Cara Mengakhiri Benar di Persona 5

Persona 5 telah banyak berlaku kerana ia tidak selesai dengan akhir linear kerana sifatnya berdasarkan pilihan. Oleh itu, terdapat pelbagai hujung untuk diterokai. Sebagai permulaan, anda boleh mendapatkan jalan keluar yang buruk dengan tidak bersetuju dengan kontrak Igor pada awalnya. Oleh itu, senang untuk memahami bahawa mendapat akhir yang buruk adalah lebih mudah.

Cara Mengakhiri Benar di Persona 5

Sekiranya anda bosan menghadapi tembok bata yang buruk, panduan ini sesuai untuk anda. Kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mengelakkan kesudahan buruk dan mendapatkan yang sebenarnya untuk P5 dan P5 Royal, tanpa mengira platform.

Cara Memperolehi Benar Tidak Ada Spoiler di Persona 5

Untuk mencapai kesudahan yang sebenarnya, anda perlu menyelesaikan semua penjara bawah tanah dan menavigasi dengan teliti semasa titik-titik kritikal dalam jalan cerita.

Namun, sebelum memasuki akhir yang benar, perlu mengetahui tentang akhir yang buruk dan bagaimana menjauhinya. Walaupun tarikh akhir dan pilihan yang anda buat di Persona 5 membentuk hasilnya, anda dapat dengan mudah menghindari akhir yang buruk dengan sedikit pengetahuan.

Beberapa tarikh akhir dan syarat Kedudukan boleh sedikit berbeza antara Persona 5 dan Persona Royal. Oleh itu, jika anda menyelesaikan semua syarat dengan sedikit ruang, anda mungkin dapat mengelakkan risiko berakhir dengan buruk. Nasib baik, walaupun anda berakhir dengan keputusan yang buruk, permainan akan kembali seminggu, memberi anda satu lagi peluang untuk memperbaiki kesilapan jangka pendek.

Lihat titik bebas spoiler berikut untuk menuju kebenaran:

Jangan Terlepas Tarikh Akhir Istana

Selesaikan mencuri harta karun dari setiap istana sebelum tarikh akhir yang ditentukan. Sekiranya tidak, ini akan mengunci hujungnya secara kekal.

Peringkat Confidant Kasumi Yoshizawa

Walaupun pilihan, anda harus mendapatkan Kasid's Confidant Rank untuk mendapatkan konteks yang lebih baik untuk akhir. Dia mudah naik level, tetapi anda mesti melihatnya setiap kali dia ada. Mendekatinya untuk memulakan perbualan kerana melepak.

Anda dapat meningkatkan proses meratakannya dengan melengkapkan arcana "Iman" sambil berinteraksi dengannya. Tempat lepak yang biasa dilakukannya adalah di sekolah selepas kelas dan di Kichijoji.

Anda juga boleh menjalin hubungan romantis dengannya, yang mendorong proses ini. Sebaiknya tingkatkannya hingga minimum 4 atau 5 sebelum 22 Disember. Sekiranya tidak, Kedudukannya tidak akan naik dari Peringkat 4 setelah 22 Disember.

Takuto Maruki - Membuka Semester Ketiga

Dapatkan Peringkat Confidant Takuto hingga 9 sebelum 17 November. Ia membuka semester ketiga tahun akademik, yang membolehkan anda mengakses lebih jauh dalam permainan. Anda dapat bertemu Takuto di bangunan sekolah pada hari Isnin dan Jumaat selepas 13 Mei.

Selepas 17 November, Peringkat terakhirnya akan dibuka secara automatik dengan ceritanya. Bergaul dengan Takuto semasa anda melengkapkan arcana untuk mendapatkan mata tambahan.

Siasatan Sae Nijima - Menjual Sekutu Anda pada bulan November

Sae akan menyoal siasat Joker pada 20 Nov. Goro Akechi adalah pengecualian untuk ini kerana mencerca dirinya tidak akan mengubah apa-apa.

Secara khusus, jawapan soal siasat yang betul adalah seperti berikut:

 • "Tidak pernah mendengar tentang mereka."

 • "Tidak."

 • "Tidak ada orang seperti itu."

Anda boleh menjawab sesuka hati mengenai Goro kerana ia tidak akan mempengaruhi akhir yang sebenarnya.

Menolak Cadangan Igor

Semasa permainan akhir, anda boleh menerima cadangan Igor untuk mencapai kejayaan yang baik. Tetapi kerana akhir yang baik ini bukanlah akhir yang benar, anda mesti menolak cadangannya untuk membuka jalan anda ke arah yang benar. Setelah berurusan dengan Igor, anda akan pergi ke Holy Grail, di mana anda mesti mengalahkan bos. Anda akhirnya akan membuka kunci sebenar setelah mengalahkan bos.

Goro Akechi - Keperluan Diraja Persona 5

Persona 5 Royal menghendaki anda untuk mencapai Goro's Confidant Rank 8 sebelum 17 November untuk mendapatkan pengalaman yang lengkap. Melakukan ini akan membuka varian kedua akhir sebenar di P5 Royal, yang terutama membezakannya berkat beberapa adegan tambahan.

Untuk mempercepat Gank's Rank level, anda dapat melengkapkan arcana "Justice". Anda akan menemui Goro di bar permainan dart dan biliar dan di Kichijoji pada hari Rabu dan Sabtu. Untuk menaikkannya hingga Peringkat 3, anda mesti meningkatkan Pengetahuan dan Tarikan anda ke tahap 3, sementara Peringkat 7 memerlukan pengetahuan tahap 4 setelah 2 November.

Re-Cap ke Akhir yang Sebenar

Berikut adalah ringkasan perkara penting sebelumnya:

 • Tolak cadangan permainan akhir Igor untuk mencapai akhir kanun.

 • Capai Peringkat 5 Confidant dengan Kasumi Yoshizawa pada 22 Disember.

 • Capai Confidant Rank 9 dengan Takuto Maruki pada 18 November.

 • Capai Rangkuman Confidant 8 dengan Goro Akechi selewat-lewatnya 17 November.

 • Hormati tarikh akhir Istana.

Butiran Tambahan untuk Mengelakkan Akhir yang Buruk

 • Terima kontrak Igor pada awal permainan untuk mengelakkan kesudahan.

 • Balas dengan betul semasa kilas balik cerita untuk mengelakkan akhir yang buruk.
 • Semasa menghadapi Okumura, jangan biarkan dia melarikan diri untuk mengelakkan akhir yang buruk.

 • Pada 1 September dan 2 Februari, anda akan menemui pilihan yang jelas yang mesti anda elakkan daripada memilih untuk mencapai kesudahan yang sebenarnya.

Mencari Kebenaran Membayar

Menduduki peringkat Confidants dan melangkah ke semester ketiga adalah mustahak untuk terus bermain, tetapi bukan kunci terakhir yang menyelesaikan teka-teki. Anda bahkan boleh mendapatkan penghujung yang tidak diingini pada semester ketiga pada 1 September dan 2 Februari. Ini tidak menjadi masalah kerana pilihan yang betul akan jelas seperti pikestaff untuk anda.

Walaupun anda seorang pelengkap dan akan bermain setiap akhir, anda mungkin ingin memprioritaskan mendapatkan akhir yang sebenar semasa permainan pertama anda. Walaupun sebagai pelengkap, anda tidak memerlukan banyak jalan keluar untuk mendapatkan semua penghujungnya kerana akhir yang buruk akan membawa anda kembali seminggu. Anda juga boleh memainkan akhir yang berbeza dengan menyimpan permainan anda pada titik kritikal untuk kembali dan bermain semula setelah anda mendapat hasil yang anda mahukan.

Jadi Phantom Thief, pengakhiran Persona 5 apa yang pertama kali anda dapat? Adakah penghujung bukan kanon menarik perhatian anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found