Cara Membaca Buku Kindle di PC atau Dalam Talian anda

Ada buku Kindle tetapi tiada Kindle? Mahukan kebebasan membaca buku Kindle di PC anda atau dalam talian? Anda boleh mengakses eBook anda di mana sahaja jika anda tahu caranya.

Cara Membaca Buku Kindle di PC atau Dalam Talian anda

Ada sesuatu yang boleh dikatakan untuk memegang buku kertas di tangan anda semasa anda membaca. Beratnya meyakinkan, bau kertas tidak seperti yang lain, tidak ada yang seperti memeluk dan / atau melemparkan buku ketika itu membuat anda merasa, dan suara halaman berubah seperti katarak seperti gelombang di pantai . Tetapi begitu abad yang lalu. Kini buku-buku lebih halus, hanya muncul di skrin pada peranti kami, dapat diakses di mana saja pada bila-bila masa.

Kindle adalah jenama Amazon yang dikhaskan untuk buku. Ini merangkumi peranti e-pembaca, aplikasi, dan platform penerbitan secara keseluruhan. Walaupun Amazon pasti lebih suka anda membeli dan menggunakan buku Kindle anda pada peranti Kindle, syarikat itu cukup bijak untuk mengetahui bahawa kami menuntut pilihan dan bahawa mereka akan menjana lebih banyak wang jika mereka menghiburkan kami. Itulah sebabnya mengapa terdapat aplikasi untuk kebanyakan sistem operasi dan pembaca awan untuk semua yang lain.

Ebook itu sendiri menelan belanja wang (walaupun tidak banyak wang), Kindle Fire menelan belanja wang, tetapi semua yang lain di kandang adalah percuma.

Apabila anda membeli Kindle eBook, anda tidak membeli barang fizikal, melainkan hanya lesen untuk membaca buku itu. Salinan buku disimpan di akaun Amazon anda dan dimuat turun ke setiap peranti dengan aplikasi pembaca Kindle dan / atau Kindle Fire anda. Salinan dimuat turun ke mana-mana peranti dengan aplikasi pembaca, yang bermaksud anda boleh membaca buku anda di mana sahaja.

Keuntungannya ialah anda mempunyai kemampuan untuk membaca buku di mana sahaja anda suka di mana-mana peranti. Kelemahannya adalah bahawa anda sebenarnya tidak memiliki apa-apa, anda hanya mempunyai kebenaran untuk membacanya dalam bentuk lesen. Walaupun tidak mungkin berlaku, secara teori Amazon boleh mencabut lesen itu dan tidak banyak yang dapat anda lakukan mengenainya, jadi perlu diingat.

Baca buku Kindle di PC

Secara teori, anda boleh memulakan buku tentang Kindle Fire anda, terus membacanya di telefon anda dalam perjalanan ke tempat kerja, membaca sedikit lebih banyak semasa makan tengah hari dalam talian, dan kemudian kembali ke Fire ketika anda pulang. Selagi setiap peranti mempunyai sambungan rangkaian dan anda log masuk ke akaun Amazon anda di setiap peranti, anda boleh melakukannya dengan betul.

Nota: Saya berkata teruskan membaca. Amazon menggunakan Whispersync, yang selain menjadi nama yang sangat baik untuk teknologi penyegerakan awan, membolehkan anda mengambil dan meletakkan buku dengan lancar pada peranti yang berbeza.

  1. Muat turun pembaca eBook Kindle untuk PC, Mac, Android dan iOS dari sini.
  2. Pasang aplikasi ke setiap peranti yang ingin anda gunakan.
  3. Log masuk ke aplikasi dengan kelayakan akaun Amazon anda.
  4. Mulakan membaca buku.

Setelah aplikasi disiapkan pada peranti anda, anda boleh memulakan buku Kindle di PC anda dan kemudian terus membacanya di kereta bawah tanah atau di mana sahaja di telefon anda dan sebagainya. Whispersync mengingat halaman buku dan pautan ke akaun anda. Apabila anda mengakses aplikasi pada peranti lain, aplikasi memeriksa Whispersync, mendapatkan nombor halaman buku yang sedang berjalan, dan menunjukkan halaman terakhir yang anda baca. Tidak perlu menatal pada akhir anda.

Baca buku Kindle dalam talian

Tetapi bagaimana jika anda menggunakan komputer di perpustakaan, atau komputer di meja anda di pejabat? Anda tidak dapat memasang aplikasi yang anda mahukan pada aplikasi tersebut. Tapi jangan risau. Anda juga boleh membaca buku Kindle secara dalam talian menggunakan Kindle Cloud Reader. Kindle Cloud Reader adalah salah satu daripada banyak perkhidmatan awan yang ditawarkan oleh Amazon yang membolehkan anda membaca eBook Kindle anda walaupun anda tidak mempunyai peranti biasa dengan anda. Oleh itu, jika bateri habis pada telefon pintar atau komputer riba anda ada di kedai, selagi anda mempunyai penyemak imbas dan akses internet, anda boleh membaca.

Ia menggunakan platform Kindle yang sama dengan Whispersync, yang terikat dengan akaun anda. Kindle Cloud Reader mengakses salinan utama eBook Kindle anda, menyimpannya dalam penyemak imbas anda, dan menggunakan data Whispersync untuk mencari halaman yang anda kunjungi. Buku ini kemudiannya siap dibaca di mana sahaja di dunia ini, di mana sahaja peranti anda berada di hadapan.

  1. Anda boleh mengakses Kindle Cloud Reader di sini.
  2. Log masuk ke akaun Amazon anda.
  3. Pilih tab Awan untuk mengakses buku anda.
  4. Pilih buku yang ingin anda baca dan mulakan membaca.

Buku ini akan dibuka dalam aplikasi pseudo-Kindle dalam tetingkap penyemak imbas dan anda akan dapat membaca seperti biasa.

Ebook Kindle yang murah atau percuma

Sekiranya anda mempunyai perpustakaan Kindle tetapi menyukai idea e-book murah atau percuma, Amazon juga telah membuat anda membuat liputan di sana. Tawaran Buku Kindle adalah tempat yang anda perlukan. Ia adalah tempat di mana semua buku yang didiskaun disenaraikan dan ia merangkumi tawaran eksklusif harian, bulanan, dan Kindle, jadi anda perlu melihatnya.

Untuk e-book percuma, anda memerlukan halaman ini yang menyenaraikan semua percuma semasa di Kindle.