yang sangat berjaya untuk membiayai Pebble Time, semua orang terkejut ketika, pada minggu yang sama, Pebble mengungkapkan Time Steel. Kini, Pebble telah melancarkan jam tangan Pebble Time yang cerdas, canggih dan bulat: Pebble Time Round

Lihat ulasan Waktu Pebble yang berkaitan: Satu jam pintar untuk mengatasi mereka semua Jam pintar terbaik tahun 2018: Jam tangan terbaik untuk diberikan (dan dapatkan!) Krismas ini

Tetapi adakah itu benar-benar baik dibandingkan dengan pendahulunya? Dan haruskah anda mengeluarkan wang tambahan itu hanya untuk jam tangan bulat? Jangan risau, kita ada jawapannya.

Pebble Time vs Pebble Time Round: Reka Bentuk

Seperti yang anda duga dari namanya, dan gambar yang menghiasi halaman ini, perbezaan utama antara jam tangan terbaru Pebble dan rakan sejawatnya adalah yang bulat.

Satu lagi titik jualan yang besar dari Putaran ialah sebenarnya jam pintar paling nipis yang pernah ada, dengan ketebalan hanya 7.5mm dan berat 28g. Bandingkan dengan ketebalan 9.5mm Pebble Time dan berat 42.5g, dan ketebalan Time Steel 10.5mm dan berat 62.3g, dan Putaran pada dasarnya seperti memakai bulu di pergelangan tangan anda.

Pada Waktu standard, skrin beresolusi 144 x 168 hanya mampu meniru 64 warna. The Round menggunakan skrin yang sama, dengan susunan warna yang sama, tetapi kali ini melingkar. Ini bermaksud bahawa Round masih mempunyai bezel tebal yang sama yang sudah biasa dilakukan oleh pemilik jam tangan Pebble.

Walaupun Pebble Time hadir dalam varian plastik dan logam (jika anda memilih Pebble Time Steel), Pebble Round hanya tersedia dalam bentuk logam. Itu tentu bukan perkara buruk kerana kedua-dua jam tangan logam kelihatan sangat mewah.

Pemenang: Pebble Time Round

Pebble Time vs Pebble Time Round: Harga

Anda sekarang dapat mengambil Pebble sederhana dengan harga di bawah £ 100, dan Pebble Time dapat dengan harga sekitar £ 180.

Ulasan Pebble Time: Aplikasi Trip Advisor

Menariknya, Pebble Time Steel dan Pebble Time Round sebenarnya kedua-duanya bermula pada titik harga £ 230 yang sama, dan mencapai sekitar harga £ 270 untuk jam tangan emas, besi dan hitam yang mewah.

Pada dasarnya, jika anda terpecah antara Pebble Steel dan Pebble Time Round, harga tidak akan menjadi faktor penentu, tetapi kos yang tinggi dapat menjimatkan wang dengan hanya mengambil Pebble Time.

Pemenang: Cabutan

Pebble Time vs Pebble Time Round: Hayat bateri

Sesuatu yang harus diberikan dalam penjimatan ruang yang dibuat Pebble ketika membuat Pusingan dan, sayangnya, itu sepertinya masa pakai bateri.

pebble_time_steel_battery

Walaupun Pebble Time and Time Steel dapat mengeluarkan bateri sepuluh hari atau lebih dari jumlah bateri mereka, Pusingan tidak dapat menguruskan lebih dari dua kali ganda. Paling tidak mengecewakan, tetapi perlu diingat bahawa sepanjang hari lebih lama daripada hampir semua Android Wear dan Apple Watch yang ada di pasaran.

Pemenang: Masa Kerikil

Pebble Time vs Pebble Time Round: Antaramuka

Sesiapa yang datang dari Pebble Time ke Round akan menyedari bahawa kedua-dua jam tangan menggunakan antara muka Pebble OS yang sama intuitif. Anda masih mempunyai tiga butang di sebelah kanan jam tangan yang membolehkan anda melompat tepat pada waktunya dan menavigasi jam tangan, dan butang rumah / belakang di sebelah kiri.

Anda masih boleh menentukan mesej untuk membalas teks dan pemberitahuan WhatsApp, dan semuanya harus dipasangkan dengan lancar ke telefon Android atau iOS anda.

pebble_time_steel_interface

Secara keseluruhan, kedua-dua jam tangan sama persis dengan perisian yang mereka gunakan, walaupun satu skrin bulat.

Pemenang: Cabutan

Pebble Time vs Pebble Time Round: Keputusan

Terus terang, Pebble Time Round pasti lebih indah dari lotnya. Saya tidak pernah menjadi peminat jam tangan paparan kuasa dua, jadi Pusingan ini hanyalah karya seni berbanding dengan Time atau Time Steel.

Namun, memandangkan kedua-dua peranti menggunakan antara muka yang sama dan harganya sama, hanya jangka hayat bateri yang melumpuhkan peluang Putaran. Pasti, dua hari mungkin cukup untuk beberapa orang, tetapi dibandingkan dengan sepuluh hari Masa yang luar biasa, Pusingan itu nampaknya tidak lebih dari sekadar projek kesombongan.

Pebble melancarkan jam pintar skrin warna Pebble Time

Oleh itu, melainkan jika anda dapat membuang prospek untuk mengecas jam tangan Pebble secara berkala, dan membiarkannya kebanyakan orang menginginkan Pebble kerana jangka hayat bateri, Pebble Time and Time Steel pastinya pembelian yang lebih baik.

Pemenang: Masa Kerikil

Sekiranya anda masih tidak yakin dengan Pebble Time dan Pebble Time Round, lihat senarai jam pintar terbaik 2015 untuk mencari pakaian pergelangan tangan yang sesuai untuk anda.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found