Cara Menangkap Legenda di Pokemon GO

Dari perkataan "GO!" Pokemon legenda tetap menjadi makhluk paling popular untuk ditangkap dalam permainan. Pelatih mahukan Legenda untuk kebolehan unik dan pergerakan hebat mereka. Dalam Pokemon GO, Pokemon yang sukar difahami ini tidak selalu dijumpai di jalan sambil berjalan-jalan.

Cara Menangkap Legenda di Pokemon GO

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan Pokemon Legendary di Pokemon GO. Namun, tidak semuanya didapati menggunakan kaedah yang sama. Baca terus untuk mengetahui semua cara untuk menangkap Pokemon Legendary anda di Pokemon GO, termasuk menangkapnya dari pencarian dan Team Go Rocket.

Cara Menangkap Legenda Tanpa Raid

Terdapat beberapa Pokemon Legendary yang dapat anda tangkap tanpa penyertaan Legendary Raid. Untuk Legenda yang dapat anda tangkap tanpa serbuan, anda boleh bermain Special Research Quests, melawan Giovanni dari Team Go Rocket, atau kadang-kadang mencari Legenda atau dua di alam liar.

Cara Menangkap Legenda Dari Pertanyaan Penyelidikan Khas

Beberapa Pokemon terdapat dalam Pencarian Khas Penyelidikan. Enam daripadanya disediakan untuk pemain mengejarnya, termasuk:

 • Mew

 • Celebi

 • Jirachi

 • Meltan

 • Genesect

 • Regigigas

Mew adalah pemain Legenda pertama yang dapat ditangkap melalui pencarian yang disebut "A Mythical Discovery." Walau bagaimanapun, masa belum mengubah kaedah pemerolehan untuk watak ini. Tidak ada cara lain untuk menangkap Mew, dan anda masih harus memainkan usaha yang sama untuk menangkap Pokemon ini.

Celebi kini tersedia dengan bermain melalui Pencarian Khas Penyelidikan yang disebut "A Ripple In Time."

Pencarian Penyelidikan Khas Jirachi disebut "Pokemon GO: A Thousand Year Slumber." Misi ini pada awalnya boleh didapati di Pokemon GO Fest 2019. Hari ini, sesiapa sahaja yang mengalahkan pencarian ini akan dapat menangkap Jirachi.

Walaupun Meltan dan Melmetal adalah Pokemon Mitos, mereka dapat dijumpai dengan melengkapkan Pencarian Penyelidikan Khas yang disebut "Let’s GO, Meltan."

Anda boleh menangkap Genesect jika anda berpartisipasi dalam Pencarian Khas Penyelidikan yang disebut "Pokemon GO: A Drive to Investigate". Walaupun tiket tidak tersedia selama hampir dua tahun, anda masih boleh mengalahkan pencarian jika anda tidak melakukannya sebelum ini.

"Pokemon GO: A Colossal Discovery" adalah satu-satunya cara untuk mendapatkan Regigigas. Sama seperti pencarian Genesect, tiket sudah lama habis. Sekiranya anda mempunyai satu dari sebelumnya, anda masih dapat menyelesaikan pencarian dan menangkap Regigigas hari ini.

Semua Pertanyaan Penyelidikan Khas terdiri daripada tugas dan tugas yang panjang dan tertentu. Mereka mungkin memerlukan masa lebih lama untuk diselesaikan, tetapi ganjaran menangkap Pokemon Legendary, atau dalam kes Meltan, Mythical Pokemon, sangat berbaloi.

Pertanyaan Penyelidikan Khas boleh membosankan, jadi anda harus meluangkan masa dan menyelesaikannya dengan betul. Pastikan anda mengikuti semua arahan untuk menjimatkan masa.

Cara Menangkap Legenda Dari Team Go Rocket

Dalam Pokemon GO, Team Rocket klasik tidak ada. Team Go Rocket hadir dalam permainan sebagai pengganti mereka. Anda akhirnya dapat menangkap Pokemon Shadow Legendary dengan sering memerangi anggotanya. Sekiranya anda mengejar Legenda, Giovanni, pemimpin Team Go Rocket, adalah orang yang anda perlu berjuang untuk mendapatkannya.

Proses mendapatkan Shadow Legendaries Giovanni adalah seperti berikut:

Prasyarat

 1. Main melalui Pencarian Penyelidikan Khas "Situasi Mengganggu".

 2. Buka kunci Giovanni Special Research Quest terbaru, yang berubah sekali-sekala.
 3. Kalahkan tiga pemimpin Team Go Rocket, Arlo, Cliff, dan Sierra sekali dalam langkah keempat dari pencarian Giovanni semasa anda.

 4. Dapatkan Radar Roket Super.

Dengan Super Rocket Radar, anda boleh menemui Giovanni sendiri. Namun, ini tidak membawa anda terus ke Giovanni, kerana beberapa Grunts menyamar sebagai Giovanni untuk membuang anda.

Mencari Giovanni Dengan Radar Super Rocket

 1. Lancarkan Pokemon GO.
 2. Pergi ke menu utama.
 3. Buka Beg anda.
 4. Tatal ke bawah untuk mencari Radar Super Rocket anda.
 5. Lengkapkannya untuk mencari ahli Team Go Rocket.

 6. Berjuang melalui Grunts yang menyamar.

 7. Akhirnya, anda akan menemui PokeStop Giovanni yang sebenar.

 8. Berjuang dan kalahkan dia.

Pokemon Shadow Legendary Giovanni dan ahli parti kedua berubah setiap bulan, seperti Pencarian Penyelidikan Khas terbarunya. Oleh kerana keadaan yang unik ini, kami tidak dapat menasihati anda untuk membawa pasukan Pokemon tertentu. Anda mesti memeriksa kemas kini permainan, yang memberitahu anda barisan terbarunya.

Setelah anda mengetahui Pokemon apa yang akan dilemparkannya kepada anda, inilah masanya untuk membentuk pasukan anda untuk menentangnya. Nasihat terbaik adalah membawa Pokemon yang menentang dua pertamanya. Dengan berbuat demikian, anda boleh menyimpan kaunter Shadow Legendary anda yang terakhir bersedia untuk bertarung.

Dengan kaunter Shadow Legendary yang sudah siap, anda akan lebih mudah menangkap Legendary. Anda mempunyai masa yang terhad untuk menangkap setiap persembahan Shadow Legendary Giovanni. Ini kerana sesekali, dia menukar satu Legenda untuk yang lain.

Berapa kerap anda boleh melawan Giovanni dalam Pokemon GO?

Setiap hari pertama bulan ini pada tengah malam, semua pemain akan menerima Giovanni Special Research Quest baru. Pencarian Penyelidikan Khas akan tetap bersama anda walaupun setelah bulan berakhir, tetapi setelah anda mengalahkannya, anda langsung melangkah ke pencarian bulan ini. Sebarang pencarian di antara tidak akan tersedia.

Selagi anda mempunyai Super Rocket Radar, anda boleh menggunakannya untuk melawan Giovanni. Anda boleh menyimpannya kerana anda memperolehnya dari pencarian lain juga. Sekiranya anda menemui Pokemon yang ingin anda tangkap lebih banyak, anda boleh menggunakannya untuk memastikan anda menangkapnya.

Cara Dapatkan Legenda Berkilat

Pokemon Berkilat hanya terdapat peratusan kecil daripada banyak spesies yang sama. Peraturan ini juga berlaku untuk Pokemon Legenda. Anda tidak dijamin akan mendapat Pokemon Legendary Berkilau jika anda memilikinya. Peluang mendapatkan Shiny Legendary adalah satu dari 20 Pokemon.

Itu mungkin masuk akal, kerana ini adalah peluang 5%. Namun, tidak semua Legenda mempunyai bentuk Shiny yang dilepaskan. Beberapa Pokemon Legenda yang mempunyai bentuk Shiny adalah:

 • Mewtwo

 • Ho-Oh

 • Giratina

 • Groudon

 • Entei

 • Regirock

 • Zapdos

 • Mendaftar

 • Rayquaza

 • Raikou

Banyak lagi yang ada juga. Nasib baik, mungkin tangkapan Legenda seterusnya anda akan menjadi Pokemon Berkilau. Bentuk khasnya mudah dikenali, menjadikannya lebih penting untuk menangkapnya.

Soalan Lazim Tambahan

Apa itu Pokemon legenda?

Pokemon legenda adalah makhluk yang kuat yang perlu anda tangkap. Anda tidak dapat menjumpainya di alam liar kecuali beberapa pengecualian dan hanya dalam pertempuran khas. Pembiakan mereka juga mustahil.

Apa yang meningkatkan peluang menangkap Pokemon legenda?

Menangkap Pokemon Legenda cukup sukar, tetapi berikut adalah beberapa petua untuk meningkatkan peluang anda:

• Mendapat Pingat Emas

• Buang Golden Razz Berry dalam pertempuran

• Gunakan Bola Ultra anda atau Bola Premiere

• Gunakan bola lengkung ketika melemparkan Pokeballs anda

• Pastikan lontaran anda Hebat

Apa burung legenda di Pokemon GO?

Biasanya, istilah "Burung Legenda" merujuk kepada Articuno, Zapdos, dan Moltres. Mereka adalah trio Legenda pertama dari Generasi 1, dan seperti namanya, mereka burung. Hari ini, istilah ini juga dapat merangkumi Burung lain yang muncul pada generasi kemudian.

Bolehkah anda mencari Pokemon legenda di alam liar di Pokemon GO?

Anda boleh, tetapi hanya sebilangan kecil seperti Azelf, Mesprit, dan Uxie. Anda hanya dapat menjumpai ketiga-tiga ini di kawasan tertentu di dunia nyata. Yang lain telah dijumpai di alam liar semasa acara khas.

Akhirnya, Legenda Berkilat

Mencari Legenda mungkin merupakan tugas yang sukar, tetapi menangkap mereka boleh menjadi kejam. Legenda dengan mudah dapat menyingkirkan pihak yang lemah. Ingat, untuk menangkap mereka, anda memerlukan Pokemon yang kuat.

Berapa banyak Pokemon Legenda yang anda tangkap? Siapa Pokemon Legendary kegemaran anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.