Cara Bermain Liar di Batu Hearthstone

Sebagai sebahagian daripada memperkemas pengalaman pemain baru, pemaju Hearthstone telah melakukan beberapa perubahan selama bertahun-tahun untuk menyembunyikan ciri lanjutan dari pemain baru. Salah satu perubahan tersebut ialah format Wild. Walaupun pemain sebelum ini bebas untuk melihat format tanpa syarat rasmi, pemain baru tidak lagi mempunyai pilihan ini semasa mereka masuk untuk pertama kalinya.

Cara Bermain Liar di Hearthstone

Syukurlah, jalan menuju Wild tidak begitu mencabar, dan pemain baru biasanya akan membukanya dalam beberapa hari permainan menggunakan dek yang mereka mahukan. Inilah cara membuka kunci mod Wild di Hearthstone.

Cara Membuka Kunci Wild Mode di Hearthstone pada tahun 2021

Format Wild telah berubah dari menjadi lebih baik secara umum untuk pemain baru ke format yang dimaksudkan untuk veteran dan pemain Hearthstone dengan pengetahuan permainan yang cukup besar. Oleh kerana kumpulan kad untuk formatnya jauh lebih luas daripada pemilihan kad Standard, pemain memerlukan lebih banyak kemungkinan sinergi dan kad untuk dimainkan. Blizzard telah membuat beberapa penyesuaian terhadap pengalaman permainan pengenalan selama bertahun-tahun, termasuk mengunci format Wild di sebalik penghalang yang jarang diketahui. Nasib baik, anda tidak perlu terlalu banyak masalah untuk membukanya.

Untuk membuka kunci permainan Wild, anda perlu mengambil bahagian dalam Tavern Brawl dengan kumpulan kad Wild yang tersedia untuk pembuatan. Tavern Brawls ini lebih biasa daripada mod Standard sahaja, dan Brawl baru digilir setiap minggu untuk dinikmati oleh pemain.

Sebagai alternatif, anda boleh membuka kunci Wild dengan bermain perlawanan Peringkat. Pada mulanya, pemain baru dimasukkan ke dalam barisan permainan yang terpisah untuk menyamai tahap kemahiran dan pengalaman yang serupa antara satu sama lain. Terdapat 40 peringkat pengenalan (dijuluki Perantis 40 hingga Perantis 1). Semasa liga Apprentice, pemain tidak boleh kehilangan pangkat dan menerima pelbagai ganjaran untuk mengambil bahagian, seperti pek kad dan Emas.

Setelah pemain maju di atas Apprentice 1, mereka dimasukkan ke tangga Peringkat biasa, bermula dengan Bronze 10. Sejak itu, mereka dapat mula membuat kad Wild dan mengambil bahagian di tangga Wild.

Cara lain, walaupun cara yang kurang biasa untuk membuka kunci format Wild adalah dengan mendapatkan kad yang telah diputar menjadi Wild. Pemain dapat mencapainya hanya dengan menunggu penggiliran kumpulan kad tahunan. Sekiranya mereka mempunyai kad dari pengembangan tahun lalu, kad-kad ini akan menjadi bahagian Wild dan mereka dapat mula bermain dalam format.

Bagaimana Bermain Wild di Hearthstone?

Setelah anda membuka kunci format Wild dan tangga yang disertainya, bermain Wild cukup mudah. Tetapi pertama, anda perlu membuat dek.

Dek liar dibuat serupa dengan geladak Standard. Satu-satunya perbezaan ialah sekarang anda boleh menggunakan penapis di kiri bawah (ikon buku) untuk memilih "Liar. Anda akan mendapat koleksi kad diperluas untuk dilayari. Anda juga boleh menggunakan menu kerajinan untuk membuat kad yang anda kekurangan untuk dek yang anda mahu mainkan.

Anda juga boleh bermain di Wild dengan dek standard-undang-undang, kerana semua kad dalam putaran Standard adalah sebahagian daripada Wild. Namun, kerana tahap kekuatan dan perbezaan dek yang ketara, anda akan sangat menentang lawan menggunakan kad yang kuat dari pengembangan yang lebih lama.

Sebaik sahaja anda membuat atau memilih geladak yang ingin anda mainkan, masukkan tangga Wild:

  1. Buka skrin "Main".

  2. Di kanan atas, anda akan melihat simbol yang sesuai dengan mod permainan semasa, di atas sepanduk "Kasual" dan "Peringkat". Anda boleh mengklik simbol ini untuk menukarnya.

  3. Pilih "Liar." Ia mempunyai simbol infiniti yang menonjol (kad isyarat dari semua sejarah Hearthstone yang terdapat di dalamnya).

  4. Pilih dek dari senarai di sebelah kiri.

  5. Pilih sama ada anda mahu bermain perlawanan kasual atau mengambil bahagian dalam tangga dengan menekan sepanduk yang sesuai di sebelah kanan.
  6. Tekan "Main" untuk beratur untuk permainan.

Dek Liar Terbaik untuk Batu Gigi

Oleh kerana format Wild mempunyai banyak kad yang dapat dipilih, strategi baru dibentuk setiap kali pengembangan baru keluar. Kad lama boleh menjadi sangat popular jika mempunyai potensi sinergi atau kombo yang signifikan dengan siaran baru.

Secara keseluruhan, deck di Wild mengikuti corak yang serupa antara deck agresif, midrange, control, dan combo, tanpa kehadiran satu dek yang luar biasa di peringkat teratas. Terpulang pada pemain untuk memilih strategi yang mereka sukai dan membangun geladak di sekitarnya, atau menggunakan beberapa kad paling kuat untuk membina geladak.

Geladak Wild yang paling popular biasanya agresif, berorientasi untuk menyelesaikan permainan secepat mungkin. Ini mempunyai implikasi dua kali ganda. Pertama, pemain dapat maju melalui tangga Peringkat lebih cepat dengan menggunakan geladak yang lebih kuat. Tidak memerlukan banyak masa lapang untuk menuai ganjaran akhir musim. Kedua, kerana geladak yang agresif cenderung kehilangan semangat pada akhir permainan, mereka kebanyakannya bertujuan untuk mengekalkan jangka masa keseluruhan perlawanan jika mereka berjalan kaki belakang. Ini membantu mereka bermain lebih banyak permainan dalam waktu yang relatif singkat, sehingga nisbah menang-kalah yang sederhana berubah menjadi kenaikan peringkat keseluruhan.

Beberapa dek Wild yang paling berjaya merangkumi pelbagai bentuk dek Murloc, dengan Murloc Shaman menjadi versi yang paling popular. Dek ini mengerumuni papan dengan pelayan yang murah dan efektif dan memberi tekanan kepada kehidupan lawan dari satu atau dua giliran. Mereka dapat membina semula dengan cepat tetapi kehabisan potongan interaktif pada akhir permainan.

Varian agresif lain yang popular adalah Aggro Paladin yang selalu ada. Terdapat pelbagai senarai dan versi yang tersedia, kebanyakan dengan corak permainan yang serupa. Dek ini menggunakan pelayan berbiaya rendah, meningkatkan mantra dan penyokong yang cekap, dan menggunakan kesan yang memberikan nilai besar ketika mereka kehabisan kad (seperti Divine Fervor).

Walau bagaimanapun, beberapa geladak terkuat biasanya menggunakan lebih banyak interaksi dan mengembangkan kad yang mempunyai kesan papan yang ketara dan mendorong kelebihannya lebih jauh. Dek ini secara amnya sangat tahan terhadap kad pembuangan dan kepingan gangguan. Sekiranya geladak ini kehilangan kad, mereka akan bermain lebih kuat pada giliran seterusnya. Dek yang menggunakan Reno Jackson melihat aksi paling banyak kerana mekanik jangka hayat yang signifikan yang diberikan oleh legenda ini.

Sekiranya anda tidak mahu menggunakan geladak popular yang ada, anda masih boleh membuat geladak yang hebat untuk mencapai peringkat tinggi. Mengembangkan strategi yang mantap dan mengoptimumkan cara anda bermain setiap kad pasti akan membawa kepada pangkat yang lebih tinggi dengan cukup masa, usaha, dan sedikit keberuntungan.

Soalan Lazim Tambahan

Mengapa saya tidak boleh bermain liar di Hearthstone?

Sekiranya anda pemain yang kembali, anda mungkin terkeluar dari tangga Wild. Untuk membuka semula format Wild lagi, ikuti pengalaman pengenalan pemain baru dan dapatkan sekurang-kurangnya Bronze 10 di tangga peringkat Standard.

Sekiranya anda telah mengikuti arahan kami di bahagian "Cara Membuka Kunci Liar" dan masih tidak dapat membuka kunci format Wild, hubungi sokongan Blizzard.

Apakah Kad Batu Hearth Liar?

Kad Wild adalah kad yang bukan merupakan sebahagian daripada pengembangan yang dikeluarkan dalam tahun Standard semasa atau sebelumnya. Kad berputar keluar dari Standard dan ke Wild setiap tahun apabila peluasan pertama tahun dilancarkan - biasanya di sekitar bulan Mac atau April. Setelah pemain memperoleh kad Wild, mereka dapat membuat kad Wild untuk digunakan di geladak yang sesuai. Pemain dapat memperolehnya secara semula jadi kerana potongan yang lebih tua berputar dari Standard, atau dengan membuka pek kad dari pengembangan sebelumnya.

Perlukah Saya Memainkan Batu Hearth Standard atau Wild?

Pilihannya terpulang kepada anda. Dek standard biasanya lebih lancar, kurang kuat, dan tidak mempunyai sebilangan pengganti. Metagame biasanya berkembang agak perlahan setelah geladak paling kuat ditemui, dan beberapa pemain mungkin bosan berulang kali melihat geladak serupa.

Format Wild mempunyai kelebihan, kerana kumpulan kad yang jauh lebih besar, dengan membawa kad jauh dari pengembangan pertama. Walaupun kebanyakan kad baru lebih kuat, beberapa kad unik yang dikeluarkan sebentar lagi tetap menjadi bahagian tengah di Wild deck.

Anda juga boleh menggunakan Hall of Fame untuk mengukur betapa berbezanya Standard dan Wild. Kad hebat ini dibuat pada awal permainan, dan reka bentuknya bermaksud kad tersebut harus dikeluarkan dari Standard untuk memastikannya sihat. Kad seperti Sylvanas, Azure Drake, atau Ragnaros adalah beberapa kepingan paling ikonik yang kemungkinan besar tidak akan dilihat oleh pemain Standard.

Wild Times di Hearthstone

Format dan strategi permainan ini adalah yang membuat pemain kembali untuk mendapatkan lebih banyak lagi. Sekiranya anda biasa bermain, anda mungkin masih gemar bermain dengan kad yang anda ingat dan terbiasa dengan format Wild. Anda masih boleh mencapai kedudukan tinggi dengan kad-kad ini dan memperoleh ganjaran bermusim.

Apakah dek liar kegemaran anda di Hearthstone? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found