Cara mengimbas ke Word 2010

Word 2003 dulu mempunyai butang yang menghubungkan Word secara langsung ke pengimbas anda dan meraih gambar terus ke dalam dokumen anda tanpa anda perlu melalui langkah awal untuk memulakan aplikasi lain, mengimbas gambar, menyimpannya ke fail, kembali ke Word dan memasukkan ia.

Cara mengimbas ke Word 2010

Bagi sesetengah orang, butang ini memotong semua palaver itu dan membiarkan mereka meneruskan apa yang mereka lakukan. Walau bagaimanapun, yang lain mendapati butang ini tidak cukup; ia tidak memberi mereka kawalan yang cukup terhadap sifat-sifat gambar yang sedang diimbas, atau sama sekali tidak berfungsi dengan pengimbas tertentu.

Microsoft jelas lebih memperhatikan kumpulan yang terakhir daripada yang sebelumnya, kerana di Word 2007 ia mengeluarkan butang daripada menyelesaikan masalah dengannya; pengimbas adalah alat yang sangat sukar untuk digunakan, setiap model dan model berbeza berkelakuan sedikit berbeza, dan masalah pemandu adalah perkara biasa.

Oleh itu, Microsoft memutuskan untuk membuat semua orang menggunakan perisian yang disertakan dengan pengimbas mereka atau perisian yang dibina di dalam Windows. Alasannya adalah, jika anda sudah mempunyai dua cara untuk melakukan pekerjaan, mengapa anda memerlukan yang ketiga dan tidak boleh dipercayai?

Imbas PRO PC

Ini masuk akal dalam beberapa cara, tetapi ini bermaksud bahawa sebilangan pengguna merasa kecewa bahawa kaedah mudah mereka untuk memasukkan imej yang dipindai ke Word tidak lagi tersedia. Dan Microsoft tidak hanya menyembunyikan butang, membiarkannya tersedia dari beberapa dialog untuk anda seret ke Bar Alat Akses Pantas; ia hilang tanpa jejak.

Perintah warisan

Walau bagaimanapun, ia tidak membuang arahan WordBasic lama bahawa butang ini berjaya digunakan. Sekarang saya tidak tahu sama ada Microsoft sengaja meninggalkan perintah ini kerana harganya lebih murah daripada mengeluarkannya, atau kerana ingin mengekalkan keserasian dengan makro lama, atau mungkin kerana hanya lupa arahan itu ada, tetapi atas sebab apa pun arahan Application.WordBasic.InsertImagerScan () masih berfungsi dalam Word 2007 dan Word 2010.

Ini bermaksud bahawa jika anda membuat makro anda sendiri yang hanya mengandungi satu baris, anda boleh meletakkannya di Bar Alat Akses Pantas dan mengkliknya setiap kali anda ingin mengimbas terus ke Word.

Di Word 2010, anda boleh menyesuaikan pita untuk menambahkan kumpulan ke Tab Sisip dan menambahkan makro anda sebagai butang besar ke kumpulan itu. Sekiranya anda memanggil kumpulan ini "Pengimbas" dan butang "Imej Imbasan", maka anda akan mempunyai jalan ke butang tersebut sebagai Sisipkan | Pengimbas | Imbasan Imej, yang cukup logik. Anda tidak boleh, bagaimanapun, meletakkan butang baru dalam kumpulan Ilustrasi, kerana anda hanya dibenarkan untuk menunjukkan atau menyembunyikan kumpulan yang ada, bukan untuk menambah atau menghapus butang daripadanya.

Butang tersuai

Apa yang anda juga tidak dapat lakukan di Word 2007 atau Word 2010 adalah menetapkan gambar anda sendiri ke butang; anda boleh memilih dari pelbagai gambar butang yang telah ditentukan dan itu sahaja. Yang paling dekat yang anda dapat ialah gambar gambar seperti yang anda lihat untuk fail JPEG. Sekiranya anda benar-benar mahukan gambar anda sendiri pada butang - contohnya gambar pengimbas - maka anda mempunyai dua pilihan.