Cara Menghilangkan Tanda Air Triller

Triller adalah platform media sosial yang menyeronokkan dan popular yang membolehkan anda membuat kandungan video dan muzik. Ia menawarkan banyak pilihan penyuntingan video, yang membolehkan anda menampilkan superstar dalaman anda dan memukau pengikut anda. Anda boleh memilih lagu yang ingin anda rakam video, menjelajah pencipta lain, dan berinteraksi dengan pengikut anda.

Cara Menghilangkan Tanda Air Triller

Sekiranya anda memuat turun karya Triller anda ke peranti anda untuk menyiarkannya semula ke platform media sosial yang lain, anda akan melihat video yang mempunyai tanda air Triller di atasnya. Dalam artikel ini, kita akan melihat apa itu tanda air dan apa yang dilakukannya, dan jika ada cara untuk menghilangkan tanda air Triller dari video anda.

Apa itu Tanda Air?

Tanda air adalah, seperti namanya, tanda atau huruf yang ditumpangkan ke foto, dokumen, atau video. Ini adalah teknik yang sudah ada selama berabad-abad tetapi masih digunakan secara meluas. Biasanya, tanda air mengandungi artis, pencipta, atau nama syarikat. Ia mungkin terkenal dengan penggunaan wang kertas. Juga, dokumen seperti pasport, dan alat tulis yang sering digunakan seperti sampul surat dan setem mempunyai tanda air.

Salah satu tujuan utama penandaan air adalah untuk mencegah pemalsuan dan pencurian identiti. Itu untuk cap air dalam bentuk cetak. Pada masa kini, pencipta dan syarikat juga menggunakan tanda air untuk melindungi bahan digital mereka yang dilindungi hak cipta.

Tanda air boleh ditumpangkan pada dokumen digital juga, tetapi kebanyakannya digunakan untuk foto dan video. Banyak jurugambar dan pereka grafik menggunakannya untuk menandakan seni mereka.

Banyak aplikasi foto dan penyuntingan juga meletakkan nama aplikasi pada video atau foto yang telah anda buat. Dengan cara ini, jika anda menghantarnya semula ke platform lain, tanda air akan memberitahu di mana kandungannya dibuat.

Terdapat banyak faedah untuk penandaan air, tetapi ia juga boleh menyusahkan. Kadang kala, tanda air tersebut boleh menjadi cukup besar dan mencolok, dan mengganggu gambar atau video. Apabila terdapat tanda air yang kurang halus, orang kadang-kadang cuba memintasnya.

treler

Cara Menghilangkan Tanda Air

Tanda air di Triller tidak terlalu besar, dan agak bijaksana. Ia memaparkan logo aplikasi Triller dan nama pengguna anda tepat di atasnya. Bagaimanapun, membuang tanda air Triller memerlukan usaha yang tinggi. Anda mungkin perlu memuat turun aplikasi untuk itu atau menggunakan aplikasi penyuntingan video yang mungkin sudah ada di ponsel atau tablet. Berikut adalah beberapa pendekatan yang boleh anda jalani.

tanda air triller

Pangkas Video

Mengeluarkan tanda air dengan memotong video adalah kompromi. Anda akan membuang tanda air sepenuhnya, tetapi anda juga akan kehilangan sebahagian daripada video. Semuanya bergantung pada tempat tanda air dan berapa banyak video yang anda siap potong. Kadang-kadang, ia akan menjadi baik, dan pada masa lain anda akan kehilangan bahagian penting dalam video.

Gunakan Aplikasi atau Penghilang Tanda Air Dalam Talian

Anda sentiasa boleh menyelesaikan masalahnya. Anda boleh melakukan carian dan melihat apakah ada pilihan dalam talian atau aplikasi dengan ulasan yang baik. Sebilangan besar daripada mereka dapat menyelesaikan masalah dengan baik.

Kaburkan Tanda Air

Sekiranya anda hanya mencari pembaikan cepat, anda sentiasa boleh mengaburkan tanda air pada video Triller. Terdapat program Windows dan Mac yang boleh melakukannya untuk anda. Terdapat juga banyak penyunting video untuk iOS dan Android yang dapat membantu anda.

Berapa Banyak Yang Mengganggu Anda?

Tanda air Triller tidak terlalu besar dan tidak terletak di bahagian tengah video anda. Jadi soalan yang mungkin ingin Anda tanyakan pada diri sendiri adalah, "Berapa banyak yang mengganggu saya?"

Selalunya, anda mungkin tidak akan menyedarinya dan juga penonton tidak akan melihatnya. Ya, ini video anda, tetapi anda membuatnya menggunakan aplikasi Triller sehingga mendapat tanda air. Itulah sebabnya nama pengguna anda dilampirkan pada tanda air.

Apa pendapat anda mengenai tanda air dan adakah anda akan membuangnya dari video Triller anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found