Ulasan Propellerhead Reason 7

Ulasan Propellerhead Reason 7

Gambar 1 dari 5

Sebab Propellerhead 7

Sebab Propellerhead 7
Sebab Propellerhead 7
Sebab Propellerhead 7
Sebab Propellerhead 7
£ 349 Harga semasa dikaji

Propellerhead Reason tidak pernah berjuang untuk menonjol dari orang ramai. Rak sintesis dan kesan maya menjadikannya perisian pengeluaran muzik yang terbaik. Kami tergoda untuk mengatakan bahawa penyusunnya juga terdengar terbaik. Walaupun memulakan hidup sebagai suite synthesizer maya, ia terus menjadi persekitaran pengeluaran sepenuhnya.

Sehingga baru-baru ini, ia tidak dapat merakam audio dan tidak menyokong pemalam pihak ketiga, tetapi itu telah berubah. Dalam Sebab 6, ia bergabung dengan saudara rakaman audio, Record, yang membolehkan instrumen langsung dirakam bersama dengan synthesisers Reason. Pelbagai pengambilan ditangani dengan elegan, dan mixer Record adalah peningkatan besar pada mixer Reason lama, baik untuk ciri dan kualiti suara.

Sebab Propellerhead 7

Rack Extensions tiba pada versi 6.5, yang membolehkan pihak ketiga mengembangkan peranti untuk rak Reason. Memilih format proprietari berbanding VST sangat mengejutkan, tetapi berdasarkan refleksi itu adalah keputusan yang tepat.

Rack Extensions sesuai dengan rak secara kosmetik dan fungsional, dengan akses penuh ke routing modulasi fleksibel Reason. Mereka dibeli melalui laman web Propellerhead dan dihubungkan dengan lesen Alasan pengguna, yang semestinya membuat peningkatan di masa depan lebih mudah daripada dengan perisian rakaman lain.

Sebab 7 merangkumi satu modul kesan baru, Audiomatic, yang tersedia sebagai muat turun percuma dari kedai Rack Extensions. Ia diilhamkan oleh aplikasi foto retro seperti Instagram, dan mempunyai 16 pratetap untuk memberi audio rasa retro yang serupa.

Ini menggunakan pelbagai proses kesan yang mendasari, tetapi dengan grafik yang comel, nama yang menggugah - seperti VHS dan Circuit - dan kawalan pengguna yang minimum, ini semua mengenai hasilnya. Berbagai nada yang dihasilkannya juga sesuai dengan atmosfera, dan ini sangat bagus dalam campuran kami.

Sebab Propellerhead 7

Ciri baru lain dalam Sebab 7 menggabungkan statusnya sebagai persekitaran pengeluaran tujuan umum. Kini menyokong MIDI-out untuk mencetuskan perkakasan luaran, dan pengadun memperoleh saluran bas, jadi instrumen dapat dikelompokkan menjadi sub-campuran untuk pemprosesan tambahan. Ini mungkin berlaku sebelumnya, tetapi pendekatan baru jauh lebih elegan.

Pengadun juga menambah jenis Saluran Selari, yang membolehkan rantai kesan sisipan diterapkan selari dengan satu trek. Tetapan EQ juga dapat dilihat dan diedit menggunakan paparan grafik pop-up; memalukan bahawa pemampat dan modul gerbang tidak diberi perlakuan yang sama.

Perincian

Subkategori perisian Perisian media

Sokongan sistem operasi

Sistem operasi Windows Vista disokong? tidak
Sistem operasi Windows XP disokong? tidak
Sistem operasi Linux disokong? tidak
Sistem operasi yang disokong oleh Mac OS X? iya
Sokongan sistem operasi lain Windows 8