Cara Bermain YouTube di Latar Belakang pada iPhone [Disember 2020]

Gangguan yang sangat biasa yang terdapat pada menonton kandungan di YouTube pada iPhone anda ialah ia akan mati secara automatik apabila aplikasi tidak berada di latar depan. Iaitu jika anda membalas teks atau membuka aplikasi lain di iPhone anda, video akan berhenti dimainkan.

Walaupun tentu saja, video tidak dapat terus diputar ketika aplikasi YouTube berjalan di latar belakang, alangkah baiknya jika setidaknya audio terus diputar dan tidak berhenti.

Sudah lama, ada cara untuk mendengar kandungan YouTube di latar belakang. Ini melibatkan masuk ke penyemak imbas mudah alih pilihan anda dan, setelah memainkan video sebentar, anda boleh menutup internet.

Sekiranya dilakukan dengan betul, ini membolehkan anda masuk ke pusat kawalan dan menekan butang main, yang akan mula memainkan kandungan yang telah dimuatkan dalam penyemak imbas mudah alih anda.

Walau bagaimanapun, dalam kemas kini iOS baru-baru ini, ini tidak lagi berfungsi, yang menyebabkan ribuan pengguna iPhone tidak mempunyai pilihan untuk memainkan YouTube di latar belakang peranti mereka.

Syukurlah, sebilangan pengguna iPhone telah menemui beberapa cara lain. Walaupun kaedah ini mungkin memerlukan sedikit lebih lama, kaedah ini memang berkesan.

Sekarang, ketahuilah bahawa Apple dan YouTube sendiri sedang aktif membuang kaedah ini, jadi beberapa kaedah dalam artikel ini mungkin tidak berfungsi lagi ketika anda membaca artikel ini.

Dan siapa tahu, mungkin akan ada cara baru dan pintar untuk menjadikan YouTube bermain di latar belakang peranti anda. Sekiranya anda mengetahui kaedah baru untuk menjadikan video YouTube tetap dimainkan semasa di latar belakang iPhone anda, sila beritahu kami tentangnya di komen di bawah!

Kerana YouTube memang menawarkan perkhidmatan Premium yang menawarkan fungsi ini, tidak hairanlah mengapa Apple dan YouTube secara aktif berusaha untuk menghentikan penyelesaiannya.

YouTube Premium (Dahulu Dikenal Sebagai YouTube Red)

Kami tahu bahawa membeli dan melanggan YouTube Premium akan membolehkan anda memainkan YouTube di latar belakang, tetapi anda akan memerlukan sejumlah wang ($ 11,99 / bulan pada Disember 2020).

Walau bagaimanapun, jika anda tidak keberatan membayar YouTube Premium, mungkin itulah kaedah termudah dan terbaik untuk memainkan YouTube di latar belakang peranti anda.

TV YouTube

Penting untuk diperhatikan bahawa YouTube Premium tidak sama dengan YouTube TV. YouTube TV adalah perkhidmatan berasingan yang membolehkan anda menonton televisyen kabel dan satelit melalui YouTube, menjadikannya perkhidmatan pemotong tali yang hebat bagi mereka yang ingin menonton rancangan kegemaran mereka. Anda juga boleh menggunakan TV YouTube untuk menonton siaran langsung, yang sangat berguna untuk peminat sukan.

Walaupun TV YouTube mempunyai banyak ciri hebat, ia tidak menawarkan kepada penggunanya kemampuan untuk menonton rancangan mereka di latar belakang pada peranti mudah alih mereka. Oleh itu, bukan sahaja anda akan membayar lebih banyak untuk YouTube TV daripada YouTube Premium, tetapi anda juga tidak dapat menonton rancangan anda dengan skrin telefon anda dimatikan.

Tetapi tanpa basa-basi lagi, mari kita lihat beberapa cara berbeza untuk memainkan kandungan YouTube di latar belakang pada iPhone.

Minta Laman Web YouTube

Daripada hanya menggunakan laman web penyemak imbas mudah alih standard YouTube di iPhone, meminta laman web desktop nampaknya berfungsi untuk beberapa orang. Langkah untuk melakukan ini berbeza bergantung pada penyemak imbas yang anda miliki.

Di Safari, anda hanya perlu mengetuk aA simbol di sebelah kiri bar alamat, yang menampilkan menu pilihan kecil. Dari pilihan tersebut, ketik Minta Laman Web Desktop. Di Chrome, ketik 3 titik menegak dan pilih Permintaan Desktop pilihan laman web.

Dari sana, mainkan video dan kembali ke skrin utama anda. Video kemungkinan besar akan berhenti ditayangkan. Untuk menyambung semula memainkan video, buka Pusat Kawalan anda dan ketuk butang main di sana.

Ada yang melaporkan bahawa ini tidak lagi berfungsi dengan Safari, sementara yang lain mengatakan ia masih berlaku. Kami berjaya menjadikannya berfungsi pada iPhone 11 yang menjalankan iOS 14.2. Untuk membuatnya berfungsi, kita harus menggunakan Laman Web Desktop Permintaan (versi mudah alih laman web tidak akan berfungsi). Kami kemudian mengunci skrin telefon dengan Safari terbuka dan video dimainkan. Ini menghentikan pemutaran video, tetapi, setelah menekan butang putar di layar kunci / di pusat kontrol, video itu mulai diputar ketika telepon terkunci.

Sekiranya ini masih tidak berfungsi untuk anda, cubalah dengan penyemak imbas lain atau teruskan ke kaedah seterusnya.

Telah disahkan pada Disember 2020 bahawa ini akan berfungsi dengan Chrome, tetapi, anda harus membiarkan muzik dimainkan selama satu atau dua minit sebelum mengunci skrin. Setelah selesai, muzik akan senyap, tekan butang main dari skrin kunci peranti anda dan muzik akan mula dimainkan semula.

Gunakan Penyemakan Imbas Peribadi

Kaedah ini melibatkan Peribadi mod pada Safari. Cukup buka penyemak imbas Safari dan pergi ke YouTube. Setelah sampai di sana, buka video yang ingin anda mainkan di latar belakang. Kemudian, anda perlu menukar sesi ke sesi peribadi, dan anda boleh melakukannya dengan mengetuk ikon paling kanan di sepanjang bar bawah dan kemudian menekan Peribadi.

Ini akan membuka video dalam sesi peribadi. Seterusnya, setelah video dimainkan, anda boleh keluar dari penyemak imbas dan masih memainkan kandungan audio dengan menggunakan pusat kawalan.

Sekali lagi, beberapa orang mendakwa ini tidak lagi berfungsi, sementara yang lain mendakwa bahawa ia masih berfungsi. Kami tidak berjaya mengaktifkannya pada iPhone 11 yang menjalankan iOS 14.2. Namun, itu berhasil setelah meminta situs desktop seperti yang kami sebutkan di atas.

Cuba Aplikasi Pihak Ketiga

Sekiranya tidak ada yang berfungsi, anda sentiasa boleh memuat turun aplikasi pihak ketiga untuk membantu anda memainkan YouTube di latar belakang pada iPhone anda. Aplikasi ini dapat membantu mengelakkan YouTube cuba menyekat kandungan latar belakang daripada dimainkan.

Sebilangannya boleh didapati di App Store, jadi pilihlah yang ingin anda gunakan dan ikuti langkah-langkah dalam aplikasi. Satu aplikasi yang popular ialah Aplikasi Muzik Youtube yang terdapat di App Store Apple.

Aplikasi ini kadangkala akan diturunkan dan bahkan mungkin berhenti berfungsi, tetapi aplikasi lain biasanya muncul. Juga, pastikan anda membuat kajian mengenai pelbagai aplikasi dan pilih yang mempunyai reputasi dalam talian terbaik di kalangan pengguna.

Penyelesaian masalah

Sekiranya tidak ada kaedah kami yang disenaraikan di atas yang sesuai untuk anda, ada beberapa perkara yang perlu dicuba.

Pertama, semasa bermain dari penyemak imbas web, pastikan anda membiarkan muzik dimainkan sebentar sebelum mengunci skrin anda. Kami dapat meniru bahawa ini berfungsi di Safari dan Chrome pada bulan Disember 2020. Tetapi, jika anda mengunci skrin anda, muzik tidak akan dimainkan.

Sekiranya Safari dan Chrome tidak berfungsi untuk anda, periksa peratusan bateri telefon anda. IPhone yang rendah kuasa tidak akan membenarkan aplikasi berjalan dengan kapasiti penuh ketika skrin terkunci. Cuba mengecas telefon anda atau mematikan Mod Daya Rendah jika dihidupkan.

Terakhir, pergi ke tetapan telefon anda dan periksa sebarang had aplikasi atau had Waktu Skrin. Apple tidak membiarkan kami mengawal semua fungsi aplikasi seperti yang dilakukan oleh Android, tetapi anda mungkin menemui sesuatu yang menghalang anda daripada berjaya melakukan langkah-langkahnya.

Pemikiran Akhir

Mudah-mudahan kaedah ini (atau sekurang-kurangnya salah satu daripadanya) berfungsi untuk anda sehingga anda dapat menikmati kandungan audio YouTube di latar belakang peranti anda. Ramai orang masih kesal kerana Apple dan YouTube telah membuat YouTube berjalan di latar belakang, tetapi sekurang-kurangnya ada beberapa penyelesaian.

Walaupun ini mungkin memakan masa dan menjengkelkan, ia berfungsi, dan hanya itu yang anda boleh minta. Sukar untuk mengetahui dengan tepat mengapa mereka tidak membiarkan kami menggunakan YouTube di latar belakang (mungkin kerana YouTube TV), tetapi mudah-mudahan akhirnya mereka mempermudah kami.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found