Cara Mengeluarkan App Store dari iPhone

Untuk mengatakan yang sebenarnya, tidak ada cara untuk membuang App Store dari iPhone secara kekal. Ingat, ini adalah salah satu aplikasi asli penting yang tidak dapat dihapus dan tidak ada ikon "x" setelah anda memulakan aplikasi hapus goyah. Jadi adakah yang boleh anda lakukan?

Cara Mengeluarkan App Store dari iPhone

Sudah tentu, ada. Tetapi mungkin bukan penyingkiran yang anda harapkan. Lagipun, App Store bertindak seperti garis darah yang menyediakan kemas kini aplikasi yang diperlukan untuk memastikan iPhone anda tidak menjadi terlalu kereta atau melambatkan. Bagaimanapun, kami akan memberikan beberapa petua dan trik hebat untuk menyembunyikan atau menyekat App Store, dan bukannya menghapusnya sepenuhnya.

Di luar pandangan, di luar fikiran

Cara termudah untuk menyingkirkan App Store adalah mengeluarkannya dari dok iPhone atau skrin Utama anda. Diakui, ini tidak banyak tetapi mungkin menghindarkan anda daripada memuatkan skrin iPhone anda dengan aplikasi yang tidak mahu anda lihat.

Ketik dan tahan App Store atau ikon aplikasi lain sehingga semuanya mula goyah. Kemudian, pindahkan ikon App Store ke lokasi yang tidak selalu berada di hujung jari anda. Contohnya, folder kumpulan atau skrin aplikasi terakhir adalah tempat yang baik untuk menyembunyikannya.

menu iphone

Sekatan App Store

Ada helah yang kemas untuk membuat App Store hilang dari iPhone. Perkara ini sangat berguna jika anda ingin mengelakkan anak-anak atau ahli keluarga anda membuat pembelian dalam aplikasi dan menghapus / memasang aplikasi. Berikut adalah langkah-langkah yang diperlukan.

Langkah 1

Lancarkan aplikasi Tetapan, arahkan ke Waktu Layar, dan ketuk untuk mengakses menu. Pilih "Sekatan Kandungan & Privasi" di bawah Waktu Skrin dan pastikan pilihan diaktifkan.

kandungan & sekatan privasi

Langkah 2

Ketuk "Pembelian iTunes & App Store", kemudian pilih "Jangan Izinkan di sebelah semua pilihan di bawah" Pembelian Gedung & Muat turun Semula. " Tidak ada suis induk, jadi anda perlu mengetuk dan memilih setiap pilihan secara manual - Memasang Aplikasi, Menghapus Aplikasi, dan Pembelian Dalam Aplikasi.

Pembelian iTunes & kedai aplikasi

Selepas anda melakukan ini, kembali ke Skrin utama anda dan anda akan menyedari App Store tidak dapat dijumpai. Sebilangan pengguna mungkin menganggap ini sebagai langkah melampau kerana anda perlu membalikkan perubahan untuk mengemas kini aplikasi anda atau memuat turun yang baru.

Untuk mengekalkan App Store dan masih mempunyai tahap keselamatan yang baik, aktifkan kata laluan ID Apple. Sementara masih dalam menu "Pembelian iTunes & App Store", ketuk "Selalu Memerlukan" di bawah Memerlukan Kata Laluan. Sekarang, setiap kali seseorang ingin membuat pembelian, dia akan diminta memberikan kata laluan Apple ID anda.

Nota PENTING

Langkah-langkah ini telah dicuba dan diuji pada iPhone 6s + yang menjalankan iOS 12.4 dan tidak berlaku untuk iPhone yang menjalankan iOS lebih tua dari 12. Namun, ada kaedah alternatif.

Akses Tetapan, ketik Umum, dan pilih Sekatan. Untuk memasuki tetingkap Sekatan, anda diminta memberikan kod laluan Sekatan. PIN 4 digit yang anda masukkan semasa anda mengaktifkan Sekatan di tempat pertama dan mungkin berbeza dengan kod laluan yang membuka kunci iPhone anda.

Sebaik sahaja masuk ke dalam menu, anda harus mengetuk butang di sebelah pilihan di bawah Benarkan untuk membuang / menyekat App Store pada iPhone anda. Sekali lagi, anda boleh memilih Memasang Aplikasi, Pembelian Dalam Aplikasi, dan Menghapus Aplikasi.

Bolehkah Anda Membuang Aplikasi Asli Lain?

Selain dari App Store, ada juga pilihan untuk membuang atau menyekat aplikasi asli lain, bahkan yang tidak dapat anda nyahpasang. Ini juga dilakukan melalui menu Waktu Skrin. Anda harus memilih "Sekatan Kandungan & Privasi", kemudian masukkan Aplikasi yang Dibolehkan.

aplikasi yang dibenarkan

Sekarang, anda harus mengetuk butang di sebelah aplikasi untuk mengeluarkannya dari iPhone buat sementara waktu. Menu ini tidak mempunyai App Store tetapi anda boleh membuang Camera, Wallet, iTunes Store, dan banyak lagi. Selain itu, anda tidak diminta memberikan kata laluan untuk memulakan tindakan.

Adakah Terdapat Cara Menyahpasang Aplikasi Asli?

Sejak pelancaran iOS 10, anda boleh menyahpasang banyak aplikasi asli. Ini termasuk AppleBook, Berita, Fail, Surat, Catatan, FaceTime, dan lain-lain. Secara keseluruhan, anda boleh membuang 25 aplikasi yang telah dipasang sebelumnya.

Cara cepat untuk melakukannya adalah dengan mengetuk dan menahan aplikasi untuk membuat semuanya goyah. Kemudian, hilangkan yang mengambil ruang yang tidak perlu. Contohnya, anda tidak memerlukan aplikasi Tonton jika anda tidak memiliki iWatch. Dan apabila anda mendapatkannya, anda sentiasa dapat memasang semula aplikasi dari App Store (tentu saja jika anda belum menghapusnya).

Letakkannya di Auto

Anda boleh menyahpasang / menurunkan aplikasi secara automatik yang tidak anda gunakan. Ciri ini berkaitan dengan kedua-dua aplikasi yang telah diinstal sebelumnya dan yang telah anda pasang.

Akses Tetapan, geser ke bawah ke "iTunes & App Store," dan ketuk untuk masuk. Pilihan "Muat turun Aplikasi yang Tidak Digunakan" ada di bahagian bawah skrin. Ketuk butang untuk menghidupkannya dan itu sahaja. Anda harus tahu bahawa tindakan ini tidak menghapus data aplikasi. Sebaliknya, ia akan dipulihkan sepenuhnya setelah anda memasang semula aplikasi.

Ke Mana Pergi App Store?

Kaedah jailbreak tertentu mendakwa dapat membantu anda membuang App Store sama sekali. Walau bagaimanapun, anda harus menahan diri daripada menggunakan kaedah tersebut kerana kaedah tersebut boleh menjejaskan integriti iOS. Bagaimanapun, anda masih memerlukan kedai kerana kebanyakan aplikasi di telefon anda dan kaedah penyingkiran asli lebih daripada cukup.

Mengapa anda mahu mengeluarkan App Store dari iPhone anda? Adakah anda telah menghabiskan banyak wang untuk aplikasi berbayar? Tulis beberapa baris dalam komen dan beri kami dua sen anda.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found