Cara Menghapus Akaun Hotmail Anda secara Kekal

Selama hampir setengah abad, e-mel telah mengubah cara kita berkomunikasi antara satu sama lain. Mereka cepat dan boleh dipercayai, dan tidak mungkin gagal dihantar, asalkan alamat tujuan ada.

Cara Menghapus Akaun Hotmail Anda secara Kekal

Terdapat banyak perkhidmatan mel web, tetapi hanya sedikit yang berjaya melalui ujian masa, dan persaingan antara satu sama lain. Outlook.com Microsoft adalah salah satu daripadanya. Ia ditubuhkan sebagai Hotmail pada tahun 1996 dan telah mengalami banyak perubahan besar. Sudah lama berlalu sehingga beberapa dari kita mungkin berada di usia remaja ketika kita membuat akaun Hotmail dengan alamat e-mel yang berakhir dengan "@ hotmail.com".

Mungkin ini adalah sebab yang tepat mengapa anda ingin menghapus akaun Hotmail atau Outlook anda dengan baik? Mungkin anda baru sahaja membuat akaun e-mel lain di perkhidmatan e-mel web yang lain dan tidak lagi memerlukannya? Apa pun alasannya, kami di sini untuk menunjukkan kepada anda bagaimana sebenarnya anda boleh menghapus akaun Hotmail anda.

Sebelum kita menyelami prosesnya dengan lebih mendalam, mari luangkan sedikit masa untuk membandingkan Outlook.com dengan pesaing terbesarnya, Gmail.

Outlook Versus Gmail: Perhatikan Perbezaannya

Selain Outlook.com dan Gmail, tidak ada layanan email web yang sangat popular lainnya. Sekiranya anda berfikir untuk menghapus akaun Outlook (atau Hotmail) anda untuk fokus pada Gmail, luangkan masa bersama kami untuk memeriksa perbezaan antara keduanya.

Outlook mempunyai beberapa kelebihan berbanding Gmail, yang mungkin anda terlepas kerana yang terakhir lebih popular. Ia telah meningkatkan sokongan Microsoft Office, Skype dan Facebook dan lebih terkini, setelah mendapat rombakan pada tahun 2013. Ia juga dianggap sebagai perkhidmatan yang sedikit lebih baik untuk kegunaan peribadi.

Di sisi lain, Gmail menerima kemas kini berterusan dan merupakan penyelesaian pejabat yang sedikit lebih baik kerana banyak alatnya.

Sebahagian besarnya, kedua-duanya agak serupa. Outlook dilengkapi dengan ruang penyimpanan 15GB percuma, begitu juga Gmail. Kedua-duanya sangat sederhana dan intuitif, jadi tidak ada perbezaan sebenarnya pada akhirnya. Anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk berpegang pada Outlook kecuali alasan perubahan anda berkaitan dengan perniagaan. Sekiranya anda masih yakin bahawa anda ingin membuat akaun e-mel lain, inilah cara anda harus meneruskannya.

Katakan selamat tinggal

Langkah pertama adalah memulakan proses penghapusan. Terdapat banyak cara untuk mencapai langkah ini, tetapi kami fikir kami dapat mengelakkan masalah dan memberi anda pautan langsung. Oleh itu:

 1. Buka pautan ini dan lihatlah dengan baik. Sekiranya anda telah menggunakan akaun Hotmail secara meluas, perhatikan dan baca tentang apa sebenarnya yang anda akan rugi dengan menutup akaun anda.
 2. Ketika anda mencapai bahagian halaman yang disebut "Untuk menutup akaun anda", cukup klik pautan "Tutup akaun anda".

  Cara Menghapus Akaun Hotmail Anda secara kekal

 3. Microsoft akan memberitahu anda apa yang harus anda lakukan sebelum anda memutuskan untuk menutup akaun anda. Teksnya agak serupa dengan teks yang muncul pada langkah pertama, namun perlu dibaca. Klik "Seterusnya" apabila sudah siap.

  Padamkan Akaun Hotmail Anda secara kekal

 4. Anda mesti menandakan semua kotak dalam langkah ini. Itulah kaedah Microsoft untuk memastikan anda mengetahui sepenuhnya kesan penutupan akaun.

  Catatan: Microsoft memberitahu anda bahawa anda mempunyai 60 hari untuk mengubah fikiran anda. Maksudnya ialah jika anda tidak log masuk pada masa itu, akaun anda akan dihapuskan. Sekiranya anda melakukannya, ia tidak akan dihapuskan, dan anda perlu menjalani keseluruhan proses penghapusan sekali lagi pada masa anda memutuskan untuk menghapus akaun anda.

  Padamkan Akaun Hotmail Anda Secara Kekal

 5. Setelah mencentang semua kotak, satu-satunya perkara yang perlu anda lakukan di halaman ini sebelum meneruskannya adalah menjawab mengapa anda menghapus akaun anda. Dengan mudah, anda boleh memilih alasan anda tidak disenaraikan dan klik "Tandakan akaun untuk penutupan".

  Cara Menghapus Akaun Hotmail secara Kekal

 6. Itu sahaja! Mesej seterusnya memberi anda tarikh yang tepat sebelum anda perlu log masuk untuk mengelakkan penutupan akaun anda. Sebaik sahaja anda mengklik "Selesai", Outlook akan mengeluarkan anda dan membawa anda kembali ke skrin log masuk, yang juga menandakan permulaan pengunduran 60 hari.

Untuk Padam atau Tidak Hapus?

Seperti yang dikatakan sebelumnya, ketika datang ke perkhidmatan email web, semuanya bergantung pada pilihan peribadi. Gmail dianggap sebagai penyelesaian pejabat yang sedikit lebih baik kerana Google Suite. Outlook lebih baru dan mungkin lebih sederhana untuk kegunaan peribadi. Setelah itu, kami harap anda telah memikirkan semuanya sebelum menghapus akaun anda.

Maafkan kami kerana mengemukakan soalan yang sangat peribadi; ini bukan usia atau berat badan anda tetapi sesuatu yang dekat. Apa alasan anda untuk menghapus akaun Hotmail anda? Sila kongsi dengan memberi komen di bawah. (Ini untuk keamanan dunia!)


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found