Cara Ping Pengikut di App Clubhouse

Apabila anda menyertai Clubhouse dan pengikut anda mulai bertambah, anda boleh mengadakan perbualan dan mengundang orang ke bilik yang telah anda siapkan. Dalam istilah Clubhouse, ini adalah bagaimana anda "ping" pengikut anda.

Cara Ping Pengikut di App Clubhouse

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan dengan tepat cara kerjanya. Selain itu, kita akan melihat gambaran keseluruhan yang lebih mendalam tentang Clubhouse dan bagaimana ciri-ciri lain juga berfungsi.

Bagaimana Ping Pengikut di Clubhouse?

Sebelum memanggil orang untuk memasuki bilik Clubhouse yang telah anda mulakan, pastikan bahawa anda telah menetapkan topik perbualan dengan jelas.

Ini akan membantu pengikut anda untuk memutuskan sama ada mereka mahu bergabung atau tidak. Bilik Clubhouse boleh mempunyai ribuan orang yang hadir, jadi anda boleh menjemput seberapa banyak orang yang anda mahukan. Prosesnya mudah dan berjalan seperti ini:

  1. Mulakan bilik Clubhouse yang tertutup atau terbuka dengan mengetuk butang hijau di skrin utama anda.

  2. Ketik jenis bilik yang ingin anda buka. Kemudian, ketik ‘Pilih Orang…’

  3. Cari dan pilih orang yang ingin anda jemput ke bilik.

Clubhouse secara automatik akan mengirimkan pemberitahuan kepada pengguna ini bahawa anda telah menjemput mereka ke ruangan tertentu. Sekiranya mereka memilih untuk bergabung, anda akan menerima pemberitahuan dalam aplikasi di bahagian atas skrin.

Sebaik sahaja anda berada di dalam bilik, melakukan ping kepada seseorang adalah mudah:

  1. Ketik ikon ‘+’ di sudut kanan bawah.

  2. Taipkan nama rakan anda atau pilih seseorang dari senarai.
  3. Ping pengguna lain.

Soalan Lazim Tambahan

1. Apa itu Clubhouse?

Anda mungkin pernah mendengar tentang Clubhouse, tetapi anda masih tidak pasti tentang apa sebenarnya. Tidak seperti Twitter atau Instagram berasaskan teks yang bergantung pada gambar dan cerita, Clubhouse adalah untuk sembang audio. Lebih khusus lagi, sembang audio gaya kausal.

Pengguna memulakan perbualan dan menetapkan topik, dan menghoskannya di ruangan. Satu bilik boleh mempunyai tetamu yang tidak terhitung jumlahnya. Tetapi jangan risau - tidak semua orang boleh bercakap secara serentak. Sebagai gantinya, apabila anda menyertai bilik, anda harus "mengangkat tangan" dan mendapatkan kebenaran untuk bercakap dari tuan rumah bilik.

Anda juga boleh mengikuti orang dan kelab dan mendapatkan pengikut sendiri. Anda mungkin tertanya-tanya untuk siapa Clubhouse sebenarnya? Menurut pembuat aplikasi, ini adalah untuk orang yang ingin mengadakan perbualan berkualiti tinggi dan bertemu orang dari seluruh dunia.

2. Bagaimana Aplikasi Clubhouse Berfungsi?

Salah satu aspek yang paling luar biasa dari aplikasi Clubhouse ialah anda hanya boleh masuk sekiranya anda menerima jemputan dari ahli yang ada. Pencipta aplikasi mendakwa bahawa aplikasi tersebut masih dalam versi beta dan bahawa tujuan jangka panjang adalah menjadikannya mudah diakses oleh semua orang.

Buat masa ini, mereka telah menyelesaikan peluncuran yang lebih perlahan dan menyebarkan jemputan kepada pengguna yang ada secara beransur-ansur. Apabila anda menyertai Clubhouse, anda menjadi "pemula" dan Clubhouse menganjurkan Orientasi Pengguna Baru setiap hari Rabu.

Di bawah ini, kami akan merangkumi beberapa ciri penting Clubhouse.

Pertama, kami mempunyai jemputan. Pengguna baru hanya mendapat dua jemputan yang boleh mereka kirim kepada sesiapa sahaja yang mereka mahukan. Apabila profil Clubhouse anda bertambah, anda akan mendapat lebih banyak jemputan. Semakin aktif anda; semakin banyak jemputan yang anda terima.

Anda juga akan mempunyai akses ke kalendar yang akan datang, di mana anda dapat melihat semua perbualan dan acara yang dijadualkan. Pada satu ketika, anda akan mendapat peluang untuk membuat kelab anda sendiri, tetapi ia berfungsi dengan mengemukakan permintaan terlebih dahulu.

Tidak ada jaminan bahawa anda akan mendapat kebenaran untuk membuatnya. Dari segi peranan yang boleh anda miliki di Clubhouse, terdapat tiga pilihan.

Anda boleh menjadi Moderator, yang bermaksud anda boleh menambah, membuang, atau membisukan pembesar suara lain. Peranan lain ialah Pembicara, yang bermaksud bahawa anda telah dibenarkan untuk bercakap oleh Moderator. Dan ada Pendengar yang dapat mengangkat tangan dan meminta untuk bercakap di dalam bilik.

3. Bolehkah Anda Menjemput Satu Orang ke Clubhouse?

Tidak, sebenarnya, anda boleh menjemput dua orang ke Clubhouse sebaik sahaja anda menjadi ahli. Semakin lama anda menggunakan aplikasi; semakin banyak jemputan yang akan anda terima.

Anda akan dapat melihat jumlah jemputan bertambah di sebelah ikon sampul surat dalam aplikasi. Kaedah lain yang baik untuk meningkatkan jumlah jemputan yang anda miliki adalah dengan menyertai perbualan, mengangkat tangan dan menyumbang.

Sekiranya anda memulakan bilik dengan kerap, itu juga merupakan tindakan yang baik di Clubhouse dan akan menyebabkan anda mendapat lebih banyak undangan. Perlu diingat bahawa anda hanya boleh menjemput orang yang berada dalam senarai kenalan anda di iPhone anda. Orang yang anda jemput akan mendapat jemputan melalui SMS dan perlu menggunakan kod pengesahan.

4. Adakah Anda Dibisukan Secara Automatik di Clubhouse?

Jawapannya adalah ya, betul. Setelah anda menyertai bilik, melainkan jika anda sudah memulakannya, anda akan disenyapkan secara automatik. Bagaimanapun, itu masuk akal.

Bayangkan beratus-ratus bahkan beribu-ribu orang semua bercakap pada masa yang sama. Speaker boleh bercakap pada bila-bila masa, dan mereka akan memutuskan untuk bercakap dengan orang lain yang telah mengangkat tangan dan menunjukkan minat untuk menyumbang.

5. Adakah Clubhouse Tersedia untuk Android?

Malangnya, belum. Anda hanya boleh memuat turun Clubhouse dari App Store ke iPhone anda. Belum ada pengumuman rasmi, tetapi seiring bertambahnya jumlah pengguna di aplikasi, kemungkinan para pencipta akan melancarkan versi Android aplikasi tersebut.

6. Bagaimana Anda Mendapat Pengikut di Clubhouse?

Seperti platform media sosial yang lain, jumlah pengikut akan mempengaruhi status anda di aplikasi. Lebih banyak pengikut di Clubhouse bermaksud anda akan mendapat lebih banyak jemputan untuk dihantar dan bilik anda akan mempunyai lebih ramai peserta. Tetapi bagaimana anda mendapat lebih banyak pengikut di Clubhouse?

Tidak ada formula ajaib untuk ini. Sekiranya orang senang mendengar anda, mereka cenderung mengikuti anda. Satu-satunya cara mereka dapat mendengar anda dan mengetahui lebih banyak mengenai anda adalah dengan sering mengangkat tangan dan bercakap dengan orang lain di aplikasi.

Salah satu perkara yang dapat sangat membantu adalah dengan menyusun bio yang teliti dan menarik. Dua baris pertama sangat penting kerana inilah yang akan dilihat oleh pengguna lain semasa melayari aplikasi.

Langkah strategik lain yang mungkin menyebabkan lebih banyak pengikut adalah memilih siapa yang anda jemput dengan teliti. Kirim jemputan kepada orang-orang yang akan sesuai di Clubhouse dan suka terlibat dalam perbualan yang hebat.

Apabila mereka menyertai aplikasi, orang lain akan dapat melihat bahawa anda adalah orang yang mencalonkan mereka sebagai ahli. Sekiranya mereka melakukannya dengan baik, kemungkinan mereka akan mencari orang yang menjemput mereka.

Memperkembangkan Komuniti Anda di Clubhouse

Sekiranya anda bernasib baik, dan seseorang menjemput anda untuk menyertai Clubhouse, anda mungkin bersedia untuk memulakan bilik pertama anda. Pingkan pengikut anda dan beritahu mereka bahawa sudah tiba masanya untuk berbual. Begitulah cara Clubhouse berfungsi, secara ringkas.

Kadang-kadang, seseorang yang terkenal memulakan bilik, yang menarik banyak orang. Pada masa lain, mungkin hanya anda dan beberapa pengguna lain.

Ini bukan mengenai kuantiti tetapi kualiti perbualan. Firman berkomunikasi dengan cepat di Clubhouse jika anda mengadakan perbualan yang hebat.

Apa yang ingin anda bincangkan di Clubhouse? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found