TV Pluto Terus Membeku - Apa yang Perlu Dilakukan

Sudah berlalu hari-hari menelusuri saluran dan masa rehat bilik mandi kami ke iklan. Dunia menjadi semakin diminati dan sebagai pengguna, kami tidak lagi puas menonton program berjadual. Perkhidmatan streaming telah menjadi pilihan utama bagi berjuta-juta pengguna dan salah satu kegemarannya ialah Pluto TV.

TV Pluto Terus Membeku - Apa yang Perlu Dilakukan

TV Pluto adalah sebahagian daripada gelombang baru perkhidmatan streaming percuma. Pangkalan penonton yang berkembang, sudah berjuta-juta, adalah bukti model Pluto yang berjaya dan perkhidmatan yang mantap. Perkhidmatan yang paling stabil, bagaimanapun, dapat membeku kadang-kadang atau mengalami gangguan lain, itulah sebabnya kami akan memberi anda beberapa pilihan jika ini berlaku.

Pastikan Anda Mempunyai Kemas Kini Terkini

Seperti aplikasi apa pun, Pluto TV mengeluarkan kemas kini berkala. Ini penting untuk memastikan ketekalan dan keselamatan. Sekiranya anda tidak mempunyai versi aplikasi terkini, ini adalah penyebab masalah kestabilan yang diketahui. Untuk memastikan anda mempunyai versi terbaru Pluto, pergi ke halaman Kemas kini mereka.

Masalah lain yang mungkin berlaku ialah peranti anda. Sekiranya sistem operasi pada peranti anda sudah usang, ia mungkin tidak menyokong TV Pluto dengan betul. Kunjungi laman web pengeluar peranti anda untuk mendapatkan arahan mengenai cara mengemas kini sistem anda.

Petua Pro: Anda juga mungkin mengalami masalah sekiranya Pluto TV atau platform streaming anda melakukan kemas kini yang tidak saling menyokong.

TV Pluto terus membeku

Periksa Masalah Kesambungan

Sifat perkhidmatan streaming memerlukan sambungan pantas ke internet. Anda boleh mendapatkan sekitar 5 Mbps untuk video standard tetapi video HD memerlukan sesuatu dalam julat 10 Mbps atau lebih tinggi. Definisi 4K akan memuatkan jalur lebar anda lebih banyak lagi. Sekiranya kelajuan internet anda tidak sesuai dengan tugas, ini mungkin menjadi penyebab masalah anda. Juga, ingat bahawa kelajuan anda akan turun naik pada waktu puncak atau jika peranti lain di rangkaian anda memuatkan lebar jalur.

Sama pentingnya dengan sambungan pantas adalah yang stabil. Segala gangguan dalam sambungan anda boleh menyebabkan masalah dalam penstriman Pluto. Sekiranya anda fikir anda mungkin menghadapi masalah dengan kestabilan anda, hubungi penyedia perkhidmatan internet anda untuk mendapatkan sokongan. Perkara lain yang mungkin anda ingin cuba ialah meletakkan semula penghala anda. Penghala yang berada di lokasi yang tidak baik dapat membuat zon mati yang disebut di rumah atau pejabat anda di mana sambungan Wi-Fi lemah.

Pilih Penyemak Imbas yang Betul

Sekiranya anda melihat Pluto TV di peranti mudah alih atau platform streaming, anda memerlukan aplikasi Pluto TV. Sekiranya anda menggunakan komputer riba atau komputer meja, anda boleh melihatnya secara langsung di penyemak imbas anda. Sekiranya anda mengalami gangguan perkhidmatan di komputer, pastikan anda menggunakan penyemak imbas Chrome atau Firefox kerana ini akan menawarkan keserasian terbaik.

Masalah lain yang berpotensi ketika melihat Pluto di komputer ialah pemalam Adobe Flash Player. Beberapa video di Pluto akan disiarkan melalui plugin ini, dan jika versi anda sudah usang, ini mungkin menimbulkan masalah. Anda boleh memuat turun versi terkini pemalam Flash di sini.

Sebagai alternatif, Pluto telah melancarkan aplikasi web Chrome untuk tontonan yang lebih senang. Anda boleh mencarinya di Kedai Web Chrome dan menggunakannya untuk menghilangkan keraguan mengenai keserasian penyemak imbas.

penyemak imbas

Peranti Roku

Roku adalah salah satu peranti streaming yang paling popular tetapi beberapa versi firmware yang lebih lama masih tidak disokong oleh Pluto TV. Anda boleh mengunjungi halaman ini untuk memastikan pemain Roku anda serasi sepenuhnya dengan perkhidmatan streaming Pluto.

Tongkat TV Api Amazon

Masalah yang diketahui wujud dengan Amazon Fire TV Stick. Sekiranya anda menggunakan peranti ini, anda harus cuba mengosongkan cache. Setiap aplikasi di Fire Stick anda mempunyai sekumpulan data yang disimpan buat sementara waktu agar aplikasi dapat berjalan dengan lancar. Dan cache TV Pluto mungkin tidak dapat diakses dengan betul. Untuk memperbaikinya, anda harus mengosongkan cache aplikasi. Ikuti arahan ini untuk menerapkan pembaikan.

Pemadaman

Walaupun tidak biasa, Pluto mungkin mengalami gangguan pada waktu-waktu tertentu seperti cuti rehat dan, sangat jarang, kerana masalah teknikal. Sekiranya anda mengesyaki ini mungkin masalahnya, kunjungi Twitter @PlutoTV mereka untuk melihat apakah ada masalah yang diketahui telah dilaporkan.

Ikon Aplikasi PlutoTV

Untuk Meringkaskan

Seperti perkhidmatan penstriman mana pun, Pluto TV boleh menghadapi masalahnya. Sekiranya versi platform atau aplikasi anda tidak serasi, pastikan anda mengemas kini kedua-duanya. Sambungan internet yang cepat dan stabil sangat mustahak untuk pengalaman streaming yang baik, pertimbangkan untuk meningkatkannya jika tidak dapat bertahan. Anda juga mungkin mengalami masalah khusus peranti. Dalam kes ini, anda harus memeriksa sama ada peranti anda disokong sepenuhnya. Ini bukan satu-satunya masalah yang berpotensi tetapi ia adalah tempat yang baik untuk bermula.

Sekarang anda tahu apa yang harus dicari dan bagaimana memperbaikinya, semoga anda dapat kembali menikmati rancangan dan filem kegemaran anda dalam masa yang singkat.