Cara Menghapus Seseorang dari Kumpulan Mesej Teks di iPhone

Sekiranya anda ingin mengeluarkan seseorang dari kumpulan pesanan teks di iPhone, lebih mudah daripada yang anda fikirkan di iMessage. Sekiranya anda menggunakan mesej kumpulan iMessage dan seseorang tidak lagi tergolong dalam kumpulan, tidak mustahil untuk menghapusnya dari komunikasi masa depan.

Cara Menghapus Seseorang dari Kumpulan Mesej Teks di iPhone

Tutorial ini akan memandu anda cara membuang pengguna, menambah pengguna, membisukan kumpulan, dan bagaimana menangani troll dalam kumpulan anda.

Buang Seseorang Dari Kumpulan Mesej Teks Di iMessage

Walaupun anda tidak diperhatikan, ditambahkan ke kumpulan yang sangat aktif boleh menjadi kesulitan. Apa pun alasan anda mahu mengeluarkan seseorang dari kumpulan pesanan teks, mudah dilakukan di iPhone, walaupun kawalannya sedikit tersembunyi.

Perlu diingat bahawa semua orang dalam sembang kumpulan perlu menggunakan iMessage (gelembung sembang biru); ini tidak akan berfungsi dengan sembang kumpulan SMS atau MMS biasa (gelembung sembang hijau). Anda juga memerlukan sekurang-kurangnya tiga orang lain dalam sembang kumpulan (jumlah empat orang) untuk Keluarkan pilihan untuk muncul.

Anda tidak akan melihat pilihan 'Alih Keluar' jika:

  • Terdapat kurang daripada tiga jumlah ahli dalam mesej kumpulan anda.
  • Terdapat kenalan menggunakan pemesejan SMS - Bahkan iPhone mungkin menggunakan SMS dan masih kelihatan biru yang bermaksud anda tidak akan melihat pilihan 'Buang'.
  • Seseorang menggunakan sistem operasi bukan epal.

Dengan mengandaikan semua syarat ada di sini adalah bagaimana anda membuang seseorang dari iMessage kumpulan:

Langkah 1

Buka sembang kumpulan yang dimaksudkan dari aplikasi iMessage anda.

Langkah 2

Ketik kumpulan ikon di bahagian atas kumpulan iMessage.

Langkah 3

Ketik ‘saya ’ yang muncul di sebelah kanan untuk membuka senarai ahli kumpulan.

Langkah 4

Leret ke kiri pada nama orang yang ingin anda alih keluar dan ketik ‘Buang’ apabila muncul di sebelah kanan. Sekiranya anda tidak dapat meleret untuk mendedahkan pilihan ‘Buang’ lihat penafian di atas.

Langkah 5

Pilih Keluarkan apabila pop timbul muncul.

Ini akan segera menghilangkan individu itu dari kumpulan mesej anda. Sekiranya anda tidak mempunyai pilihan untuk 'Alih Keluar' maka anda perlu memulakan utas baru tanpa hubungan yang tidak diingini. Sejarah sembang akan tetap ada di telefon anda tetapi mereka tidak akan menerima yang baru selagi anda menghantar teks anda dalam kumpulan baru dan bukan yang lama.

Mengeluarkan Diri Dari iMessage Kumpulan

Terdapat pilihan untuk mengeluarkan diri anda dari kumpulan iMessage dengan andaian bahawa kriteria yang disenaraikan di atas dipenuhi. Sekiranya seseorang menambahkan anda ke kumpulan yang tidak mahu anda ikuti, ikuti langkah berikut:

Langkah 1

Buka kumpulan iMessage seperti yang anda lakukan sebelumnya dan klik ‘i’ kecil di bawah gambar profil.

Langkah 2

Tatal ke bawah halaman maklumat dan ketik ‘Tinggalkan perbualan ini’.

Menambah Seseorang ke iMessage Kumpulan

Nasib baik, jika anda terlepas kenalan, anda boleh menambahkannya kemudian. Kriteria yang sama anehnya berlaku di atas jadi jika ada pengguna SMS dalam kumpulan, anda tidak akan dapat melakukannya.

Buka halaman maklumat seperti yang telah kami lakukan di atas, dan ketuk pilihan '+ Tambahkan Kenalan.' Pilih kenalan dan tambahkan mereka ke kumpulan seperti yang biasa Anda lakukan.

Bisukan Perbualan Dalam iMessage

Sekiranya anda belum bersedia untuk meninggalkan perbualan tetapi anda ingin berehat sebentar, anda boleh menyembunyikan amaran. Ini melibatkan lebih sedikit kerumitan dan menyelamatkan anda dari konfrontasi.

  1. Buka sembang kumpulan di iPhone anda dan ketuk bulatan gambar profil di bahagian atas tetingkap
  2. Ketik ‘i'Pilihan apabila nampaknya melihat senarai ahli kumpulan.
  3. Pilih Sembunyikan Makluman di bahagian bawah tetingkap kumpulan.

Ini akan menghentikan sebarang amaran perbualan daripada memukul telefon anda, dengan berkesan mengabaikannya.

Anda juga boleh menghentikan mesej dari individu dalam kumpulan juga.

  1. Buka sembang kumpulan di iPhone anda.
  2. Pilih ikon ‘i’ untuk Maklumat di sebelah kanan atas untuk membuka senarai ahli kumpulan.
  3. Pilih individu yang ingin anda sekat dan pilih Blok Pemanggil ini.
  4. Kembali ke tetingkap Kumpulan dan pilih Selesai.

Langkah terakhir itu penting kerana iMessage tidak akan selalu menyekat orang itu melainkan anda mengesahkan di tetingkap kumpulan.

Menyekat Kenalan

Sekiranya anda tidak mempunyai pilihan, pertimbangkan untuk menyekat kenalan. Dengan andaian anda tidak boleh meninggalkan kumpulan yang tidak pernah anda minta untuk menyertai (seperti spammer), satu-satunya pilihan anda ialah menyekat orang dalam kumpulan tersebut.

Sekiranya ini adalah pilihan yang anda mesti ambil, kami mempunyai tutorial lengkap di sini mengenai cara melakukannya.

Soalan Lazim

Melindungi ketenangan anda di era digital seharusnya tidak menjadi masalah. Berikut adalah beberapa maklumat lebih lanjut mengenai cara menguruskan kumpulan iMessage anda.

Bolehkah saya memadamkan keseluruhan kumpulan?

Malangnya tidak. Anda boleh meleret untuk membuang perbualan tetapi orang lain akan kekal dalam kumpulan.

Bolehkah saya mengemas kini maklumat hubungan untuk seseorang dalam kumpulan?

Ya, dengan menggunakan 'i' yang disebutkan di atas, anda seharusnya mempunyai akses untuk mengemas kini nombor telefon pengguna. Sekiranya tidak dikemas kini dengan betul, tambahkan kenalan baru ke kumpulan.

Apa yang berlaku sekiranya saya menyekat kenalan yang berada dalam pesanan kumpulan dengan saya?

Sekiranya anda menyekat seseorang dalam kumpulan iMessage, mereka masih akan berada dalam kumpulan. Tetapi, untungnya, mereka tidak dapat melihat mesej anda dan anda tidak dapat melihatnya. Sekiranya satu orang mengganggu anda, anda boleh menyekat kenalan itu tanpa mengusir mereka dari kumpulan iMessage sama sekali.

Perlu diingat, kenalan lain akan terus melihat mesej dari anda dan kenalan anda yang disekat.

Mulakan Sembang Kumpulan Baru yang Tidak termasuk Troll

Sekiranya anda bukan orang yang memulakan sembang kumpulan dan yang lain memberi respons kepada troll, anda mungkin perlu mengeluarkan diri anda dari sembang kumpulan, kemudian mulakan kumpulan mesej baru yang tidak termasuk troll. Sekiranya anda kemudian menghantar mesej yang memberi tahu kumpulan mengapa anda memulakan kumpulan mesej baru, orang boleh mematikan atau mengeluarkan diri mereka dari kumpulan asal dan meneruskan perbualan yang lebih sopan dalam kumpulan baru.

Adakah anda mempunyai cadangan bagaimana untuk mengelakkan troll dalam kumpulan pesanan teks, media sosial, dan forum dalam talian? Sekiranya ada, sila komen di bawah.