Cara Memainkan Muzik di Echo dan Bluetooth Speaker

Amazon Echo pastinya merupakan pembesar suara pintar yang paling popular di Amerika Syarikat. Alexa terbina dalam membolehkan anda melakukan beberapa perkara dalam keselesaan kediaman anda dengan mudah dan intuitif.

Cara Memainkan Muzik di Echo dan Bluetooth Speaker

Ia juga pembicara yang cukup baik. Ia tidak akan menjatuhkan rahang audiophile tetapi akan memenuhi keperluan harian anda. Sekiranya anda ingin mengisi rumah anda dengan muzik apabila anda mempunyai orang yang berlebihan, anda mungkin mahu menyambungkannya ke pembesar suara Bluetooth.

Memasangkan Amazon Echo dengan Pembesar Suara Bluetooth

Beberapa tahun yang lalu, satu-satunya cara anda dapat meningkatkan pengalaman mendengar Amazon Echo adalah melalui Echo Dot yang berpatutan. Pembesar suara kecil ini dapat memberikan pengalaman mendengar yang lebih baik sekiranya anda memiliki pembesar suara Bluetooth berkualiti tinggi. Tidak lama kemudian, Amazon mengeluarkan kemas kini untuk keseluruhan rangkaian.

echo dan pembesar suara bluetooth

Sejak beberapa tahun yang lalu, pengguna dapat menyambungkan peranti Echo mereka ke mana-mana pembesar suara Bluetooth di luar sana. Ini cukup kemas, memandangkan bagaimana teknologi pembesar suara Bluetooth semakin meningkat hari ini. Peranti terkecil dapat mencapai kualiti audio yang luar biasa.

Inilah cara memasangkan Amazon Echo anda dengan pembesar suara Bluetooth.

Menyambung

Sebilangan besar bar bunyi moden menggunakan Bluetooth tetapi tidak semuanya. Walaupun begitu, ada jalan penyelesaiannya jika tidak. Dengan harga sekitar $ 20, anda boleh mendapatkan penerima Bluetooth yang membolehkan anda menyambungkan pembesar suara bukan Bluetooth ke Amazon Echo.

Untuk memulakan, hidupkan pembesar suara Bluetooth dan pasangkannya dalam mod berpasangan. Sekiranya pembesar suara anda tidak mempunyai Bluetooth, hidupkan pembesar suara dan penerima. Untuk meneruskan, anda perlu mengakses Alexa. Untuk melakukan ini, anda mesti melayari alexa.amazon.com di penyemak imbas web atau memuat turun aplikasi Alexa untuk peranti Android atau iOS anda.

Di menu ke kiri, arahkan ke Tetapan dan pilih pilihan ini. Anda akan melihat Peranti menu yang menyenaraikan semua peranti Alexa yang ada. Pilih peranti yang ingin anda pasangkan dan kemudian pilih Bluetooth dan ketik Pasangkan Peranti Baru. Di bawah Pembesar suara yang ada, anda harus mencari Bluetooth anda. Bersabar kerana mungkin memerlukan sedikit masa untuk muncul. Sebaik sahaja anda melihatnya dalam senarai, pilih. Pembesar suara Bluetooth dan Alexa anda harus memberitahu anda mengenai sambungan yang berjaya.

Semua sumber audio ke Amazon Echo anda sekarang akan dimainkan pada pembesar suara Bluetooth anda. Ini berlaku untuk muzik yang anda streaming dan juga setiap tindakan Alexa.

Sekiranya anda menghadapi masalah penyambungan, mulakan semula kedua-dua peranti dan sambungkan semula. Ia juga mungkin berlaku apabila peranti anda terputus. Ini berlaku dengan pembesar suara Bluetooth mudah alih ketika mereka tidak beroperasi selama beberapa lama dalam usaha menjimatkan bateri. Hidupkan semula pembesar suara Bluetooth dan Echo anda harus disambungkan secara automatik. Sekiranya tidak, sambungkan semula kedua-duanya secara manual seperti yang dijelaskan di atas.

Sekiranya peranti anda tidak menyambung semula, pergi ke aplikasi Alexa dan cari pembesar suara Bluetooth dan pilih Lupakan Peranti. Kemudian, buat pasangan sekali lagi.

Putus hubungan

Sekiranya anda ingin memutuskan sambungan pembesar suara Bluetooth dari Amazon Echo anda, pergi ke tetapan Bluetooth pada aplikasi Echo / Alexa anda. Kemudian, luaskan menu di sebelah pembesar suara yang disambungkan (anak panah menunjuk ke bawah) dan pilih Putuskan sambungan. Sebagai alternatif, matikannya untuk memutuskan sambungan. Dengan yang terakhir, pembesar suara Bluetooth anda mungkin akan menyambung ke Gema anda secara automatik apabila dihidupkan di sekitarnya.

mainkan muzik pada echo dan pembesar suara bluetooth

Memasangkan Pembesar Suara Bluetooth ke Gema Anda

Seperti yang anda lihat, pasangan ini cukup mudah. Peranti Echo anda harus dapat menyambung ke mana-mana pembesar suara atau penerima Bluetooth di luar sana. Ini adalah ciri yang agak kemas yang dapat meningkatkan pengalaman Echo Amazon anda di jabatan audio.

Pembesar suara Bluetooth apa yang anda pasangkan dengan Amazon Echo anda? Bagaimana ia dilakukan? Adakah anda menyukai ciri ini? Pastikan anda melihat komen di bawah jika anda mempunyai pertanyaan atau petua.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found