Cara Mencegah Sambungan Chrome Dihapus

Sambungan Chrome adalah kaedah terbaik untuk meningkatkan pengalaman menyemak imbas anda dan menjadikannya lebih cekap. Dengan bantuan pelanjutan ini, anda pada dasarnya dapat mengubah penyemak imbas anda menjadi suite yang disesuaikan khusus yang sesuai dengan keperluan anda. Hasilnya, anda boleh melakukan apa sahaja - dari terus mengikuti perkembangan laman media sosial kegemaran anda, hingga membuat halaman web dimuat lebih cepat, menyekat iklan yang mengganggu dan menghilangkan kekacauan dari pengalaman melayari anda.

Cara Mencegah Sambungan Chrome Dihapus

Walau bagaimanapun, pelanjutan tidak selalu bertahan. Mereka boleh dilumpuhkan atau bahkan dikeluarkan hanya dengan beberapa klik yang salah. Perkara ini agak mengecewakan, terutamanya jika anda berkongsi peranti anda dengan orang lain.

Sama ada melalui kemas kini atau penghapusan secara tidak sengaja, panduan ini akan menunjukkan kepada anda cara untuk mengelakkan sambungan kegemaran anda dikeluarkan tanpa kebenaran anda.

Bagaimana Mencegah Sambungan Chrome Dihapus?

Kaedah 1: Mengubah Pendaftaran

Setiap pelanjutan Chrome dilengkapi dengan butang "Buang". Yang harus anda lakukan hanyalah menukar butang dan pelanjutan akan dikeluarkan dari penyemak imbas anda dengan segera. Malangnya, Chrome memberikan semua hak istimewa ini kepada semua pengguna, yang bermaksud anda boleh kehilangan semua sambungan kegemaran anda dalam beberapa saat sekiranya orang lain yang menggunakan komputer tanpa menghapusnya.

Nasib baik, tweak registri boleh menjadi penyelesaian yang sempurna. Ini membolehkan anda mematikan butang "Buang", sehingga tidak mungkin pengguna lain membuang pelanjutan dari Chrome. Dan yang terbaik ialah anda tidak memerlukan perisian khas untuk melakukannya.

Sebelum mencuba kaedah ini, penting untuk diperhatikan bahawa tweak registri boleh menyebabkan masalah pada komputer anda. Pendaftaran adalah bahagian penting dan mustahak dari komputer anda yang membantu antara muka perkakasan anda dengan sistem operasi. Menambah atau mengganti baris dalam pendaftaran boleh mengakibatkan kerosakan data dan masalah yang meluas di seluruh PC anda.

Di samping itu, anda boleh mematahkan fungsi atau membuat masalah baru di tempat lain pada sistem anda. Untuk berada di pihak yang selamat, pastikan anda telah membuat sandaran pendaftaran sebelum memulakan.

Langkah-Langkah untuk Melumpuhkan Butang Buang Dari Pengurus Sambungan di Chrome

Untuk mengubah pendaftaran anda dan mematikan butang "Buang", ikuti langkah berikut:

 1. Taip “regedit"Di bar" Cari "Windows di sudut kiri bawah dan kemudian klik" Buka. " Sebagai alternatif, taip "Lari"Di bar carian dan taip"regeditDi tetingkap Run. Tetingkap baru akan dibuka untuk Registry Editor. Penting untuk diperhatikan bahawa anda memerlukan hak pentadbir untuk membuka pendaftaran.

 2. Setelah editor pendaftaran dibuka, anda akan melihat menu navigasi folder di sebelah kiri dengan senarai semua folder pendaftaran yang ada dalam sistem anda. Pertama, klik pada “HKEY_LOCAL_MACHINE"Dan kemudian pilih" Perisian "dari senarai juntai bawah. Terakhir, klik pada "Dasar."

 3. Anda sekarang perlu membuat folder Chrome di bawah "Dasar". Untuk melakukannya, letakkan kursor anda di mana sahaja di dalam ruang kosong di sebelah kanan pendaftaran. Kemudian klik kanan dan pilih "Kunci" dari menu konteks.

  Anda akan melihat sekarang anda mempunyai folder baru di bawah "Dasar" bernama "Kunci Baru # 1" secara lalai. Seterusnya, ubah nama menjadi "Google".

  Sekali lagi, letakkan kursor anda di mana sahaja di dalam ruang kosong di sebelah kanan pendaftaran, klik kanan dan kemudian pilih "Kunci" dari menu konteks. Seperti sebelumnya, folder baru akan dibuat di bawah "Google." Namakannya semula sebagai "Chrome."

  Ulangi proses di atas sekali lagi dan buat folder baru di bawah "Chrome" bernama "ExtensionInstallForcelist.

  Selepas itu, anda akan membuat laluan pendaftaran lengkap untuk Chrome:

  HKEY_LOCAL_MACHINE \ Perisian \ Polisi \ Google \ Chrome \ ExtensionInstallForcelist

  Folder ini akan mengandungi semua entri pendaftaran untuk sambungan yang ingin anda lindungi.

 4. Di dalam "ExtensionInstallForcelist folder, anda akan melihat satu baris kemasukan di panel kanan. Itu adalah entri pendaftaran lalai. Untuk mengelakkan peluasan kegemaran anda tidak dikeluarkan, anda perlu membuat entri pendaftaran untuk masing-masing.

 5. Mari gunakan Site Blocker untuk menunjukkan cara membuat entri pendaftaran untuk setiap sambungan anda.

  Langkah 1: Kunjungi kedai web Chrome dan buka pelanjutan yang ingin anda lindungi. Di bar alamat, bahagian terakhir URL akan memberi anda nama pelanjutan. Dalam kes ini, URL adalah: //chrome.google.com/webstore/detail/siteblocker/hlkngmcfankakebbjakacpfcanlkmfej

  Nama peluasan kami ialah “hlkngmcfankakebbjakacpfcanlkmfej

  Langkah 2: Salin nama dan tambahkan dengan:

  ; // klien2.google.com/service/update2/crx

  Oleh itu, akhirnya, anda harus mempunyai rentetan yang muncul seperti berikut:

  Hlkngmcfankakebbjakacpfcanlkmfej; // klien2.google.com/service/update2/crx

  Langkah 3: Klik kanan pada "ExtensionInstallForcelist dan kemudian pilih "Rentetan baru." Ini harus membuat entri baru tepat di bawah entri lalai di panel kanan. Entri terbaru diberi nama "Nilai Baru # 1." Ubahnya menjadi "Penyekat Laman."

  Langkah 4: Klik kanan pada entri pendaftaran yang baru dinamakan dan kemudian pilih "Ubah suai" dari menu konteks. Ini harus melancarkan tetingkap penyuntingan rentetan.

  Langkah 5: Tampal rentetan peluasan (dibuat pada langkah 2) di bidang bernama "Nilai data:"

  Langkah 6: Klik "Ok" dan tutup penyemak imbas anda.

  Ulangi langkah-langkah ini untuk setiap sambungan yang ingin anda lindungi.

Sebaik sahaja anda menambahkan pelanjutan ke "ExtensionInstallForcelist folder, tidak ada cara untuk membuangnya. Butang "Buang" yang muncul di bahagian pengurusan pelanjutan penyemak imbas anda tidak aktif.

Sekiranya pada satu ketika anda tidak lagi ingin melindungi peluasan, yang perlu anda lakukan ialah menghapusnya dari pendaftaran (folder ExtensionInstallForcelist).

Kaedah 2: Mengkonfigurasi Senarai Sambungan Dipasang Secara Paksa untuk Komputer yang Diuruskan Korporat

Untuk komputer yang diuruskan korporat, pembangun Chrome telah mencari jalan untuk membolehkan pentadbir IT menyekat pengguna daripada melumpuhkan atau membuang pelanjutan. Ini berlaku di bawah dasar ExtensionInstallForcelist pengguna korporat Chrome. Kebijakan ini memberi hak istimewa kepada pentadbir untuk membuat senarai ekstensi yang tidak dapat dinonaktifkan atau dikeluarkan oleh semua orang di semua komputer dalam rangkaian. Semua sambungan pada senarai terhad dipasang secara senyap di latar belakang tanpa pengetahuan atau interaksi pengguna.

Setiap entri dalam senarai terhad terdiri dari ID pelanjutan dan URL "kemas kini". Titik koma (;) memisahkan dua nilai. ID pelanjutan adalah rentetan 32 huruf yang dapat dijumpai ketika anda berada dalam mod Pembangun penyemak imbas krom anda.

Dasar sekatan dapat dibuat dan diberlakukan pada Windows, Linus, Google Chrome OS, dan Mac. Namun, ia disertakan dengan tangkapan kerana tidak berfungsi dalam mod Penyamaran.

Kaedah 3: Mengeluarkan Menu Sambungan Dari Bar Alat Chrome

Dalam versi terbaru, pembangun Chrome telah membuat jalan pintas tetap ke menu sambungan di bar alat penyemak imbas. Jalan pintas berbentuk seperti potongan teka-teki, dan satu klik membawa anda langsung ke senarai semua sambungan yang telah anda tambahkan. Walaupun tujuannya adalah untuk meningkatkan pengalaman pengguna, jalan pintas menjadikannya sangat mudah bagi sesiapa sahaja untuk mengakses dan mengganggu sambungan anda.

Tidak terlalu sukar untuk membayangkan situasi di mana anda lebih suka tidak mempunyai jalan pintas. Contohnya, anda mungkin telah memasang pelanjutan penyekat laman web di Chromebook anak anda, dan anda tidak mahu mereka menemui jalan keluar terlalu cepat.

Untuk membuang butang menu "Sambungan" dari penyemak imbas Chrome anda:

 1. Buka Chrome dan masukkan "krom: // bendera /"Di bar alamat, kemudian tekan" Enter. " Ini akan membawa anda ke bahagian konfigurasi lanjutan.

 2. Di kotak "Cari Bendera" yang dihasilkan, ketik "menu bar alat". Ini akan membawa anda pilihan makmal Chrome yang berbunyi seperti berikut:

  Akses Makmal Chrome melalui menu bar alat untuk melihat ciri eksperimen yang menghadap pengguna. - Mac, Windows, Linux

 3. Untuk membuang butang menu "Sambungan" dari bar alat Chrome, alihkan daftar turun di sebelah kanan dan pilih "Dinonaktifkan."

 4. Pada ketika ini, Chrome akan meminta anda memulakan semula penyemak imbas anda. Setelah dimulakan semula, butang "Sambungan" tidak lagi berada di bar alat Chrome.

Walaupun pilihan ini secara teknikal tidak melumpuhkan butang "keluarkan pelanjutan", ia boleh menjadi alat yang berguna jika semua yang anda ingin lakukan adalah menyembunyikan menu pelanjutan dari mata pengguna lain.

FSoalan yang diajukan dengan tepat

1. Apakah Langkah-Langkah untuk Menyahaktifkan Butang Buang Dari Pengurus Sambungan di Chrome?

1. Gunakan bar carian Windows untuk membuka editor pendaftaran.

2. Klik pada “HKEY_LOCAL_MACHINE"Dan kemudian pilih" Perisian dari senarai juntai bawah. Terakhir, klik pada "Dasar."

3. Buat kunci "Google" di bawah "Dasar."

4. Buat kunci "Chrome" di bawah "Google".

5. Buat "ExtensionInstallForcelist"Kunci di bawah" Chrome. "

6. Teruskan untuk membuat String Value baru dan namakan semula dengan tepat.

7. Lawati kedai web Chrome dan buka pelanjutan yang ingin anda lindungi.

8. Salin nama pelanjutan dan tambahkan dengan URL-nya, dipisahkan dengan titik koma.

9. Tampal rentetan peluasan (dibuat pada langkah 2) di bidang bernama "Nilai data:"

10. Simpan dan mulakan semula penyemak imbas Chrome anda.

2. Bagaimana Saya Melumpuhkan Mod Inkognito di Chrome?

Sekiranya anda tidak mahu sesiapa melayari penyamaran menggunakan penyemak imbas Chrome anda, inilah yang harus dilakukan:

1. Taip “regedit"Di bar" Carian "Windows di sudut kiri bawah dan kemudian klik" Buka. "

2. Klik pada “HKEY_LOCAL_MACHINE"Dan kemudian pilih" Perisian dari senarai juntai bawah. Terakhir, klik pada "Dasar."

3. Buat kunci "Google" di bawah "Dasar."

4. Buat kunci "Chrome" di bawah "Google" (Lewati langkah 3 dan 4 jika anda sudah membuat pendaftaran Chrome).

5. Klik kanan pada "Chrome", pilih "Baru", kemudian masukkan "Nilai 32-bit DWORD" di medan data Nilai.

6. Namakan nilai rentetan baru sebagai "IncognitoModeAvailable."

7. Klik kanan pada entri pendaftaran yang baru dinamakan dan kemudian pilih "Ubah suai" dari menu konteks. Ini harus melancarkan tetingkap penyuntingan rentetan.

8. Taip “1"Di bidang bernama" Nilai data: "

9. Klik "Ok" dan tutup penyemak imbas anda.

Setelah anda memulakan semula penyemak imbas anda, pilihan "Tetingkap penyamaran baru" akan dibuat tidak aktif.

Nikmati Tambah Kegemaran Anda Tanpa Gangguan

Sambungan Chrome adalah kaedah terbaik untuk meningkatkan produktiviti dengan menambahkan ciri yang tidak anda dapati di penyemak imbas asas. Namun, anda boleh kehilangannya hanya dalam beberapa klik, memaksa anda memasangnya sekali lagi. Nasib baik, anda dapat mengambil langkah untuk melindungi sambungan anda dan memastikan bahawa tidak ada yang dapat mengeluarkannya tanpa persetujuan anda. Melalui tutorial ini, kami telah membocorkan semua maklumat yang anda perlukan.

Adakah anda telah mematikan butang buang untuk mana-mana peluasan anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found