Cara Bermain Selamatkan Dunia di Fortnite

Battle Royale mungkin merupakan mod permainan yang paling terkenal di Fortnite, tetapi ada mod permainan kedua yang disebut Save the World yang mendapat daya tarikan. Ini adalah mod kempen berdasarkan cerita yang boleh anda mainkan sendiri atau bersama rakan. Tidak seperti mod Battle Royale yang popular, anda hanya akan melawan musuh yang dikendalikan komputer.

Cara Bermain Selamatkan Dunia di Fortnite

Sekiranya anda tidak pasti cara bermain Save the World, anda berada di tempat yang betul. Lihat panduan ringkas kami di bawah! Kami juga akan menjawab beberapa soalan yang berkaitan dengan topik tersebut.

Cara Bermain Fortnite: Selamatkan Dunia?

Pengalaman Save the World sahaja dengan PvE sangat sesuai untuk pemain yang gemarkan mod permainan berdasarkan cerita yang berbeza dari mode battle royale. Anda kini boleh melancarkan Fortnite dari pelancar Permainan Epik dan bermain Battle Royale, tetapi ia tidak disertakan dengan Save the World. Sebelum bermain Save the World, anda mesti memasangnya.

 1. Pasang Pelancar Permainan Epik dengan memuat turunnya dari laman web rasmi.

 2. Jalankan pemasang dan tunggu.
 3. Selepas memasang Fortnite, beli Machinist Mina Pack dari laman web Epic Games rasmi.

 4. Sahkan pembelian dan lancarkan Fortnite dari Epic Games Launcher.

 5. Anda akan berada di menu Mode Permainan, di mana Anda dapat memilih "Selamatkan Dunia", "Battle Royale", dan "Kreatif."

 6. Pilih "Selamatkan Dunia" di sebelah kiri.

 7. Mula bermain!

Dalam Save the World, anda boleh melawan gerombolan, yang dipanggil sekam, sendirian atau meminta beberapa rakan untuk terus maju. Seperti banyak kempen berdasarkan cerita, anda hanya akan mempunyai peralatan asas pada awalnya. Semakin banyak anda bermain, semakin baik peralatan yang anda dapati.

Perhatikan bahawa anda mendapat rakan sepasukan yang dikendalikan AI yang membantu anda semasa kempen. Walau bagaimanapun, mungkin untuk mematikannya dan berjuang sendirian.

Lawan makhluk mirip zombie yang disebut sekam, panen sumber, bina pertahanan, dan selami kisah latar belakang. Sekiranya anda memilih untuk bermain sendiri, anda masih boleh berkembang maju. Walau bagaimanapun, Save the World juga hebat dengan rakan-rakan, yang dapat menghidupkan kembali anda ketika anda dijatuhkan oleh musuh.

Terdapat banyak senjata langka dan kuat dalam permainan yang boleh anda peroleh dan bina. Sebahagian daripada mereka memerlukan anda mendapatkan cetak biru mereka, biasanya tersedia sebagai penurunan terhad dari acara. Berniaga akan menjadi satu-satunya cara anda memperolehnya sebaliknya.

Oleh kerana itu, anda mesti bermain dengan pemain lain untuk berdagang dengan mereka. Perkara yang baik ialah anda boleh berniaga dan kemudian kembali ke permainan solo jika anda mahu.

Bagaimana Berdagang Menyelamatkan Dunia?

Sebelum berniaga, ingatlah bahawa ada orang yang akan mencuri senjata anda. Ini mungkin kerana mod permainan Fortnite ini tidak mempunyai ciri untuk memperdagangkan barang seperti permainan lain. Terdapat jalan penyelesaian untuk ini. Anda akan bergantung pada menjatuhkan dan mengambil senjata yang serupa dengan Battle Royale.

 1. Sebelum berdagang, berdiri jauh dari pemain lain.

 2. Akses inventori anda.

 3. Cari barang yang ingin anda jual.
 4. Jatuhkan barang itu ke tanah.

 5. Apabila pemain lain melakukan perkara yang sama, berlari ke arah lokasi orang lain sebelumnya.

 6. Angkat barang.

Anda mesti menambahkan pemain lain ke dalam sesi permainan anda sebelum memulakan perdagangan. Pastikan anda mencapai persetujuan yang jelas mengenai apa yang akan anda terima sebagai pertukaran senjata anda. Sekiranya tidak, anda akan terperangkap dalam hujah sekurang-kurangnya atau bahkan dilaporkan paling buruk.

Soalan Lazim Tambahan

Save the World adalah mod permainan yang penuh dengan cerita, resipi membuat dan banyak lagi. Secara semula jadi, anda mungkin mempunyai soalan mengenainya. Mari jawab beberapa soalan yang mungkin anda ada!

Apa itu Fortnite: Selamatkan Dunia?

Fortnite: Save the World adalah mod permainan pertama yang dikembangkan untuk permainan. Tidak seperti Battle Royale, ia memfokuskan pada kempen berdasarkan cerita di mana anda melawan musuh yang dikendalikan komputer. Anda boleh memainkannya sendiri atau dengan tiga rakan.

Berapa Banyakkah Fortnite: Menjimatkan Kos Dunia?

Pada asalnya, Save the World berharga $ 39.99 semasa fasa Akses Awal. Walau bagaimanapun, mod permainan telah menyaksikan penurunan harga sejak dilancarkan. Pada masa ini, harga $ 15.99 dan sebahagian daripada Machinist Mina Pack. Membeli pek adalah satu-satunya cara untuk mengakses mod Save the World pada masa ini.

Adakah Virus Fortnite PC Game Percuma?

Sekiranya anda memuat turun permainan dari laman web rasmi, anda tidak akan menemui virus di komputer anda. Namun, terdapat pelancar Permainan Epik palsu yang mungkin anda muat turun secara tidak sengaja dari e-mel pancingan data. Mereka menjanjikan faedah percuma yang kelihatan terlalu baik untuk menjadi kenyataan.

Oleh kerana perisian hasad mengambil banyak kodnya dari Epic Games Launcher yang sebenarnya, perisian antivirus anda bahkan mungkin akan ketinggalan. Cara terbaik untuk mengelakkan Lokibot, seperti yang disebut malware, adalah memuat turun permainan dari sumber rasmi.

Masih Bolehkah Saya Main Fortnite Selamatkan Dunia?

Ya, anda masih boleh memainkannya. Sekiranya anda membelinya, pilih mod permainan Save the World semasa anda melancarkan Fortnite.

Bilakah Fortnite: Selamatkan Dunia Bebas?

Kebanyakan pemain tidak tahu bahawa Fortnite bukan permainan battle royale pada mulanya. Save the World adalah mod permainan pemain paling awal dimainkan di Fortnite.

Pada asalnya, Epic Games akhirnya merancang untuk melepaskan Save the World secara percuma. Ia sepatutnya meninggalkan Akses Awal pada tahun 2018 sebagai permainan percuma untuk dimainkan. Walau bagaimanapun, syarikat itu berubah pikiran pada tahun 2020.

Malangnya, keputusan ini mendapat kritikan. Oleh kerana itu, satu-satunya cara untuk bermain Save the World adalah dengan membelinya.

Apakah Kelas Berbeza dalam Selamatkan Dunia?

Terdapat empat kelas di Save the World. Mereka adalah Soldier, Constructor, Ninja, dan Outlander. Masing-masing dari mereka mengkhusus dalam aspek permainan yang berbeza dan mempunyai kebolehan yang berbeza.

The Soldier adalah kelas serba boleh untuk pemula. Gabungan kekuatan dan kekuatan sokongan menjadikan Soldier sebagai kelas yang hebat untuk bergantung. Sekiranya anda suka menumpukan senjata, anda akan senang bermain sebagai Askar.

Bangunan adalah keistimewaan kelas Pembina, dengan banyak kebolehannya menjurus kepada pembinaan.

Dia adalah kelas terbaik untuk pemain bertahan yang suka menyokong penyerang. Dapatkan untuk membina beberapa pangkalan yang selamat!

Untuk pemain yang suka serangan jarak dekat, gaya permainan hit-and-run, dan pencerobohan, kelas Ninja sangat sesuai. Walaupun Ninja jauh lebih rapuh, kelemahan ini diimbangi oleh mobiliti kelas yang tinggi. Dan tidak, kami tidak membincangkan tentang pita profesional.

Kelas terakhir, Outlander, sangat serba boleh, memberi tumpuan kepada pengumpulan sumber. Kebolehan Outlander melengkapkan kemampuan kelas lain. Oleh kerana itu, mempunyai satu dalam pasukan anda boleh terbukti berharga.

Bagaimana Cara Menyelamatkan Kemajuan Dunia Berfungsi?

Dengan bermain permainan, anda membuka kebolehan, cetak biru, perangkap, dan struktur. Anda naik level dengan memerangi musuh dan memperoleh mata pengalaman. Terdapat juga item yang anda dapat dari misi.

Barang dan senjata anda boleh ditingkatkan dengan sumber. Bagi kebolehan dan penyelidikan, anda membuka bonus dan mekanik lain melalui bermain dan membuat kemajuan. Selepas setiap misi, anda berpeluang menghabiskan pengalaman pada kemampuan tertentu mengikut kehendak anda.

Ringkasnya, semakin banyak anda bermain, semakin baik kemampuan, item, dan watak yang anda dapat.

Bagaimana Selamatkan Dunia Berbeza dari Battle Royale?

Save the World berbeza dengan Battle Royale dalam beberapa aspek penting.

Perbezaan terbesar adalah Save the World adalah PvE, sementara Battle Royale terutama PvP, kadang-kadang PvPvE. Anda akan melawan zombi yang dikendalikan komputer di Save the World bersama rakan anda. Sebaliknya, Battle Royale akan mengalahkan anda dengan pemain lain.

Kadang-kadang ada musuh yang dikendalikan komputer bergantung pada kejadian masa terhad. Ini memberi elemen kekacauan tambahan kepada Battle Royale.

Di Save the World, anda juga mempunyai akses ke lebih banyak struktur, senjata, dan sumber antara lain. Battle Royale mempunyai kumpulan sumber yang agak kecil berbanding Save the World. Contohnya, anda akan menemui banyak lagi bahan yang terakhir.

Sebilangan item kosmetik di Save the World tidak sesuai dengan Battle Royale. Selalunya item tersebut adalah watak individu, sebab itulah anda tidak akan melihatnya di Battle Royale.

Adakah Anda Sedia Menyelamatkan Dunia?

Setelah mengetahui lebih banyak mengenai Save the World, anda boleh mula bermain dan belajar lebih banyak mengenai pengetahuan permainan. Senang bermain dengan rakan-rakan, tetapi anda sendiri baik-baik saja. Selamatkan Dunia mempunyai sesuatu untuk semua orang.

Apakah perdagangan terbaik yang berjaya anda jalani? Adakah anda fikir mod permainan lebih baik daripada Battle Royale? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found