Cara Melepaskan Pelindung Muka Bel Ring

Peranti Ring Doorbell secara beransur-ansur menjadi semakin popular. Mereka adalah tambahan yang bagus untuk mana-mana isi rumah, kerana secara drastik meningkatkan keselamatan, dengan harga yang berpatutan. Kononnya, pelat muka Ring Doorbell anda sering rosak.

Cara Melepaskan Pelindung muka Ring Ring

Kemungkinan besar disebabkan oleh cuaca buruk, seperti angin kencang, hujan, atau ribut petir. Sekiranya peranti Ring anda dalam jaminan, anda akan mendapat penggantian percuma. Sekiranya tidak, anda boleh mengganti pelat muka yang rosak sendiri.

Teruskan membaca tutorial DIY terperinci mengenai cara membuang dan mengganti pelat muka Ring Doorbell.

Apa yang kamu perlu

Tidak ada banyak syarat untuk mengeluarkan dan mengganti pelat muka Ring Doorbell. Anda tidak perlu bermain-main dengan elektronik atau wayar. Prosesnya benar-benar selamat dan boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja, kecuali mungkin kanak-kanak.

Perkara yang anda perlukan adalah pemutar skru Ring, disertakan dengan sebarang pembelian Ring Doorbell, dan pelat muka itu sendiri. Ini adalah pemutar skru bintang, jadi mungkin anda boleh melakukannya dengan pemutar skru jenis lain. Sekiranya anda mencuba dan gagal, anda sebenarnya boleh mendapatkan pemutar skru Ring pengganti di Amazon.

Ini mungkin berguna sekiranya anda kehilangan pemutar skru Ring yang asal. Sekiranya anda mengganti pelindung muka Ring Doorbell anda dengan yang baru, anda pasti memerlukan penggantinya. Sekiranya pelat muka asal anda rosak, hubungi sokongan Ring dan tanyakan cara mendapatkan yang baru.

Kemungkinan besar mereka akan menghantar pengganti kepada anda secara percuma, terutamanya jika pelat muka lama anda rosak dalam ribut.

pelat muka dan pemutar skru

Penyingkiran Lekapan Bel Ring Ring

Pertama, kami ingin ambil perhatian bahawa terdapat beberapa model bel pintu Ring yang bermaksud arahan untuk model khusus anda mungkin sedikit berbeza. Juga, tidak semua model mempunyai pelat muka yang boleh ditanggalkan (seperti Klasik), jadi jika tidak melekap setelah melepaskan skru, pastikan pelat muka model anda keluar sebelum mematahkannya.

Berikut adalah tutorial ringkas dan langkah demi langkah yang harus diikuti untuk membuang pelat muka Ring Doorbell anda:

 1. Pertama, anda perlu membuka skru keselamatan di bahagian bawah pelat muka Ring Doorbell. Untuk ini, gunakan pemutar skru Ring yang disebutkan sebelumnya. Cukup letakkan hujung pemutar skru ke dalam skru keselamatan. Sekarang putar pemutar skru mengikut arah jam, sehingga skru keluar. Petua bonus: letakkan tangan anda di bawah skru sehingga tidak jatuh dan anda kehilangannya.

 2. Sekarang anda harus menggunakan ibu jari anda untuk menekan bahagian bawah pelat muka ke atas sehingga mengangkatnya ke atas. Gunakan jari anda yang lain sebagai sokongan, letakkan di tengah pinggan. Ini semestinya cukup mudah, dan anda tidak memerlukan terlalu banyak kekuatan untuk melakukannya.
 3. Setelah pelat muka diklik, anda boleh mengeluarkannya dari pangkal. Gunakan tangan anda untuk melakukannya dalam satu gerakan. Bersikap lembut agar anda tidak memecahkan pelindung muka. Pangkal Ring Ring akan terpapar sekarang. Sebaiknya lakukan ini apabila cuaca cerah kerana anda tidak mahu bahagian dalam loceng pintu rosak.

  asas cincin

Itu sahaja, pelat muka dikeluarkan. Petua untuk mengganti pelat muka dengan yang baru, atau memasang kembali pelat muka yang sama, terdapat di bawah. Ngomong-ngomong, anda boleh menyimpan pelat muka anda di tempat yang tidak lembap atau terlalu panas. Cuba jangan biarkan pangkalan terkena terlalu lama.

Cara Memasang Pinggang Bel Pintu di Pangkal

Kebanyakan orang menanggalkan pelat muka hanya untuk mengecas bateri Ring Doorbell mereka. Setelah bateri penuh, anda harus memasukkannya semula secepat yang anda boleh dan menutup alas dengan pelat muka. Ini caranya:

 1. Letakkan bateri di dalam slotnya. Jika anda tidak mengenakan Ring Doorbell anda, dan hanya mengganti pelat muka, abaikan ini.
 2. Sejajarkan pelat muka dengan pangkal dan pasangkan kembali. Anda mahu memasukkan cangkuk plastik pada pelat muka ke dalam lubang di dasar Ring Doorbell anda. Lakukan itu pada sudut 45 darjah, dan pasangkan pelat muka kembali ke pangkal.
 3. Apabila anda mendengar bunyi klik, pelat muka harus dipasang dengan betul. Pasang semula skru keselamatan dan pasangkan dengan kuat menggunakan pemutar skru yang sama.
 4. Sekarang anda boleh kembali menggunakan Ring Doorbell anda sekali lagi.

  muka muka baru

Sekiranya anda menggunakan pelat muka pengganti, jangan risau. Semua pelat muka Ring Doorbell boleh ditukar ganti, walaupun dalam pelbagai warna. Sesuai untuk orang yang ingin menukar warna Ring Doorbell mereka, atau jika pelat muka sebelumnya tergores atau rosak.

Kerja Selesai

Lihat, anda berjaya mengganti pelat muka Ring Doorbell anda sendiri. Lain kali, anda akan merasa lebih mudah. Ring menjadikan proses ini lebih mudah dengan memasukkan semua yang anda perlukan dalam bungkusan dengan pembelian anda.

Anda boleh meminta mereka untuk mengganti mana-mana bahagian yang anda hilang, atau jika ia pecah. Sebilangan besar masa, penggantian akan datang secara percuma.

Soalan Lazim

Pelat muka saya tidak akan hilang, apa yang boleh saya lakukan?

Sekiranya anda telah melepaskan skru seperti yang dinyatakan di atas dan anda telah mengesahkan bahawa bel pintu Ring anda mempunyai pelat muka yang boleh dilepas, cuba gunakan kad kredit atau pemutar skru kepala rata untuk melepaskan pelat muka. u003cbru003eu003cbru003eSepanjang masa, pelat muka mungkin menjadi kotor sehingga lebih sukar dikeluarkan. Perlu diingat bahawa pelat muka adalah plastik dan menggunakan terlalu banyak kekuatan boleh merosakkannya.

Bolehkah saya menanggalkan pelat muka tanpa alat Ring?

Alat yang disertakan adalah khusus untuk bel pintu Ring anda untuk mencegah kecurian. Sekiranya syarikat itu menggunakan pemutar skru kepala Phillips biasa, ada yang boleh mengambilnya. Oleh itu, pertaruhan terbaik anda ialah memesan pemutar skru pengganti dalam talian. u003cbru003eu003cbru003eBeberapa pengguna telah berjaya menggunakan pisau cukur atau bahan logam nipis lain, tetapi sekali lagi, ini adalah skru keselamatan sehingga taktik ini tidak semestinya disyorkan. Anda juga boleh melepaskan skru sehingga menjadikannya lebih sukar untuk melepaskan pelat muka anda.

Adakah anda mempunyai apa-apa yang anda mahu tambah? Tinggalkan komen di bahagian di bawah.