Cara Merakam Tanpa Memegang Butang di Snapchat

Kita jujur, harus menahan butang rakaman semasa membuat Snap bukanlah tugas yang paling sukar. Namun, jika anda ingin kreatif dengan tembakan anda atau menggunakan tripod, harus menahannya menimbulkan cabaran dan dapat menyukarkan pengambilan gambar yang anda inginkan.

Cara Merakam Tanpa Memegang Butang di Snapchat

Jadi apa penyelesaiannya? Bagaimana anda boleh merakam Snap tanpa perlu menekan butang rakam?

Nasib baik, jika anda menggunakan iPhone, anda mempunyai beberapa pilihan, kerana anda sebenarnya boleh merakam tanpa menahan butang di Snapchat dengan ciri iOS yang kemas. Namun, jika anda menggunakan Android, anda memerlukan penyelesaian untuk mencapainya.

Snapchat mungkin merupakan tempat selfie, tetapi lebih banyak orang daripada sebelumnya mencuba perkara baru untuk diperhatikan. Kedua-dua individu dan jenama beralih ke Snapchat melalui Facebook, dan dengan berjuta-juta pengguna semua berjuang untuk menarik perhatian melakukan pose yang sama, anda harus kreatif untuk menonjol.

Itulah satu-satunya masa untuk menahan butang rakaman adalah kesakitan. Walaupun begitu, itu bukan masalah yang tidak dapat diatasi seperti yang akan anda lihat tidak lama lagi. Jadi, tanpa membuang masa lagi, mari kita lihat cara merakam tanpa menahan butang di Snapchat.

Bagaimana Anda Merakam Bebas Tangan di Snapchat?

Seperti disebutkan, rakaman tanpa menahan butang di Snapchat adalah mungkin, tetapi bagaimana anda melakukannya bergantung pada jenis peranti yang anda miliki. Anda yang memiliki iPhone boleh melakukannya dengan mudah dengan menukar tetapan Kebolehaksesan anda.

Namun, pengguna Android harus menggunakan penyelesaian untuk memanfaatkan rakaman bebas tangan di Snapchat.

Rakaman Bebas Tangan di Snapchat: iOS

Sekiranya anda mempunyai iPhone dan ingin merakam tanpa menahan butang di Snapchat, anda boleh menggunakan ciri kebolehaksesan yang terdapat di dalam iOS untuk melakukan itu.

Disebut AssistiveTouch, ciri ini direka untuk menjadikan telefon lebih mudah digunakan jika anda menghadapi masalah dengan kemahiran motor atau dengan ketangkasan yang diperlukan untuk menggunakan butang perkakasan pada telefon. Untuk menghidupkan tetapan ini, ikuti langkah mudah ini:

 1. Pilih Tetapan dan pergi ke Kebolehcapaian pada iPhone anda.
 2. Dari sana, pilih Sentuh dan kemudian AssistiveTouch.

 3. Togol AssistiveTouch ke hidup (ubah suis hijau). Anda akan melihat kotak abu-abu kecil muncul di skrin dengan bulatan putih di tengahnya.
 4. Setelah anda menghidupkan AssistiveTouch, tatal ke bawah dan pilih Buat Gerakan Baru.

 5. Tekan dan tahan bahagian tengah skrin telefon sehingga bar kemajuan biru di bahagian bawah selesai.

 6. Jimat dan beri nama Isyarat anda.

 7. Buka Snapchat dan anda akan melihat semula kotak kelabu.
 8. Pilih petak dan ketik Adat.

 9. Pilih Isyarat yang baru anda buat. Anda sekarang harus melihat lingkaran kelabu muncul di tengah-tengah skrin Snapchat anda. Lingkaran ini akan melakukan gerak isyarat khusus yang baru Anda buat (iaitu, ia akan menahan butang selama beberapa saat).

 10. Seret bulatan kelabu yang muncul di atas butang rakaman Snapchat.
 11. Rakaman harus dimulakan selepas kelewatan 1 saat.

Anda kini boleh merakam Snap tanpa perlu menekan butang rakam. Anda boleh meletakkan telefon anda di tripod, di pemegang, atau melakukan apa sahaja yang anda suka. Gerakan ini hanya berlangsung selama lapan saat, jadi anda tidak akan mendapat pendedahan Snapchat sepuluh saat penuh, tetapi cukup baik untuk kebanyakan keperluan.

Sekiranya anda tidak mahu bulatan kelabu pada telefon anda sepanjang masa atau hanya ingin sekali menggunakan rakaman bebas tangan, lakukan langkah di atas untuk membuat Gerakan dan kemudian matikan AssistiveTouch. Lingkaran akan hilang tetapi Gerakan yang anda simpan akan kekal. Anda kemudian boleh menghidupkan dan mematikannya seperti yang anda perlukan.

Rakaman Bebas Tangan di Snapchat: Android

Malangnya, tidak ada versi Android dari ciri ini. Walaupun OS mempunyai ciri kebolehaksesan, kemampuan untuk membuat isyarat bukanlah salah satu daripadanya. Walau bagaimanapun, anda boleh mengatasinya jika anda menggunakan pemadam dan jalur elastik dengan telefon anda. Ya, saya tahu ia agak kikuk, tetapi ia berfungsi - saya sendiri mengujinya.

Anda memerlukan pemadam kecil atau memotong bahagian atas pensil untuk melepaskan pemadam dan jalur elastik yang kuat. Letakkan pemadam di atas tempat butang rakaman Snapchat berada di skrin dan ikat elastik di sekitar skrin untuk menahannya dengan kuat di tempatnya. Tetapkan Snapchat untuk merakam dan ia harus terus merakam selama sepuluh saat penuh.

Caranya adalah dengan mendapatkan tali elastik yang cukup ketat untuk menahan butang rakaman ke bawah tanpa terkunci. Kelembutan pemadam bermaksud skrin anda tidak akan rosak jadi tidak perlu risau.

Alternatifnya ialah menukar kawalan sehingga butang kelantangan mula merakam dan menggunakan elastik di sana. Sekali lagi, anda perlu menjadikan elastik cukup ketat untuk menahan butang. Alternatif lain adalah menggunakan tripod telefon dan menggunakan penjepit untuk menahan butang kelantangan untuk merakam. Sangat sukar untuk membuat masa dengan betul tetapi mungkin.

Petua & Trik Snapchat Bonus

Untuk menolong kekurangan rakaman handsfree Snapchat, kami telah mengumpulkan beberapa petua dan trik untuk membantu anda mendapatkan sedikit kelebihan dari aplikasi.

Ketahui Lagu Apa yang Sedang Dimainkan

Dengan menggunakan Shazam, Snapchat dapat dengan cepat mengesan lagu yang sedang Anda dengarkan (asalkan tidak terlalu kabur). Cara terpantas untuk menggunakan fitur ini adalah dengan menekan dan menahan pemidang tilik Snapchat ketika lagu sedang dimainkan. Aplikasi ini akan muncul dengan tajuk lagu secara automatik.

Sekiranya tidak berfungsi, anda boleh menekan dan menahan pemidang tilik selama beberapa saat, sehingga pilihan lensa alternatif muncul. Kemudian, di bawah lensa tersebut, ketik Imbas pilihan, tatal ke kiri, dan pilih Muzik pilihan. Ini akan memberi tahu aplikasi apa yang anda cuba imbas daripada cuba melakukan imbasan umum.

Kongsi Cerita Snapchat Di Luar Aplikasi

Dulu cerita Snapchat yang dibuat dalam aplikasi tetap ada di aplikasi. Tetapi sekarang, anda boleh berkongsi cerita anda dengan sesiapa sahaja di platform mana pun dengan mudah. Cukup tekan dan tahan cerita yang ingin anda kongsi, ketik Berkongsi apabila ia muncul, dan hantarkan kisah anda ke mana sahaja anda mahu!

Penyelesaian Rakaman Bebas Tangan Baru Sedang Berjalan!

Penyelesaian Android ini kurang ideal tetapi Snapchat nampaknya mencuba rakaman bebas tangan sehingga anda mungkin tidak perlu menggunakannya lama. Sepotong dari Mashable dari tahun lalu mengatakan syarikat itu sedang menguji rakaman bebas tangan untuk video berdurasi hingga 60 saat. Saya tidak mendengar apa-apa sejak itu tetapi jika itu adalah ciri yang akan datang, kita semua akan dapat menjadi lebih kreatif di Snapchat - dan itu bukan perkara buruk!

Adakah anda mengetahui cara lain untuk merakam tanpa menahan butang di Snapchat? Cara yang lebih berguna atau elegan untuk merakam tanpa menggunakan butang rakam di Android? Beritahu kami tentang mereka di bawah jika anda melakukannya!

Sekiranya anda menganggap artikel ini bermanfaat, pastikan untuk melihat bahagian lain kami di Snapchat, termasuk Cara Mencari Rakan atau Seseorang yang Anda Ketahui di Snapchat dan Cara Beritahu Jika Seseorang Layar Merakam Catatan atau Kisah Snapchat Anda.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found