Cara Mencetak Sampul Surat dan Label Mel pada Mac Anda

Apabila kebanyakan pengguna memikirkan mencetak sampul surat dan label surat menggunakan komputer mereka, gambar perisian khas dan pemalam Microsoft Word sering terlintas di fikiran. Tetapi jika anda menggunakan OS X, anda dapat dengan cepat mencetak sampul dasar, label, dan senarai surat terus dari aplikasi Kenalan. Ini caranya.

Pertama, lancarkan aplikasi Kenalan, yang terletak di Dok anda secara lalai atau dalam folder Aplikasi pada pemacu sistem Mac anda (anda juga boleh mencarinya dengan Spotlight jika anda menghadapi masalah untuk mencarinya). Seterusnya, pilih satu atau lebih kenalan (tahan Perintah kekunci pada papan kekunci anda dan klik pada setiap kenalan yang dikehendaki untuk memilih beberapa kenalan pada masa yang sama).

mencetak sampul surat kenalan

Dengan kenalan anda dipilih, pergi ke Fail> Cetak di bar menu OS X, atau gunakan pintasan papan kekunci Perintah-P. Ini akan memaparkan menu cetak Kenalan.

Pada menu cetak, gunakan Gaya menu lungsur turun untuk memilih sampul surat atau label surat seperti yang dikehendaki. Aplikasi Kenalan juga membolehkan anda mencetak senarai kenalan yang tersusun atau buku alamat saku mengikut abjad.

cetak kenalan sampul surat mac

Semasa mencetak sampul surat, anda boleh menyesuaikan ukuran sampul surat anda di Tab susun atur, dengan puluhan pilihan Amerika Utara dan Antarabangsa untuk dipilih. The Tab label membolehkan anda memilih untuk mencetak alamat pengembalian Anda atau tidak, yang akan ditarik oleh aplikasi secara automatik dari kad kenalan "Saya", memilih alamat (rumah, tempat kerja, dll.) yang akan dicetak untuk kenalan anda, dan menyesuaikan fon dan warna. Anda juga dapat menambahkan gambar, seperti logo syarikat anda, ke bidang alamat pengembalian.

Untuk mel mel, anda perlu memilih ukuran lembaran label anda (iaitu, "Avery Standard"), dan kemudian anda boleh menggunakan Tab label untuk menyesuaikan pesanan cetak, fon, warna, dan gambar yang disertakan.

Apabila anda telah mengkonfigurasi sampul surat atau label surat anda, pastikan kertas atau helaian label yang betul dimuatkan ke dalam pencetak anda dan cukup klik Cetak untuk memulakan kerja cetak. Perisian pihak ketiga seperti EasyEnvelopes memberi anda lebih banyak pilihan ketika mencetak sampul surat di Mac anda, seperti kemampuan menggunakan kod bar USPS, tetapi jika anda hanya memerlukan satu atau dua sampul surat, aplikasi OS X Contacts dapat pekerjaan selesai.

Cara Mencetak Sampul Surat dan Label Mel pada Mac Anda

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found