Cara Merakam Apa-apa Streaming dari Peranti Roku

Kami suka kandungan disiarkan secara langsung ke peranti kami dan menonton banyak rancangan TV, filem, dan saluran yang berbeza. Kami juga suka menyimpan kandungan itu untuk waktu yang lain jika kami kerana tidak dapat menonton pertunjukan Breaking News yang penting atau Big Game pada masa ia disiarkan secara langsung. Syukurlah, peranti Roku anda mempunyai cara untuk merakam kandungan kegemaran anda, dan anda akan dapati di bawah ini beberapa cara yang dapat dicapai.

Cara Merakam Apa-apa Streaming dari Peranti Roku

Peranti Roku tidak mempunyai kemampuan rakaman seperti DVR (Perakam video digital), atau storan terbina dalam, jadi tidak ada cara untuk merakam filem, rancangan TV, dan kandungan dalam talian kegemaran anda secara langsung. Ini tidak bermaksud bahawa tidak ada cara lain untuk merakam kandungan. Sebenarnya, perkhidmatan streaming yang tersedia di Roku menawarkan perkhidmatan "cloud DVR", yang membolehkan anda menyimpan kandungan dalam talian dan menonton berdasarkan permintaan.

Ini adalah perkhidmatan premium, dan mereka memerlukan langganan tambahan, jadi tidak ada pilihan percuma untuk merakam kandungan streaming. Tetapi anda mungkin mendapati bahawa melabur dalam langganan premium ini sangat berbaloi, kerana anda boleh memilih bila anda ingin menonton rancangan dan program yang anda rakam.

Berikut adalah senarai saluran streaming Roku yang merangkumi kemampuan rakaman dalam pakej mereka:

1. TV YouTube

TV YouTube harus menjadi bahagian penting dalam penyediaan rakaman TV anda kerana ia menawarkan lebih daripada 70 saluran TV live streaming. Saluran ini berkisar dari rangkaian siaran utama seperti ABC, FOX, dan NBC hingga saluran sukan dan filem termasuk ESPN, Disney, dan Adult Swim.

Youtube

Perkhidmatan Cloud DVR sangat mengagumkan, kerana ia membolehkan rakaman tanpa had dengan harga $ 50 sebulan. Satu lagi perkara hebat ialah anda dapat menstrimkan katalog kandungan yang banyak pada 6 peranti!

2. TV Fubo

Perkhidmatan penstriman Fubo lebih tertumpu pada kandungan yang berkaitan dengan sukan, dengan lebih daripada 100 saluran tempatan, nasional dan antarabangsa. Walaupun sukan ditonton secara langsung, ada kalanya anda tidak dapat menyaksikan permainan besar, jadi pilihan DVR Fubo TV sangat sesuai untuk peminat sukan.

Pakej asas $ 55 sebulan membolehkan anda merakam hingga 30 jam permainan sukan kegemaran anda dan kandungan lain, dan dengan tambahan $ 10 sebulan, anda akan mendapat sehingga 500 jam kandungan yang dapat dirakam.

3. TV Hulu Langsung

Hulu Live TV menawarkan sebilangan besar saluran streaming yang luar biasa, dari liputan antarabangsa hingga tempatan. Pilihan DVR merangkumi 50 jam penyimpanan yang boleh disimpan selama-lamanya, tetapi tidak membenarkan anda memilih perkara yang akan dirakam. Sebaliknya, ia akan meramalkan apa yang ingin anda rakam berdasarkan rancangan TV dan saluran dalam senarai Barang Saya.

Dengan tambahan $ 10 sebulan, anda akan ditingkatkan menjadi Enhanced Hulu DVR dengan penyimpanan 200 jam, yang membolehkan anda meneruskan iklan melalui iklan juga.

4. Philo

Philo adalah perkhidmatan TV langsung & atas permintaan yang membolehkan anda melakukan streaming pada 3 peranti berbeza pada masa yang sama, dan ia menawarkan DVR awan selama 1 bulan dengan penyimpanan rakaman tanpa had. Ini mempunyai fitur untuk melangkau iklan pada kandungan yang direkam, jadi Philo adalah pilihan yang sangat bagus jika anda ingin merakam sejumlah besar kandungan. Pakej asas adalah $ 16 dan semua perkara yang disebutkan sudah termasuk.

5. TV Sling

Pakej asas untuk Sling TV sebenarnya tidak menawarkan pilihan rakaman, tetapi mereka mempunyai pilihan untuk menambahkan Sling DVR dengan hanya $ 5 lebih sebulan. Ini membolehkan anda merakam sehingga 50 jam pelbagai kandungan selama-lamanya. Ia juga mempunyai sistem pengurusan storan yang cukup mudah, jadi sangat mudah untuk menghapuskan salah satu daripadanya.

6. AT&T TV Sekarang (Sebelumnya "DirectTV Sekarang")

Walaupun pakej asasnya menawarkan pilihan DVR awan dengan rakaman percuma sehingga 20 jam, ia tidak disimpan selama-lamanya tetapi hanya selama 30 hari. Ini membolehkan anda melangkau dan mundur seberapa banyak yang anda mahukan, dan jika anda lebih suka penyimpanan dan untuk masa yang lebih lama, dengan harga $ 10 lebih, had akan meningkat hingga 100 jam dan ia akan bertahan sehingga 90 hari.

7. Tablo DVR

Tablo juga merupakan pilihan yang bagus jika anda ingin menonton dan merakam sejumlah besar kandungan di Roku anda. Ini adalah DVR yang menghubungkan ke antena HDTV anda dan dengan peranti Roku anda, anda dapat menonton, menjeda, dan merakam program HDTV secara langsung. Harga perkakasan mungkin sedikit curam pada $ 120 untuk dimulakan, tetapi sangat berbaloi bagi mereka yang menuntut kualiti video tertinggi!

TV

David Victoria Rafael - Bukti bahawa DVR adalah untuk Semua Orang

DVR menawarkan lebih banyak kebebasan jika anda tidak dapat meluangkan masa untuk menonton TV secara langsung dan terdapat banyak pilihan DVR berbeza yang boleh anda pilih bergantung pada berapa banyak yang anda ingin rakam, berapa lama anda mahu menyimpan rakaman, dan juga harga. Apabila anda berjaya mendapatkan perkhidmatan DVR yang sempurna untuk peranti Roku, anda boleh duduk, berehat, dan tidak perlu risau akan kehilangan kandungan TV kegemaran anda.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found