Bagaimana Saya Mengeluarkan AirPod dari Semua Peranti?

Salah satu perkara terbaik mengenai AirPod adalah anda boleh memasangkannya dengan pelbagai peranti. Anda boleh memasangkannya dengan iPhone, iPad, Mac, atau bahkan Apple Watch anda. Anda boleh menggunakannya untuk mendengarkan muzik dan podcast sambil bebas menggunakan apa sahaja yang perlu anda lakukan. Bagaimana kita pernah hidup tanpa mereka?

Bagaimana Saya Mengeluarkan AirPod dari Semua Peranti?

Mereka kelihatan elegan, dan praktikal dan selesa. Tetapi bagaimana jika anda mahu mengeluarkan AirPod anda dari semua peranti anda? Tidak ada yang perlu dibimbangkan kerana anda boleh melakukannya dalam beberapa langkah mudah.

Sebelum awak mula

Sekiranya anda bimbang kerana anda menggunakan AirPod anda dengan pelbagai peranti dan anda yakin memerlukan masa yang terlalu lama untuk membuatnya tidak berpasangan, anda tidak perlu. Berita baiknya ialah anda tidak perlu mengeluarkannya dari semua peranti anda. Anda perlu mengeluarkannya dari iPhone anda, dan dari situ, peranti itu akan berpasangan secara automatik dengan peranti lain juga.

Adakah anda masih ingat masa ketika anda harus memasangkan AirPod anda dengan peranti Apple anda? Anda harus memasangkannya hanya dengan iPhone anda, dan mereka juga dipasangkan secara automatik dengan Apple Watch anda juga. Anda kemudian menggunakan iCloud untuk menyegerakkannya dengan Mac anda. Ia berfungsi dengan cara yang hampir sama ke arah lain.

Bagaimanakah cara membuang udara dari peranti

Panduan Langkah demi Langkah

Inilah panduan langkah demi langkah kami yang akan menerangkan kepada anda cara membuang AirPod anda dari iPhone anda. Ikuti sahaja arahan kami, dan anda akan selesai dalam beberapa minit.

  1. Masukkan Tetapan pada iPhone anda.
  2. Dari sana, pergi ke tetapan Bluetooth.
  3. Di sana, anda dapat melihat semua peranti dipasangkan dengan iPhone anda, dan AirPods semestinya ada di antara mereka.
  4. Ketuk huruf kecil "i" di sebelah AirPod anda, untuk memasuki bahagian maklumat.
  5. Di sana, anda akan melihat butang Lupakan Peranti Ini, dan anda harus mengetuknya.
  6. Kemudian anda harus mengetuknya sekali lagi untuk mengesahkan bahawa anda mahu iPhone anda dan juga peranti lain melupakan AirPod anda.

Di sana anda memilikinya! Mengeluarkan AirPod anda dari iPhone anda akan mengeluarkannya dari semua peranti lain juga. Walau bagaimanapun, jika anda pernah memutuskan untuk menggunakan AirPod anda lagi, anda boleh memasangkannya dengan mudah dengan peranti anda pada bila-bila masa yang anda mahukan.

keluarkan udara dari semua peranti

Bolehkah Anda Mengeluarkan AirPod Anda dari Mac Anda Sahaja?

Sekiranya anda ingin membuang AirPods hanya dari Mac anda, tetapi tetap berpasangan dengan iPhone anda, ada cara untuk melakukannya. Anda boleh menghapusnya dengan cara yang serupa yang anda gunakan untuk membuang peranti Bluetooth lain. Ini caranya:

  1. Pergi ke bahagian Bluetooth pada Mac anda. Biasanya terdapat di sudut kanan atas skrin anda. Namun, jika anda tidak dapat menjumpainya, pergi ke Sistem Pilihan dan cari ikon Bluetooth.
  2. Apabila anda memasuki bahagian Bluetooth, anda akan melihat semua peranti disambungkan ke Mac anda. AirPod anda juga harus berada di sana.
  3. Klik pada AirPods dan kemudian klik pada pilihan Remove.
  4. Komputer riba kemudian akan bertanya kepada anda sama ada anda pasti mahu membuang AirPods. Anda harus mengklik butang Buang sekali lagi untuk mengesahkan.

Itu sahaja. Anda berjaya menyahpasangkan AirPod dari Mac anda. Namun, kami harus mengingatkan anda bahawa anda tidak akan dapat membuang AirPods dari semua peranti anda menggunakan Mac. Anda harus melakukannya melalui iPhone anda.

AirPod Tidak Berpasangan

Sama ada anda mahu membuang AirPod anda untuk menghubungkan sepasang AirPod baru dengan peranti anda, atau anda mempunyai alasan yang berbeza, kami berharap artikel itu dapat membantu dan anda berjaya melakukannya.

AirPods tidak ada hanya untuk mendengar muzik. Mereka mempunyai banyak lagi ciri yang luar biasa, dan kami berharap anda dapat memanfaatkannya sepenuhnya. Apakah ciri kegemaran anda? Untuk apa anda menggunakan AirPods, selain daripada mendengar muzik dan podcast?