Cara Mengeluarkan Kad Kredit dari Lyft

Lyft adalah aplikasi perkongsian tayangan hebat yang menawarkan banyak ciri berharga, termasuk membiarkan anda memilih kaedah pembayaran yang paling sesuai untuk anda. Sekiranya anda mempunyai kad kredit baru yang ingin anda gunakan untuk perkhidmatan ini atau ingin mengubah kaedah pembayaran anda, anda pasti gembira apabila mengetahui bahawa Lyft mudah membuang kad kredit lama. Tetapi pertama, anda perlu mengambil tindakan khusus.

Cara Mengeluarkan Kad Kredit dari Lyft

Sekiranya anda ingin mengetahui cara membuang kad kredit di Lyft, anda telah sampai di tempat yang tepat. Artikel ini akan membincangkan semua yang perlu anda ketahui tentang membuat pembayaran di Lyft dengan cara yang anda sukai.

Cara Menghapus Kad Kredit dari Lyft di Aplikasi iPhone

Sama ada anda mahu menggunakan kaedah pembayaran yang berbeza seperti Apple atau Android pay, Venmo, PayPal, dll., Atau anda ingin menambahkan kad kredit baru, belajar bagaimana mengubah kaedah pembayaran semasa di Lyft tidaklah sukar.

Tetapi, sebelum kita masuk ke dalamnya, penting untuk menjelaskan bahawa Lyft tidak akan membiarkan anda menghapus kad kredit yang telah anda pilih sebagai kaedah pembayaran lalai. Sekiranya demikian, anda harus terlebih dahulu menambahkan kad kredit baru atau memilih kaedah pembayaran lain, menjadikannya kaedah lalai, dan kemudian memadamkan yang lama. Kami akan memandu anda melalui kedua-dua proses tersebut.

Ikuti langkah di bawah untuk menghapus kad kredit dari Lyft:

 1. Buka aplikasi Lyft.

 2. Ketuk tiga baris di bahagian atas skrin untuk membuka menu.

 3. Ketik "Pembayaran."

 4. Pilih kad kredit yang ingin anda hapus dan ketuk "Hapus kad."

Sekiranya anda tidak melihat pilihan ini, kemungkinan besar kerana kad yang anda cuba hapus adalah kaedah pembayaran lalai anda. Untuk dapat menghapusnya, anda perlu memilih kaedah pembayaran lain dan menjadikannya kaedah lalai. Inilah cara menambahkan kad kredit baru:

 1. Buka aplikasi Lyft.

 2. Ketik tiga baris.

 3. Ketik "Pembayaran."

 4. Ketik "Tambahkan kad kredit."

 5. Masukkan maklumat kad kredit.

 6. Ketik "Simpan."

 7. Tetapkan kad baru sebagai lalai dan hapus kad lama.

Cara Menghapus Kad Kredit dari Lyft di Aplikasi Android

Pengguna Android boleh menghapus kad kredit di Lyft menggunakan aplikasi mudah alih. Prosesnya mudah dan hanya memerlukan beberapa klik.

Ikuti arahan ini untuk menghapus kad kredit dalam aplikasi Lyft Android:

 1. Buka aplikasi Lyft.

 2. Ketuk tiga baris di sudut kiri atas untuk mengakses menu.

 3. Ketik "Pembayaran."

 4. Ketuk dan tahan kad kredit yang ingin anda hapus dan tekan "Hapus kad."

Anda mungkin mendapati pilihan ini tidak tersedia untuk anda, atau anda sama sekali tidak melihatnya Ini biasanya kerana anda ingin menghapus kad kredit yang telah dipilih sebagai kaedah pembayaran lalai anda. Lyft tidak akan membiarkan anda menghapusnya sehingga anda memilih kaedah lain untuk menggantikannya.

Ikuti langkah di bawah untuk menambahkan kad kredit lain sebagai lalai:

 1. Buka aplikasi Lyft.

 2. Ketik tiga garisan di sudut kiri atas.

 3. Ketik "Pembayaran."

 4. Pilih "Tambahkan kad kredit."

 5. Masukkan maklumat kad kredit dan simpan.

 6. Tetapkan kad sebagai lalai dan padamkan kad yang lain.

Soalan Lazim Tambahan

Kaedah Pembayaran Apa yang Boleh Saya Gunakan di Lyft?

Lyft memudahkan pembayaran perjalanan anda dengan pelbagai kaedah pembayaran yang tersedia.

Inilah yang boleh anda gunakan:

• Kad kredit, kad debit - American Express, Mastercard, Visa, Discover

• PayPal

• Apple Pay

• Google Pay

• Venmo

• Lyft Cash (tersedia di lokasi terpilih)

• Akaun cek bank (tersedia di lokasi tertentu)

Tidak kira apa kaedah pembayaran yang anda pilih, Lyft menghendaki anda mempunyai kad kredit atau debit. Jika tidak, anda tidak akan dapat membuka akaun.

Bagaimana Saya Memautkan Venmo Saya ke Lyft?

Lyft menyedari kemudahan menggunakan Venmo, jadi sekarang orang dapat menggunakannya untuk membayar perjalanan mereka, membagi kos dengan rakan, dll.

Sebelum memautkan akaun Venmo anda ke Lyft, pastikan anda menggunakan versi terbaru kedua-dua aplikasi tersebut. Juga, periksa sama ada anda log masuk.

Inilah cara menghubungkan Venmo anda ke Lyft:

1. Buka aplikasi Lyft.

2. Akses menu.

3. Ketik "Pembayaran."

4. Pilih "Tambahkan kaedah pembayaran."

5. Ketik "Venmo."

6. Anda akan melihat mesej yang meminta anda sama ada anda membenarkan Lyft mengakses Venmo anda. Ketik "Benarkan."

Nikmati Perjalanan Anda Dengan Lyft

Sebagai salah satu perkhidmatan perkongsian ulang tayang yang paling popular, Lyft menawarkan pelbagai kaedah pembayaran sehingga anda dapat memilih yang paling sesuai dengan anda. Mempelajari cara membuang kad kredit di Lift membolehkan anda menghapus kad kredit yang tidak anda gunakan lagi dan mengelakkan kekeliruan atau kesulitan di masa hadapan. Sebelum menghapus kad, pastikan kad tersebut tidak dipilih sebagai kaedah pembayaran lalai, kerana anda tidak akan dapat menyelesaikan tindakannya jika demikian.

Kaedah pembayaran mana yang anda gunakan di Lyft? Adakah anda sering menambah yang baru? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.