Ulasan TV Pluto - Adakah Ia Layak?

Pluto TV adalah perkhidmatan streaming yang berfungsi melalui Internet. Tidak seperti banyak perkhidmatan kandungan digital seperti Prime Video, Sling TV, DirecTV Now, Hulu, dan Netflix, Pluto TV adalah percuma. Sekiranya anda pernah menggunakan salah satu aplikasi penstriman media seperti Plex atau Kodi, Pluto TV terasa seperti itu, tetapi tanpa rasa curiga bahawa separuh kandungan yang anda lihat mungkin melanggar hak cipta seseorang. Segala sesuatu di Pluto TV, sama ada secara langsung atau atas permintaan, diperoleh melalui penyedia pihak ketiga dan rangkaian utama. Terdapat Pengikisan torrent ZERO atau aliran haram. Semua kandungan telah dilesenkan ke Pluto TV.

Ulasan TV Pluto - Adakah Ia Layak?

Perkhidmatan Pluto TV menguruskan kandungan ke dalam saluran dengan mengumpulkan media dari pelbagai sumber dan kemudian mengatur semuanya ke dalam kategori, seperti berita, sukan, komedi, percintaan, permainan, bersantai, hiburan, muzik, radio, dan banyak lagi. Perkhidmatan menghasilkan wang dengan menunjukkan iklan antara program.

TV Pluto nampaknya berfungsi dengan baik! Sejak Mac 2020, video berdasarkan permintaan pengiklan (AVOD) penyedia telah membuat perjanjian dengan lebih daripada 170 rakan kandungan. Sambungan kandungan mereka membolehkan mereka menyampaikan lebih dari 250 saluran hiburan dan permintaan TV langsung, dan mereka menjangkau lebih dari 230 juta pengguna setiap bulan! Konsep mereka adalah untuk mencipta pengalaman seperti kabel (panduan dan fungsi) tanpa kos langganan. Sejauh ini, nampaknya idea itu terbukti berjaya.

TV Pluto TV Langsung Contoh:

Contoh Pluto TV Atas Permintaan:

Cara mengakses TV Pluto

TV Pluto tersedia di hampir semua platform yang ada. Terdapat aplikasi Pluto TV untuk Windows, Mac, Android, iOS, dan hampir setiap pemain video streaming, termasuk Roku, Android TV, Amazon Fire TV Stick, Apple TV, PlayStation 4, dan Chromecast. Aplikasi ringan, mempunyai antara muka yang menarik dan cekap berdasarkan grid TV kabel yang dicuba dan benar. TV Pluto boleh diakses melalui aplikasi atau langsung di penyemak imbas. Aplikasi tersedia untuk Windows, Mac, iOS, dan Android.

Kandungan TV Pluto

Sebilangan besar kandungan di TV Pluto berasal dari sumber awam. Pluto TV dimiliki oleh ViacomCBS Inc. (dieja dengan betul), dan sebagai hasilnya, perkhidmatan ini dapat memperoleh tawaran dengan penyedia kandungan seperti BBC, CNBC, NBC, CBSN, IGN, CNET, MTV, Nick, BET, Comedy Central , Spike, dan banyak rangkaian lain.

Perkhidmatan ini secara berkala menambahkan kandungan baru ke salurannya. Terdapat kandungan yang tersedia di bahagian saluran, yang berfungsi seperti TV standard. Kemudian terdapat juga bahagian Atas Permintaan yang luas, di mana anda boleh memilih dan memilih dan menonton apa yang anda mahukan.

Kandungannya kadang kala menjadi gabungan baru dan lama. Saluran berita mempunyai apa yang biasanya anda harapkan: beberapa nama besar seperti CBS, CNN dan Sky News, dan kemudian beberapa saluran yang kurang dikenali seperti Cheddar News. Saluran filem adalah gabungan eklektik antara lama TV, klasik, siaran baru rentetan kedua, persampelan yang adil dari filem yang lebih tua tetapi pertama, dan bahkan beberapa hits baru-baru ini. Bukan perkara yang anda akan dapati di HBO atau Showtime, tetapi tidak jauh dari sasaran, dan ia tidak memerlukan apa-apa. Kontrak Pluto TV menyampaikan filem hebat seperti The Rainmaker, Grease 2, Shaft, The Ninth Gate, Out of Time, First Knight, Addams Family Nilai, Recall Total, Maximum Conviction, Lemony Snickets, Kiss The Girls, Friday the 13th, Death Warrant, Anak Emas, dan banyak lagi!

Kandungan komedi cukup bagus dan cenderung menampilkan banyak video dan kandungan YouTube dari The Onion and Cracked. Ia juga sering berubah dan mempunyai daya tarikan yang luas. Terdapat juga banyak bahan baik dari Comedy Central di saluran khusus.

Muzik banyak terdapat di TV Pluto. Sebilangan besar penyedia televisyen kabel tidak menawarkan banyak pilihan atau pelbagai. Bahagian atas permintaan merangkumi kategori tertentu berdasarkan permintaan seperti konsert muzik, dokumen muzik, rock klasik, dan muzik pop.

Bahagian TV Langsung merangkumi Kategori Muzik yang penuh dengan video dan muzik audio.

Sukan adalah tempat yang lemah untuk Pluto TV, mungkin kerana pelesenan. Anda tidak akan melihat permainan langsung, tetapi anda dapat melihat ulangan, dokumentari, rancangan dan banyak lagi yang hebat. Mereka juga menampilkan poker langsung, Gladiator Amerika, dan acara sukan yang lain.

Bagi saluran TV langsung Cats 24/7 yang terdapat dalam kategori komedi, tidak perlu lagi diperkatakan mengenai itu!

Harga dan kualiti TV Pluto

TV Pluto percuma, jadi harganya tidak menjadi masalah. Terdapat iklan di antara rancangan dan filem, tetapi iklan itu jauh lebih sedikit dan cepat, tidak seperti televisyen kabel. Kami menggunakan Pluto TV untuk sementara waktu dan hanya melihat antara dua atau tiga iklan yang sangat cepat, selalunya satu atau dua daripadanya menjadi iklan Pluto TV 10 hingga 20 saat. Kualiti video cenderung sangat baik. Audio juga sangat baik! Sudah tentu, kualiti akan bergantung pada siaran, kelajuan Internet, dan penghala anda, atau isyarat telefon pintar anda. Tonton sitkom yang lebih tua tentu tidak akan kelihatan atau terdengar hebat; Tayangan dan filem yang lebih baru akan. Antaramuka pengguna sangat mudah, kecuali ketika menggunakan penyemak imbas, di mana ia boleh menjadi sedikit sesak.

Pengalaman TV Pluto

Pengalaman pengguna hampir sama tidak kira peranti apa yang anda gunakan. Pilihan navigasi dan aliran adalah sama seperti pada aplikasi pusat media mana pun. Cari sesuatu untuk ditonton di mana-mana peranti atau penyemak imbas, pilih aliran, dan nikmati. Itu sahaja yang ada.

Adakah TV Pluto adalah Pilihan Atas Permintaan dan TV Langsung?

Mari kita mulakan dengan beberapa soalan.

Adakah TV Pluto patut ditonton? Jawapannya adalah ya. Sebagai alternatif anggaran untuk TV kabel, adakah ia berbaloi? Jawapannya adalah ya, pasti. Adakah pengganti lengkap untuk perkhidmatan kabel? Jawapannya adalah tidak.

Walaupun percuma dan kualiti yang sangat baik dengan harga sifar dolar, kandungannya agak bercampur. Tidak seperti kabel, tidak ada saluran VH1, MTV, Spike, Discovery, TV Land, Comedy Central, atau yang serupa. Tentu, Pluto TV mendapat kandungan dari sumber tersebut, tetapi mereka memasukkannya ke saluran yang unik, seperti COPS Spike, MTV The Hills, Unsolved Mysteries, DOG The Bounty Hunter, TV Land Sitcoms, STAND UP TV, dan banyak lagi.

Beberapa saluran hampir dengan apa yang anda dapat dari kabel, tetapi ia terhad, seperti MTV Pluto, Spike Pluto, CMT Pluto, CNN, Comedy Central Pluto, Nick Pluto, dan banyak lagi. Tambahan pula, Pluto TV adalah perkhidmatan dengan sendirinya, membuat saluran dan iklan. TV Pluto mempunyai pelbagai jenis TV langsung dan kandungan atas permintaan, tetapi tidak memberikan pelbagai jenis yang ditawarkan oleh TV kabel, sekurang-kurangnya belum.

Panduannya bagus, tetapi anda tidak dapat meneruskan masa untuk melihat apa yang akan datang dalam masa terdekat. Pada masa ini tidak ada fungsi carian, yang sangat berguna ketika anda ingin melihat pilihan anda. Anda pada dasarnya harus mengimbas senarai kandungan berdasarkan permintaan saluran TV langsung untuk melihat apa yang ada pada masa ini.

Media TIDAK MEMILIKI penilaian kandungan, baik untuk TV atas permintaan dan langsung. Apabila anda mengklik atau mengetuk item atas permintaan dari senarai, ia membawa maklumat, bersama dengan penilaian TVnya. Apabila anda mengklik saluran langsung, ia memaparkan penilaian TV berhampiran kawasan bar kemajuan. Anda boleh mengklik lagi aliran video pada bila-bila masa untuk memunculkan maklumat sekiranya anda terlepas.

Contoh Maklumat Penarafan TV Langsung Pluto TV:

Contoh Maklumat Penilaian dan Pengaturcaraan TV Setelah Mengklik “i” di TV Langsung:

Secara keseluruhan, Pluto TV menerobos gelombang industri permintaan dan permintaan digital. Antaramuka sangat keren, dan mereka mempunyai pelbagai jenis kandungan untuk dinikmati, dari rancangan TV yang popular hingga filem 80-an dan 90-an yang hebat, serta filem yang lebih baru dari syarikat-syarikat filem utama.

ViacomCBS Inc. kini meningkatkan perkhidmatan dengan lebih banyak kandungan, lebih banyak kawalan, dan lebih banyak fungsi. Kita hanya perlu menunggu dan melihat apa yang akan datang! By the way, beberapa fungsi lama seperti menyesuaikan pilihan dan saluran anda telah dikeluarkan. Oleh itu, jika anda membaca tentang perkara itu di suatu tempat, ia tidak sah lagi.

Ingin melakukan streaming dengan lebih pantas? Lihat panduan kami untuk meningkatkan kelajuan Internet anda untuk perkhidmatan streaming.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found