Cara Main Podcast di Echo Dot

Teknologi benar-benar berubah menjadi lebih baik dengan pengenalan kedua-dua peranti Echo dan Podcast. Nasib baik, kedua-dua pasangan itu bersatu dengan sempurna. Selalunya digunakan sebagai pembesar suara di rumah, Echo Dot adalah peranti kecil, namun kuat, yang jauh lebih banyak daripada memberitahu anda masa, cuaca, atau lalu lintas.

Cara Main Podcast di Echo Dot

Sekiranya anda menyukai Podcast dan anda mempunyai Echo Dot, artikel ini sesuai untuk anda! Teruskan membaca untuk lebih memahami cara bermain Podcast di Echo Dot anda.

Cara Main Podcast di Echo Dot

The Echo Dot dan Alexa selalu mencari cara baru untuk membantu dan mengintegrasikan diri mereka dengan lebih kuat ke dalam kehidupan kita. Mereka boleh memainkan muzik, menyalakan lampu, menguruskan pusat atau udara anda dan juga memesan Uber. Walau bagaimanapun, jika anda memintanya untuk memainkan podcast, dan perkara menjadi sedikit keruh. Tutorial ini akan menunjukkan dengan tepat cara memainkan podcast di Echo Dot.

Podcast telah mengambil alih internet secara besar-besaran. Apa yang pernah menjadi kaedah khusus untuk mendengarkan seseorang bercakap sains atau politik perdebatan sekarang adalah cara bagi setiap orang untuk membuat diri mereka didengar. Ada yang berkualiti dan patut didengar. Sebilangannya tidak begitu banyak. Sekiranya anda mempunyai kamera web atau mikrofon yang baik dan bahkan program pencampuran audio asas, anda boleh membuat podcast anda sendiri.

Kaedah Mudah - Tanya sahaja

Seperti semua perkara Echo, yang perlu anda lakukan ialah meminta Alexa memainkan Podcast. Cukup sebut 'Alexa, Mainkan Crime Junkies Podcast', dan dia akan segera bertindak balas. Alexa secara amnya akan memilih podcast terbaru yang tersedia, jadi kaedah ini bukan tanpa kesalahannya.

Apabila anda meminta Alexa memainkan podcast, dia seharusnya secara automatik menggunakan perkhidmatan streaming di mana podcast itu tersedia. Menggunakan Alexa Skills, terdapat beberapa yang sudah diaktifkan.

Oleh itu, jika anda meminta Alexa memainkan podcast S-Town, dia harus menjawab dengan mengatakan "Memainkan Podcast S-Town di Podcast Apple" atau yang serupa.

Sudah tentu, jika anda mengetahui episod yang ingin anda dengarkan, anda boleh mengatakan 'Alexa, Mainkan episod 3 Cod Junkies Podcast,' dan dia harus memberi respons yang sewajarnya. Walau bagaimanapun, ini tidak selalu praktikal. Anda tidak mungkin mengetahui nombor episod itu secara langsung, atau anda mungkin ingin melihat beberapa pilihan. Oleh itu, mari kita terus mengkaji pilihan anda.

Main Podcast dari Aplikasi Alexa

Anda mungkin ingin melayari beberapa kandungan baru atau mencari episod podcast tertentu. Sekiranya demikian, anda perlu menggunakan aplikasi Alexa di telefon anda untuk memilih episod. Inilah cara menyemak imbas podcast pada aplikasi Alexa untuk memainkannya di peranti Echo anda:

 1. Buka Aplikasi Alexa dan ketik ‘Main’ di bahagian bawah.

 2. Ketik ‘Browse’ di sebelah salah satu perkhidmatan penstriman dan cari perkhidmatan tersebut untuk ‘Podcast’.

Apabila anda menjumpai yang anda minati, atau episod yang ingin anda dengarkan, ketuk butang ‘Main’. Dengan andaian peranti anda dipasangkan dengan betul, kandungan akan dimainkan pada peranti Echo anda.

Pilih Perkhidmatan Penstriman Lalai

Beberapa podcast kegemaran anda mungkin eksklusif untuk satu perkhidmatan penstriman. Sekiranya anda menghadapi masalah agar Alexa memainkan kandungan pilihan anda, anda boleh menetapkan perkhidmatan streaming lalai untuk memainkan podcast. Ini caranya:

 1. Buka aplikasi Alexa pada telefon pintar anda dan klik ikon ‘More’ di sudut kanan bawah.
 2. Ketik ‘Tetapan’.

 3. Ketik ‘Muzik dan Podcast’.

 4. Di bahagian atas, ketik ‘Perkhidmatan Lalai’.

 5. Ketik ‘Tukar’ di sebelah ‘Podcast’.

 6. Ketik pada pilihan yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Sekarang, apabila anda meminta Alexa memainkan podcast, tidak akan ada kekeliruan; dia akan memainkan kandungan anda menggunakan perkhidmatan penstriman lalai yang telah anda tetapkan.

Mainkan Podcast pada Perkhidmatan Pihak Ketiga

Tidak semua podcast tersedia di perkhidmatan arus perdana. Sebilangan pencipta hanya menawarkan kandungan mereka di laman web atau laman media sosial mereka. Nasib baik, peranti Echo anda dilengkapi untuk menangani keadaan ini. Apa yang perlu anda lakukan ialah memasangkan telefon pintar, tablet, atau komputer anda (jika yang terakhir memiliki kemampuan) ke Echo anda menggunakan fungsi Bluetooth.

Anda hanya perlu memasangkannya sekali sahaja. Apabila Alexa mengetahui peranti anda, anda dapat mengatakan: "Alexa, pasangkan [Nama Peranti] ke Bluetooth." Sekiranya anda tidak pasti cara memasangkan peranti anda pada kali pertama, kami mempunyai artikel ini untuk anda.

Apabila peranti berjaya dipasangkan, anda boleh mengetuk ‘Main’ pada podcast apa sahaja yang anda mahukan dan ia akan dimainkan melalui pembesar suara Alexa anda.

Mainkan podcast di Echo Dot

Semakin pintar Alexa, bantuan di rumah masih menghadapi masalah menguruskan podcast. Ia kebanyakannya menggunakan TuneIn untuk menguruskannya yang mempunyai ratusan podcast untuk dipilih dan merangkumi kebanyakan podcast kepentingan umum. Sekiranya anda ingin mendengar sesuatu yang tidak ada di sana, anda mungkin perlu berusaha sedikit untuk mendapatkannya.

Pertama mari kita kaji TuneIn.

 1. Buka aplikasi Alexa anda dan pilih ikon Menu.
 2. Pilih Muzik, Video, & Buku dari senarai dan pilih Muzik.
 3. Pilih TuneIn dari senarai perkhidmatan untuk menambahkannya.
 4. Buka TuneIn dalam menu Muzik.
 5. Pilih Podcast dan terokai kategori atau gunakan carian untuk mencari podcast untuk dimainkan.
 6. Tetapkan Echo Dot anda sebagai peranti main balik lalai di bahagian atas tetingkap TuneIn.

Anda kemudian boleh menggunakan arahan suara seperti biasa untuk memainkan podcast anda. Anda boleh menggunakan ‘Alexa, memainkan NAME program’, atau ‘Alexa, memainkan podcast NAMED di TuneIn.’ Cukup tambahkan nama tertentu di mana ditunjukkan. Sekiranya anda perlu mengetahui sama ada TuneIn mempunyai podcast yang anda cari, anda boleh mengunjungi laman web untuk melihatnya terlebih dahulu. Lebih mudah mencari di sini daripada melalui Alexa.

Walaupun TuneIn mempunyai podcast paling banyak, iHeartRadio juga memilikinya. Anda boleh mengulangi langkah yang sama seperti di atas dan menukar TuneIn untuk iHeartRadio jika podcast yang anda ikuti menggunakan perkhidmatan tersebut. Sekali lagi, mungkin lebih mudah untuk mencari podcast pilihan anda di laman web terlebih dahulu sebelum menggunakan Alexa.

Kekurangan Alexa dan podcast

Sekiranya anda ingin memainkan podcast terkini dengan Echo Dot anda, itu sangat mudah. Pautkannya, beritahu Alexa apa yang anda mahukan dan ia akan dimainkan dalam beberapa saat. Walau bagaimanapun, jika anda baru sahaja menemui podcast baru dan ingin mendengar yang lebih lama, anda sedikit sukar. Alexa tidak bersedia untuk menelusuri semula podcast sejarah dan memerlukan sedikit usaha untuk melakukannya.

Anda boleh menggunakan aplikasi Alexa untuk memilih podcast lama dan memainkannya secara manual. Tidak mengapa jika anda tidak keberatan menggunakan aplikasinya tetapi selepas setiap podcast, anda perlu mengulangi keseluruhan proses lagi.

Soalan Lazim

Kami telah memasukkan bahagian ini untuk menjawab lebih banyak soalan anda mengenai Echo dan Podcast.

Bolehkah saya memainkan eksklusif Pandora pada peranti Echo saya?

Tentunya! Sekiranya podcast yang ingin anda dengarkan hanya tersedia di Pandora, anda boleh menggunakan arahan di atas untuk menambahkan Pandora ke dalam senarai kemahiran anda. Kemahiran Pandora akan membolehkan anda memilih kandungan eksklusif yang hanya terdapat pada perkhidmatan tersebut.

Bolehkah saya memainkan Apple Podcast jika saya tidak mempunyai iPhone?

Ya. Apple bermurah hati ketika menggunakan podcastnya. Selagi anda mempunyai kemahiran Apple Music diaktifkan, Alexa lebih senang bermain podcast eksklusif Apple untuk anda. Yang lebih baik lagi ialah anda tidak perlu membayar langganan Apple Music.

Tahu cara lain untuk memainkan podcast di Echo Dot? Beritahu kami tentang mereka di bawah jika anda melakukannya!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found