Ulasan Pinnacle Studio 16 Ultimate

Ulasan Pinnacle Studio 16 Ultimate

Gambar 1 dari 2

Pinnacle Studio 16 Ultimate

Pinnacle Studio 16 Ultimate - aplikasi iPad
Harga £ 97 semasa dikaji semula

Avid melakukan pekerjaan dengan baik ketika membeli, merombak dan menjenamakan semula Pinnacle Studio Ultimate. Ia memerlukan enam tahun kerja keras, tetapi berjaya mengatasi masalah kebolehpercayaan kronik yang asli dan merangkumi kesan kreatif terbaik dari mana-mana editor pengguna - sebahagian besarnya berkat beberapa kesan kreatif yang luar biasa dari pemaju pemalam pihak ketiga, Red Giant.

Setahun kemudian dan pemilikan telah dipindahkan lagi, kali ini ke Corel, dengan pertukaran nama lain. Walaupun namanya telah kembali ke jenama Pinnacle, namun ciri itu pasti tidak. Sebenarnya, ketiga-tiga versi baru - Studio (£ 44 ex VAT), Studio Plus (£ 55) dan Studio Ultimate (£ 83) - adalah evolusi Avid Studio.

Ini bermakna projek Avid Studio anda akan dibuka di Pinnacle Studio 16 Ultimate, dan walaupun set plugin Red Giant berbeza kali ini, meningkatkan kemungkinan masalah keserasian fail, Corel akan menjadikan yang hilang tersedia secara percuma untuk peningkatan.

Terdapat dua plugin Red Giant baru, dan kedua-duanya merupakan tambahan berharga. Cosmo menyesuaikan warna kulit sambil memberi kesan minimum pada bahagian bingkai yang lain, sementara Mojo adalah pusat sehenti untuk warna yang dramatik dan tajam. Jauh lebih cepat untuk disiapkan daripada Magic Bullet Looks yang serupa, yang disertakan juga, bersama dengan pelbagai kesan berkualiti tinggi yang lain. Pembetulan warna ditentukan dengan baik, walaupun tidak sama dengan Sony Movie Studio Platinum.

Pinnacle Studio 16 Ultimate

Ketiga-tiga versi Studio kini menawarkan penyuntingan 3D. Ini adalah salah satu editor pengguna terakhir yang menambahkan ciri ini, tetapi ia juga merupakan pelaksanaan terbaik yang kita lihat hingga kini. Dalam ujian kami, ia mengenal pasti rakaman 3D dari pelbagai kamera dengan betul, dan ada butang untuk menunjukkan hanya media 3D di perpustakaan. Pratonton beralih secara automatik ke mod anaglyph, dan ada sokongan untuk paparan Nvidia 3D Vision untuk mereka yang mempunyai peralatan yang serasi.

Yang paling penting, kesan GPU Editor 3D menerapkan transformasi stereoskopik, sehingga klip, grafik dan tajuk dapat dianimasikan dalam ruang 3D. Terdapat juga pelbagai pilihan eksport 3D, walaupun eksport Blu-ray hanya sebagai fail anaglyph atau side-by-side; tidak ada sokongan untuk Blu-ray 3D, yang menyandikan dua aliran 1080p bebas. Muat naik YouTube juga boleh dilakukan dalam bentuk 3D, tetapi hanya apabila kami memilih tetapan yang sesuai di kedua Studio dan di laman web - ini mestilah automatik.

Corel juga telah memilih aplikasi iPad Avid Studio, yang sekarang bernama Pinnacle Studio untuk iPad, dan saat ini tersedia secara gratis. Ini adalah editor yang sangat baik sendiri, dengan antara muka yang berdasarkan pada versi Windows Studio yang lebih lama.

Tidak ada kesan, dan kami melihat beberapa pepijat, tetapi ia menangani tugas penyuntingan asas dengan sangat mahir. Tidak ada masalah untuk mengedit video 1080p yang ditangkap dengan iPad, atau dengan Panasonic GF5 dalam format MP4 (iPad tidak mengenali klip format AVCHD), disalin ke iPad menggunakan Kit Sambungan Kamera Apple. Ia tidak berfungsi pada iPad generasi tertua.

Perincian

Subkategori perisian Perisian penyuntingan video

Keperluan

Keperluan pemproses 2GHz

Sokongan sistem operasi

Sistem operasi Windows Vista disokong? iya
Sistem operasi Windows XP disokong? tidak
Sistem operasi Linux disokong? tidak
Sistem operasi yang disokong oleh Mac OS X? tidak
Sokongan sistem operasi lain iPad

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found