Ulasan Magix Samplitude Music Studio 2014

Ulasan Magix Samplitude Music Studio 2014

Gambar 1 dari 5

Magix Samplitude Music Studio 2014

Magix Samplitude Music Studio 2014
Magix Samplitude Music Studio 2014
Magix Samplitude Music Studio 2014
Magix Samplitude Music Studio 2014
£ 80 Harga semasa dikaji

Nama Samplitude terkenal dengan pakej stesen kerja audio digital £ 450 Pro X. Bagi mereka yang tidak dapat bertahan sejauh ini, edisi Music Studio terbaru adalah alternatif yang sangat mampu dengan harga yang rendah.

Ia menyokong sehingga 128 trek MIDI dan audio 24-bit, 96kHz, dengan pemacu ASIO generik membantu memendekkan prestasi latensi rendah daripada chipset audio pengguna.

Tidak ada had untuk jumlah plugin dan instrumen DirectX dan VST yang boleh anda gunakan, dan sementara setiap trek hanya menawarkan empat slot kesan, ini adalah tambahan kepada modul EQ, pemampatan, reverb dan penundaan onboard Samplitude. Sekiranya anda memerlukan rangkaian yang lebih panjang, anda boleh mengarahkan audio anda melalui bas submix untuk mendapatkan empat slot lagi. Ringkasnya, terdapat lebih dari cukup ruang kepala di sini untuk mengumpulkan gabungan profesional.

Magix Samplitude Music Studio 2014

Namun, untuk melakukannya, anda perlu berjuang di bahagian depan Samplitude yang membingungkan: walaupun ruang kerja "mudah" lalai dihiasi dengan kawalan samar dalam fon dan gaya yang kelihatan rawak, dan label dan petua alat dalam bahasa Jerman yang tidak diterjemahkan tidak membantu . Beberapa panel boleh dipindahkan dan disambungkan ke tepi skrin, tetapi tidak masuk ke tempat pintar, jadi ruang berharga terbuang - dan, yang menyedihkan, panel Mixer terapung tidak dapat dipasang sama sekali.

Walau bagaimanapun, secara adil, kebanyakan produk audio digital mempunyai kemampuan mereka, dan setelah anda memahami konvensyen Samplitude, sangat mudah dan cepat untuk mengedit dan mengkonfigurasi instrumen. Pilihan untuk menukar antara lima susun atur ruang kerja yang dapat disesuaikan mengurangkan kekecewaan kerana berusaha menyesuaikan semuanya di layar, dan kemampuan untuk menyesuaikan sepenuhnya pintasan papan kekunci dan tingkah laku tetikus adalah satu lagi kelebihan besar.

Sekiranya ada kekecewaan, itu adalah instrumen utama. Modul DN-e1, baru di Samplitude Music Studio 2014, diiklankan sebagai "synthesizer kelas atas yang hebat".

Di antara 256 pratetapnya, anda akan dapati bunyi plumbum yang kuat, arpeggi atmosfera dan nada bass yang kaya. Sayangnya, semasa anda dapat mengubah dan mengautomatikkan penapis dan kawalan sampul untuk membuat sapuan dan penyekat yang indah, tidak ada cara untuk mengendalikan pengayun secara langsung, dan juga alat penjujukannya. Itu bukan idea kami tentang "kelas atas".

Magix Samplitude Music Studio 2014

Anda juga mendapat empat instrumen Vita Solo dari Magix: Electric Piano, Vintage Organ, Power Guitar dan Pop Brass. Kedua-dua yang terakhir ini menggunakan oktaf MIDI bawah dengan bijak untuk mengawal dinamika, sehingga bahagian gitar anda dapat bergerak dari serpihan bertubuh penuh ke kepingan yang diredam, sementara frasa sangkakala anda membengkak dan mati, tanpa perlu bermain-main dengan perubahan tambalan atau automasi.

Tangkapannya adalah bahawa, walaupun tambalannya dilaksanakan dengan baik, instrumen itu sendiri agak sekunder: modul yang lebih berguna, seperti piano, string, drum dan bass, akan dikenakan biaya £ 30 per pop dari laman web Magix.

Perincian

Subkategori perisian Perisian pengeluaran audio

Sokongan sistem operasi

Sistem operasi Windows Vista disokong? iya
Sistem operasi Windows XP disokong? iya
Sistem operasi Linux disokong? tidak
Sistem operasi yang disokong oleh Mac OS X? tidak
Sokongan sistem operasi lain Windows 8

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found