Cara Bermain Video melalui Chromecast tetapi Simpan Audio di Komputer Anda

Chromecast sangat intuitif dan mudah digunakan, pada kebanyakan masa. Terdapat beberapa kesulitan yang tidak dapat diatasi dengan sokongan rasmi Google. Ramai pengguna mempunyai masalah dengan membelah video dan audio pada peranti.

Cara Bermain Video melalui Chromecast tetapi Simpan Audio di Komputer Anda

Anda sebenarnya dapat meneruskan audio melalui pembesar suara PC anda semasa video dimainkan di TV anda. Anda juga boleh melakukannya dengan peranti mudah alih menggunakan aplikasi seperti LocalCast. Artikel ini menunjukkan kepada anda langkah-langkah yang tepat untuk memainkan video di Chromecast tetapi membiarkan audio di PC anda.

Split Video dari Audio pada PC anda

Untuk memisahkan video dari audio menggunakan komputer, Anda perlu "menipu" Chromecast anda. Pada asasnya, anda menggunakan pembesar suara komputer dan input anda untuk audio dan mikrofon. Walau bagaimanapun, anda sebenarnya tidak merakam apa-apa dengan mikrofon anda, dan anda tidak memerlukan mikrofon yang sebenarnya untuk berfungsi.

Tanpa menggunakan mikrofon sebagai input audio, anda memerlukan penyesuai HDMI ke HDMI + Audio untuk mengekstrak audio dari Chromecast dan menggunakannya pada peranti lain, seperti PC, komputer riba, atau fon kepala anda.

Anda hanya akan menggunakan main balik mikrofon untuk memainkan audio dari media yang anda hantar melalui pembesar suara PC anda. Inilah yang perlu anda lakukan:

  1. Hidupkan PC anda. Ini penting kerana PC anda harus terus berfungsi agar ia berfungsi.
  2. Sambungkan pembesar suara PC anda ke bicu audio yang sesuai (pembesar suara keluar dengan warna hijau).
  3. Pasang Chromecast ke penukar HDMI ke HDMI + Audio, kemudian gunakan audio 3.5mm untuk menyambung ke bicu mikrofon pada PC anda (warna merah jambu).
  4. Buka pengurus audio anda (Realtek atau yang serupa).
  5. Tetapkan kelantangan main balik ke 50%.

Audio Chromecast anda sekarang diputar secara normal, tetapi suara keluar melalui pembesar suara komputer anda.

Kaedah ini diuji dan terbukti berfungsi pada Windows 10 menggunakan Realtek HD Audio Manager. Namun, tidak ada sebab mengapa muslihat ini tidak berfungsi pada Mac. Akhirnya, jika prosedur ini gagal, anda boleh merujuk kaedah berikut.

komputer

Split Chromecast Video dari Audio pada Telefon Anda

Anda boleh menstrim video Chromecast di TV dan mendorong audio melalui pembesar suara telefon pintar Android atau iOS anda. Anda memerlukan aplikasi pihak ketiga, seperti LocalCast. Anda boleh memuat turunnya secara percuma di Google Play Store atau Apple App Store.

Aplikasi ini selamat digunakan, dan berfungsi dengan baik. Anda dapat menggunakan LocalCast untuk menghantar video, muzik, dan gambar ke perangkat Chromecast. Anda juga boleh menstrim banyak perkhidmatan dalam talian seperti Apple TV, Amazon Fire TV, dan Roku dan menghantar permainan anda dari Xbox One. Ciri yang anda perlukan untuk tugas ini adalah "Route Audio to Device." Pilihannya membolehkan audio kekal di telefon anda semasa anda menyiarkan apa sahaja di Chromecast.

Inilah cara membelah audio dan video Chromecast di telefon anda.

  1. Setelah memasang LocalCast pada iPhone atau Android anda, buka.
  2. Ketik pada "Pelakon" pilihan di sudut kiri bawah aplikasi, dan ia akan bersambung ke Chromecast.
  3. Pilih video yang anda mahu mainkan dan klik "Laluan Audio ke Peranti" di dalam pemain.
  4. Akhirnya, segerakkan video dan audio menggunakan aplikasi.

Lebih Lanjut Mengenai Menggunakan LocalCast pada Android dan iOS

LocalCast mempunyai pasukan pemaju kecil, dan ini adalah aplikasi yang sangat berguna. Ini disokong oleh iklan, dan ia memiliki pembelian dalam aplikasi. Satu-satunya sekatan ialah anda mesti berumur sekurang-kurangnya 17 tahun dan anda mempunyai akses web yang tidak terhad untuk menggunakan aplikasi ini.

Sebelum memasang LocalCast, pastikan untuk mengemas kini sistem operasi telefon anda ke versi terkini. Menurut pasukan dev, aplikasi ini berfungsi lebih baik pada peranti Android berbanding peranti iOS. Namun, aplikasi ini adalah alat yang hebat, dan perlu diperiksa sama ada anda menghadapi masalah dengan pemisahan video dan audio Chromecast.

kromecast

Kadang-kadang anda perlu mempunyai privasi semasa streaming. Sekiranya pembesar suara TV anda tidak berfungsi, anda perlu mendorong audio melalui set pembesar suara yang lain. LocalCast adalah penyelesaian terbaik jika anda memutuskan untuk menggunakan pembesar suara telefon pintar anda untuk pekerjaan tersebut. Anda juga boleh menggunakan pembesar suara komputer jika anda mahukan lebih banyak kuasa.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found