IPhone hilang? Cara Ping iPhone Anda Dengan Jam Tangan Apple Anda

Kita semua kehilangan atau meletakkan iPhone kita buat sementara waktu. Pada ketika ini hampir menjadi jalan keluar bagi pemilik telefon pintar untuk mengetuk poket mereka, menyedari bahawa peranti mereka tidak ada di sana, dan kemudian dengan gelisah mencari bilik.

Apple telah lama menawarkan alat untuk membantu pengguna dalam situasi seperti ini: Cari iPhone Saya. Ini memungkinkan pengguna melihat lokasi terakhir iPhone atau iPad mereka dan, mungkin paling berguna, mengirim "ping" yang akan memaksa perangkat memancarkan suara walaupun diredam. Satu-satunya kelemahan Cari iPhone Saya ialah ia memerlukan iDevice lain untuk digunakan, atau ia memerlukan anda log masuk ke akaun iCloud anda melalui penyemak imbas Web.

Tetapi bagi mereka yang mempunyai Apple Watch, perkara lebih mudah. Sekiranya anda pengguna Apple Watch biasa, ada kemungkinan besar, walaupun anda salah meletakkan iPhone, Apple Watch anda akan terpasang dengan aman di pergelangan tangan anda. Sekiranya demikian, anda boleh melakukan ping iPhone dengan cepat untuk menolong anda mencarinya tanpa perlu log masuk ke aplikasi Cari iPhone Saya atau laman web iCloud.

Untuk melakukan ping iPhone dari Apple Watch anda, ketuk Crown Digital untuk memaparkan wajah jam tangan anda. Seterusnya, leret ke atas dari bahagian bawah paparan untuk memunculkan Apple Watch Control Center. Cari ikon yang kelihatan seperti iPhone dengan gelombang audio yang keluar dari sisi (diserlahkan dengan warna biru pada tangkapan skrin di bawah).

jam tangan epal ping iphone

Ketik ikon ini untuk membuat ping iPhone anda. IPhone anda kemudian akan memainkan kesan bunyi ping pada kelantangan penuh, walaupun peranti itu diredam. Kesan bunyi hanya akan dimainkan sekali, tetapi anda boleh mengetuk ikon di Apple Watch anda sekali lagi untuk menghantar beberapa ping. Selagi iPhone anda berada dalam jarak pendengaran, anda seharusnya dapat mengesannya dengan cepat.

Aplikasi Cari iPhone Saya dan laman web iCloud masih merupakan alat yang bagus untuk mereka yang tidak mempunyai Apple Watch, atau ketika iPhone anda tidak berada di sekitarnya. Tetapi ping iPhone dari Apple Watch anda adalah kaedah yang lebih pantas dan mudah apabila tersedia.

IPhone hilang? Cara Ping iPhone Anda Dengan Jam Tangan Apple Anda

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found