Cara Mengatur AT&T UVerse Remote

Alat kawalan jauh U-Verse anda harus disediakan sebaik sahaja anda membelinya. Tetapi jika ini tidak berlaku atas sebab tertentu, atau jika diset semula semasa lonjakan kuasa, tidak ada alasan untuk dikhawatirkan. Anda boleh memprogram alat kawalan jauh U-Verse sendiri.

Cara Mengatur Jarak Jauh AT&T UVerse

Walaupun anda dapat menghubungi sokongan U-Verse, atau bahkan meminta juruteknik keluar untuk memprogramnya, ini boleh dikenakan bayaran atau sekurang-kurangnya membuang banyak masa dan kekecewaan. Sebagai salah satu penyedia kabel utama di TV U-Verse A.S. menyediakan pelanggan dengan kotak kabel dan alat kawalan jauh.

Setelah selesai membaca artikel ini, anda akan dapat memprogram jauh U-Verse anda untuk mengawal TV, pemain DVD, atau peranti tambahan anda.

Jenis Jauh U-Verse yang berbeza

Berikut adalah langkah-langkah untuk memprogramkan pelbagai varian jarak jauh U-Verse.

Jauh S10

Alat kawalan jauh S10 dapat memprogram pemain DVD, TV, atau alat bantu seperti sistem suara. Inilah caranya:

jauh-ayat u
 1. Hidupkan peranti yang ingin anda atur cara.
 2. Tekan dan tahan butang mod yang sesuai untuk peranti itu (DVD, TV, AUX) dan butang Enter pada masa yang sama.
 3. Anda akan mengetahui bahawa anda berada dalam mod pengaturcaraan jika butang mod mulai menyala.
 4. Tahan butang Scan / FF selagi peranti yang anda atur tidak dimatikan.
 5. Hidupkan semula peranti dengan butang Kuasa.
 6. Sekiranya peranti anda tidak hidup, tahan butang Rew / Scan sehingga tidak berfungsi.
 7. Cuba gunakan alat kawalan jauh untuk mengawal peranti.
 8. Sekiranya semuanya berfungsi, simpan pengaturcaraan dengan mengetuk butang Enter.

Sekiranya butang kuasa tidak berfungsi dengan segera mungkin kerana anda menekan butang Scan / FF berkali-kali. Anda boleh mengurungkannya dengan menekan butang REW / Scan pada alat kawalan jauh anda beberapa kali. Setelah selesai, uji semula butang kuasa. Sekiranya masih tidak menyala, cuba ulang proses bermula pada langkah 1.

Jauh S20 dan S30

Alat kawalan jauh ini mempunyai fungsi yang sama dengan yang S10, tetapi ia lebih maju. Ketika datang ke kawalan, tidak ada perbezaan antara remote S20 dan S30.

Program U-Verse Remote oleh Jenama TV

Sebelum anda memulakan pengaturcaraan alat kawalan jauh anda, hidupkan TV dan pastikan jalur bateri pelindung dikeluarkan.

Setiap nombor di alat kawalan jauh anda sepadan dengan jenama TV:

Gunakan gambar ini untuk mencari kod yang sesuai dengan TV anda

Cara memprogram jarak jauh U-Verse mengikut jenama TV:

 1. Serentak tahan butang Menu dan OK sehingga butang Power menyala dua kali. Apabila ini berlaku, anda akan berada dalam mod pengaturcaraan.
 2. Mula memprogramkan kod TV dengan memilih On Demand. Butang kuasa akan tetap menyala.
 3. Arahkan alat kawalan jauh ke TV. Pegang nombor yang sesuai dengan jenama TV anda sehingga TV anda mati. Lepaskan butang nombor dan sahkan kodnya.
 4. Hidupkan TV anda dengan butang Kuasa.
 5. Periksa untuk mengetahui sama ada anda dapat mengawal TV dengan alat kawalan jauh (ubah kelantangan, saluran, dll.).jarak jauh s20-30

Program U-Verse Remote oleh Jenama Audio

Sebelum memulakan, anda harus menghidupkan peranti audio anda dan memastikan jalur bateri pelindung dikeluarkan. Sebagai catatan, anda tidak akan dapat mengubah kelantangan TV anda dengan alat kawalan jauh U-Verse setelah anda memprogramkan peranti audio. Gunakan alat kawalan jauh TV biasa anda untuk itu.

Setiap nombor di alat kawalan jauh anda juga bertindak balas terhadap jenama peranti audio:

Ikuti langkah-langkah ini untuk memprogramkan peranti audio anda:

 1. Tahan butang OK dan Menu sehingga butang Power berkelip dua kali, memberitahu anda bahawa anda telah memulakan pengaturcaraan.
 2. Tekan butang Interaktif. Butang kuasa akan kekal merah.
 3. Arahkan alat kawalan jauh ke peranti audio. Pegang nombor yang sesuai dengan jenama peranti audio anda. Lepaskan butang apabila peranti audio disenyapkan.
 4. Ketik Bisukan untuk menyahaktifkan peranti audio anda. Cuba ubah kelantangan untuk melihat apakah ia berfungsi dengan betul.
alat kawalan jauh perak

Jauh Perak

Alat kawalan jauh Perak juga dapat memprogram TV, DVD atau pemain Blu-ray, atau alat bantu. Pastikan peranti yang dikehendaki dihidupkan.

Inilah cara memprogramkannya:

 1. Tahan butang mod bergantung pada peranti yang anda gunakan (DVD, TV, AUX) di samping butang OK.
 2. Butang mod akan menyala untuk memberitahu anda bahawa itu dalam mod program. Pastikan untuk memulakan pengaturcaraan kerana alat kawalan jauh akan diset semula dalam 10 saat.
 3. Ketik 9-2-2 dan mod yang anda inginkan akan menyala.
 4. Tekan Main jika anda memprogram pemain DVD / Blu-ray atau TV.
 5. Sekiranya anda menggunakan butang Aux untuk memprogramkan peranti lain, tekan 0 untuk VCR, 1 untuk Tuner, 3 untuk Amplifier, dan 4 untuk Home Theater.
 6. Terus tekan FF sehingga peranti anda dimatikan.
 7. Simpan kod dengan kekunci 'Enter'.

Programkan Titik Di Mana Saja Jauh

Terakhir, AT&T U-ayat menawarkan Point Anywhere Remote. Walaupun arahannya sedikit berbeza, terdapat dua versi; versi standard, dan alat kawalan jauh A30. Sekiranya anda menggunakan yang terakhir, tangkapan skrin di bawah menyenaraikan kod yang anda perlukan untuk mengatur jarak jauh ini.

Untuk menyediakan alat kawalan jauh anda, lakukan ini:

 1. Tekan dan tahan butang Ok dan Menu alat kawalan jauh bersama-sama. Kekunci anak panah akan berkedip dua kali untuk memberitahu anda bahawa sudah siap untuk diprogramkan.
 2. Gunakan kekunci Mod yang sesuai yang berkaitan dengan peranti yang anda siapkan (Aux, TV, DVD).
 3. Pegang butang nombor yang sesuai dengan model TV anda (lihat di atas).
 4. Lepaskan butang nombor semasa peranti anda dimatikan atau peranti audio anda tidak aktif.
 5. Periksa butang kuasa dan butang kelantangan untuk memastikan semuanya berfungsi dengan baik.

Bagaimana saya boleh mendapatkan alat ganti jarak jauh?

Sekiranya alat kawalan jauh anda gagal, terkena cecair, atau anjing anda mengunyahnya, anda boleh mendapatkan alat ganti dalam talian. Anda boleh memesan satu secara langsung dari U-Verse dengan harga $ 16, penjual pihak ketiga seperti Amazon, atau anda boleh menghubungi sokongan pelanggan AT & T jika anda ingin meminta penggantian percuma (tidak dijamin tetapi pasti merupakan pilihan yang baik).

Apa yang boleh saya lakukan jika saya tidak dapat membetulkan alat kawalan jauh saya?

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, apabila anda mempunyai masalah perkhidmatan atau peralatan, anda dapat menghubungi AT&T untuk melihat apakah mereka akan menghantar juruteknik, tetapi ini mungkin dikenakan bayaran perkhidmatan (terutama jika hanya untuk alat kawalan jauh).

AT&T menawarkan tutorial bantuan dalam talian yang interaktif dan akan membantu anda menyelesaikan masalah penerima dan alat kawalan jauh itu sendiri. Untuk menggunakan alat ini, anda memerlukan nama pengguna dan kata laluan akaun anda untuk diakses.

Apakah nombor telefon Sokongan AT & T?

Nombor untuk mendapatkan masalah khusus U-Verse adalah 1-800-288-2020. Anda boleh menghubungi nombor ini untuk sebarang masalah dengan perkhidmatan rumah atau internet anda. Sediakan nombor akaun AT&T atau nombor telefon rumah anda semasa anda menelefon, malangnya, anda tidak akan mendapat orang langsung tanpa itu.

Anda Sudah Bersedia

Sekiranya anda mengikuti langkah-langkah ini, anda seharusnya dapat memprogram jauh U-Verse anda untuk hampir semua peranti multimedia. Sekiranya anda melakukan semuanya dan masih tidak berfungsi, anda mungkin mempunyai peranti yang sudah lapuk, atau jenama yang tidak disenaraikan dalam arahan alat kawalan jauh.