Cara Bermain Build 41 di Project Zomboid

Project Zomboid kini dalam akses awal, yang bermaksud permainan ini belum lengkap. Perubahan hanya akan berlaku apabila lebih banyak pembangun bekerja pada permainan. Sekarang, beberapa pemain lebih suka bermain di Build 41 of Project Zomboid.

Cara Bermain Build 41 di Project Zomboid

Anda mungkin tertanya-tanya apa Build 41, selain permainan yang paling stabil dan adakah anda juga harus memainkannya. Sekiranya anda tidak pasti cara bermain di atasnya, kami akan membahasnya. Teruskan membaca untuk mengetahui cara bermain menggunakannya, walaupun dengan rakan.

Cara Bermain Build 41 di Project Zomboid

Sebelum kita mula bermain di Build 41, mari kita memperkenalkan secara ringkas apa itu.

Apakah Binaan 41?

Walaupun Build 41 bukan versi terbaru Project Zomboid, ia tetap merupakan kemas kini paling kritikal setakat ini. Di Build 41, terdapat lebih dari 20 perubahan dan kemas kini permainan. Berikut adalah contoh kecil perubahan:

 • Kemahiran bertahan baru
 • Permainan senapang yang lebih baik
 • Pengendalian kenderaan yang lebih baik
 • Ciri tempur baru
 • Kesan bunyi yang diperbaiki
 • Beg galas yang kelihatan

Perbezaan enjin dan permainan baru bermaksud bahawa versi lama tidak serasi. Pembangun telah menyelesaikan masalah dengan melepaskan versi Klasik, yang membolehkan pemain menikmati versi Projek Zomboid modded mereka sambil mengerjakan versi yang lebih baru.

Binaan ini sangat stabil, dan pemain masih bermain di sana sementara menunggu Build 42.

Pembangun Project Zomboid, The Indie Stone, mengambil langkah besar semasa beralih ke Build 41. Kemas kini ini melibatkan beralih ke Java 15 dan LWJGL (3.2.3). Peningkatan akan membolehkan permainan menggunakan teknologi OpenGL / Vulkan, dengan berkesan memodenkan permainan.

Bermain di Build 41

Beralih dari keluaran stabil terbaru ke beta Build 41 sangat mudah. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh mengaktifkan mod Project Zomboid yang ada. Selain tidak serasi, mereka mungkin menyebabkan masalah mengakses beta Build 41.

Setelah anda mematikan mod anda, dengan andaian anda memilikinya, ikuti langkah berikut:

 1. Lancarkan Steam pada PC anda.

 2. Pergi ke perpustakaan Steam anda.

 3. Klik kanan pada Project Zomboid.

 4. Pilih "Properties" dari senarai.

 5. Klik pada tab "Betas" di sebelah kanan.

 6. Pilih "iwillbackupmysave" dari menu.

 7. Setelah Steam mengatakan bahawa anda berjaya memasuki beta, anda boleh bermain di Build 41.

Kadang kala, mod tidak menjadi masalah. The Indie Stone mengesyorkan pemasangan semula sepenuhnya setelah memadam folder pemasangan dan pengguna anda.

Sekiranya tidak ada masalah, anda boleh memulakan permainan baru di Build 41. Penjimatan lama dari Build 40 tidak akan berfungsi pada Build 41, menjadikan permulaan perlu dilakukan. Walau bagaimanapun, anda bebas untuk meneroka mekanik baru, baik pulih grafik dan banyak lagi.

Cara Bermain Multiplayer dalam Build 41

Pada mulanya, The Indie Stone mendedahkan bahawa berbilang pemain asli tidak akan tersedia kerana betapa tidak stabilnya. Buat masa ini, belum ada cara rasmi untuk bermain berbilang pemain. Yang mengecewakan banyak pihak, para pembangun mendakwa bahawa sistem tersebut perlu dilepaskan apabila semuanya sudah siap.

Walau bagaimanapun, masih ada sekurang-kurangnya dua cara untuk bermain berbilang pemain dalam Build 41. Perlu diingat satu kaedah melibatkan pengubahsuaian permainan. Ini boleh membahayakan permainan anda, jadi kami sarankan pertimbangan yang teliti sebelum meneruskan.

Main Multiplayer dalam Build 41 With Steam Remote Play

Berbilang pemain tempatan sehingga empat orang sudah berada dalam permainan. Walaupun mengundang rakan mungkin lebih disukai, ia tidak mungkin dilakukan kerana jarak atau faktor lain. Walaupun begitu, Steam Remote Play dapat menyelesaikan masalah anda.

Dengan langkah-langkah ini, anda boleh menjemput rakan untuk bermain Build 41 dengan anda dalam talian:

 1. Buka Steam pada PC anda.

 2. Lancarkan Build 41 of Project Zomboid.

 3. Buka Steam Overlay dengan Shift + Tab.

 4. Pergi ke senarai Rakan anda.

 5. Undang rakan anda dengan mengklik "Main Jauh Bersama."

 6. Anda akan bermain Build 41 bersama-sama setelah mereka menerima jemputan.

Steam Remote Play berfungsi dengan mensimulasikan pengawal tempatan melalui isyarat yang dihantar oleh rakan anda. Dengan cara ini, permainan yang biasanya dapat anda mainkan secara bersama dapat dinikmati walaupun anda jauh dari pemain lain.

Terdapat beberapa kelewatan dan kelewatan input, jadi lebih baik bermain berbilang pemain dengan cara ini hanya jika semua orang mempunyai sambungan internet yang kuat.

Sudah tentu, Steam Remote Play tidak sempurna, dan mungkin ada kalanya internet tidak bekerjasama. Walau bagaimanapun, ini berlaku untuk semua permainan berbilang pemain dalam talian.

Steam Remote Play bukan sahaja memungkinkan untuk permainan berbilang pemain, tetapi anda boleh bersembang suara dan menggunakan alat kawalan anda sendiri. Bahkan boleh berkongsi papan kekunci walaupun anda berada di antara satu sama lain di seluruh dunia. Hebatnya, anda juga boleh bermain di seluruh sistem operasi.

Pemain lain boleh bermain Project Zomboid Build 41 dengan anda walaupun mereka tidak memiliki permainan.

Main Multiplayer dalam Build 41 dengan Mengubah Kod

Kaedah kedua untuk bermain berbilang pemain memerlukan anda menukar kod permainan. Semua pemain juga mesti memiliki perlawanan dan mengubahnya dengan cara ini. Walau bagaimanapun, kemungkinan kerosakan yang akan anda lakukan pada permainan tidak diketahui.

Sekiranya anda masih bersedia bermain berbilang pemain dengan cara ini, ini adalah cara untuk memulakan:

 1. Pergi ke "ProjectZomboid \ media \ lua \ client \ OptionScreens \ MainScreen.lua" di PC anda.

 2. Selepas anda membuka fail .lua, pergi ke baris 1518 dan 1528.

 3. Padamkan "[[" pada baris 1518 dan "]]" pada baris 1528.

 4. Tatal ke baris 1465.

 5. Tambahkan "[[" tanpa tanda petik setelah "-."

 6. Pergi ke baris 1468 dan tambahkan "]]" selepas akhir baris.

 7. Tatal ke baris 584.

 8. Keluarkan "-" pada awal baris ini dan tambahkan ke bahagian depan baris berikut.

 9. Tambahkan "-" pada awal baris 596 juga.

 10. Tambahkan “-” pada permulaan baris 590, 592, 601, dan 603.

 11. Simpan fail.

 12. Lancarkan Projek Zomboid Build 41.

 13. Sekiranya anda mengikuti semua langkah dengan betul, anda boleh bermain berbilang pemain.

Oleh kerana berbilang pemain untuk Build 41 dilumpuhkan, anda mungkin akan merasa tidak stabil, dan anda mungkin mengalami disyncs dan bug.

Build 41 tidak sesuai dengan binaan lama dan stabil, yang bermaksud anda tidak boleh bermain dengan simpan atau mod yang lebih lama. Dengan betapa tidak stabilnya multiplayer Build 41, kami tidak mengesyorkan untuk mengganggu fail lebih jauh daripada yang diperlukan.

Mari Bertahan Bersama

Sambil kita menunggu The Indie Stone mengeluarkan projek Zomboid yang lebih baru, bermain dengan rakan masih boleh dilakukan. Build 41 adalah versi permainan lanjutan, dan dengan begitu banyak ciri baru, anda akan melihat permainan dalam cahaya baru. Syukurlah, pembangun berjaya mengaksesnya dengan beberapa klik.

Adakah anda bermain Build 41 dengan rakan? Apakah bahagian perubahan yang anda sukai? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found