Cara Membuat Crossbow di RuneScape

Permainan RuneScape yang terhormat tetap popular hari ini, dan terkenal dengan banyak pilihan senjata. Salah satu daripada banyak senjata yang boleh anda buat dalam permainan ini adalah panah panah, dan ada beberapa varian yang ada. Panah tidak hanya digunakan untuk membunuh, tetapi juga untuk mengakses jalan pintas.

Cara Membuat Crossbow di RuneScape

Sekiranya anda ingin mempelajari cara membuat panah di RuneScape, anda sudah sampai di tempat yang tepat. Di sini, anda akan mendapat petunjuk dan beberapa maklumat berguna yang lebih tinggi. Kami juga akan membahas beberapa soalan yang mungkin anda ada mengenai RuneScape.

Anak panah di RuneScape

Crossbows digunakan dalam pertempuran jarak jauh dan mengharuskan anda mencapai kemajuan dalam pertempuran Ranged sebelum anda dapat menggunakannya. Di RuneScape, menyerupai senjata kehidupan nyata, panah menembak panah panah, dan panah api busur. Dalam permainan, terdapat tiga varian utama busur silang; tangan utama, lepas tangan, dan dua tangan.

Dua yang pertama dipegang di satu tangan dan panah tangan utama dapat dipasangkan dengan perisai. Sekiranya anda ingin menggunakan kedua-duanya, anda juga boleh melengkapkan panah luar tangan juga. Panah dua tangan jelas memerlukan kedua-dua tangan anda, jadi perisai tidak dapat dilupakan.

Busur silang tangan mengatasi kira-kira separuh kerosakan sebagai tangan utama, dan busur silang dua tangan dapat mengatasi lebih banyak kerosakan daripada rakan satu tangan. Dengan demikian, dengan melengkapkan salah satu dari dua, Anda dapat meningkatkan output kerosakan berbanding hanya menggunakan varian tangan utama.

Anda juga boleh menembak mithril bergulat dengan panah untuk menggunakan pintasan Agility. Busur panah di luar tangan juga membolehkan anda menembaknya untuk berguling ke arah objek. Oleh kerana gatal ini sesekali pecah, anda harus mempunyai beberapa lagi watak anda sekiranya berlaku.

RuneScape: Bagaimana Membuat Crossbow?

Dengan pengenalan asasnya, mari kita lihat cara membuat panah. Oleh kerana terdapat banyak jenis, kita akan mulakan dengan contoh yang lebih mudah, Bronze Crossbow. Pastikan semua bahan sudah siap.

Ikuti langkah-langkah untuk membuat Bronze Crossbow:

 1. Di RuneScape, anda perlu memotong log dan membuat Bar Gangsa jika anda belum memilikinya.

 2. Sekiranya anda hampir dengan jalan palsu, anda boleh membuat Bar Gangsa.

 3. Gunakan Bronze Bar untuk membuat Crossbow Limbs.

 4. Selepas itu, ubah Log anda menjadi Crossbow Stock.
 5. Gabungkan keduanya menjadi Bronze Crossbow yang tidak terikat.
 6. Bunuh seekor lembu dan dapatkan Daging Sapi Mentah.

 7. Pergi ke jarak dan ubah daging sapi mentah menjadi Sinew.

 8. Cari Spinning Wheel dan kemudian ubah Sinew anda menjadi Crossbow String.

 9. Gunakan Crossbow String pada Bronze Crossbow, dan sekarang anda akan mempunyai Bronze Crossbow yang tersangkut.

Pada langkah 9, anda boleh memilih sama ada anda ingin membuat panah tangan utama, panah luar tangan, atau panah dua tangan. Anda boleh mengulangi langkah yang sama untuk semua varian dan memilih varian yang anda mahukan pada akhirnya. Ini akan membolehkan anda menggunakan dua fungsi dan membuat lebih banyak lagi untuk bereksperimen.

Anak panah yang berbeza memerlukan bahan yang berbeza. Sebagai contoh, panah aras yang lebih tinggi seperti Rune Crossbow memerlukan anda memotong Yew Logs dan melombong Runite Ore dan Luminite. Bahan-bahan ini selalunya lebih sukar diperoleh daripada bahan-bahan panah tahap rendah.

Langkahnya juga serupa. Anda perlu menjadikan Log Yew menjadi stok dan membuat Rune Bar untuk membuat anggota badan. Mengumpulkan akar kayu atau akar pohon untuk tali panah serupa, walaupun beberapa musuh seperti Kapten Pengawal Varrock Baru menjatuhkannya.

Jatuhan musuh juga dapat menghasilkan panah yang kuat. Armadyl Crossbow dijatuhkan oleh Komander Zilyana, dan musuh lain seperti Bree, Growler, dan Starlight juga menjatuhkan mereka. Namun, ketiga-tiganya mempunyai peluang penurunan yang lebih tipis, menjadikan Komandan Zilyana sebagai pilihan terbaik.

Syarat untuk Membuat Crossbows di RuneScape

Oleh kerana RuneScape adalah permainan yang penuh dengan pengisaran, anda harus tahu bahawa sebelum anda dapat membuat panah, anda perlu mempunyai beberapa pengalaman dan tahap dalam pelbagai bidang kemahiran. Sekiranya anda tidak mempunyai tahap yang mencukupi untuk Fletching, maka anda tidak akan dapat membuat panah yang anda mahukan. Selain kemahiran Fletching, anda juga perlu mempunyai kemahiran Smithing dan Mining yang lebih tinggi.

Fletching dilatih dengan membuat tali busur, panah, baut, busur, dan busur. Semakin banyak yang anda buat, semakin cepat anda naik level di Fletching. Smithing dan Mining dilatih dengan selalu melombong bijih dan menempa objek seperti bar dan pedang, di antara banyak benda logam lain.

Anda juga perlu mempunyai alat perdagangan juga. Semua orang di RuneScape sudah memiliki pisau untuk bermain dan membuat kerajinan. Walau bagaimanapun, anda memerlukan pickax dan pahat jika anda masing-masing ingin melombong dan membuat petua bolt.

Membuat Baut Crossbow

Sekarang setelah anda membuat panah, anda perlu mempunyai peluru atau panah menjadi tidak berguna dalam pertempuran. Sebagai contoh, kami akan mengajar anda cara membuat Baut Keluli. Baut ini boleh digunakan dalam Steel Crossbows dan lebih tinggi untuk kerosakan maksimum, tetapi busur yang lebih lemah akan menggunakan cap kerosakan, menurunkan kecekapannya.

Untuk membuat Baut Keluli, ikuti langkah berikut:

 1. Kumpulkan beberapa Bulu dengan membunuh ayam atau makhluk lain dan musuh.

 2. Tambang sebilangan bijih besi dan arang batu.

 3. Bau Bijih Besi dan Arang Batu ke Baja Baja di Forge.

 4. Buat Baut Keluli yang belum selesai dari Batang Keluli.

 5. Gabungkan Bulu dan selak yang belum selesai untuk menghasilkan Baut Keluli yang lengkap.

 6. Baut Baja ini kini boleh dimuat ke busur untuk pertempuran.

Baut yang berbeza memerlukan bijih yang berbeza, walaupun semuanya memerlukan Bulu. Mithril Bolts terbuat dari Mithril Bars dan Onyx Bolts adalah Rune Bolts yang diikat dengan Onyx. Dengan pelbagai keperluan ini, anda mesti mempunyai banyak bijih dan lebih banyak lagi untuk dapat membuatnya.

Kemahiran Fletching, Mining, Crafting, dan Smithing anda seharusnya berada di tahap yang lebih tinggi, jika tidak, anda tidak akan dapat membuat baut yang kuat ini.

Beberapa baut tidak dapat dibuat, tetapi anda boleh mendapatkannya sebagai tetes dari pelbagai musuh. Anda juga boleh memikat bolt lain sebelum menggabungkannya dengan bahan lain untuk menghasilkan jenis bolt baru. Onyx Bolts adalah contoh yang terakhir, yang bermaksud tahap Magic anda harus sangat tinggi sebelum anda dibenarkan membuatnya.

Adakah Crossbows Senjata Baik?

Selagi busur dan busur melintang dalam tahap yang sama, mereka melakukan kerosakan yang sama, jadi anda tidak mahu bertanya senjata mana yang lebih baik. Busur panah adalah senjata yang baik, tetapi bukan untuk alasan yang anda harapkan - beberapa musuh lebih lemah daripada panah.

Ambil Naga Hijau sebagai contoh. Green Dragon lemah untuk Crossbow Bolts dan Bane Ammunition. Walaupun Bane Ammunition juga menyertakan anak panah, Anda tidak terbatas pada penggunaan Dragonbane Arrows untuk melawan Green Dragon. Hampir semua baut yang setanding dengan anak panah yang anda gunakan akan mengunggulinya.

Oleh kerana anda tidak perlu khawatir ketika menggunakan busur silang, Naga Hijau jauh lebih mudah untuk pengguna tali panah daripada seorang pemanah. Semua baut anda akan melakukan kerosakan terbaik, sekiranya terkena, dan menggunakan dua tangan membolehkan anda mengeluarkan lebih banyak kerosakan sekaligus.

Soalan Lazim Tambahan

Mari kita lihat beberapa soalan umum mengenai RuneScape:

Adakah RuneScape dan Old School RuneScape adalah Permainan yang Sama?

Walaupun mereka mempunyai nama yang sama, RuneScape 3 dan Old School RuneScape yang lebih baru sekarang agak berbeza. Versi yang lebih baru menawarkan pertempuran yang kompleks, grafik yang lebih baik, pertempuran bos yang lebih baik, dan difokuskan pada PVE. Sebaliknya, Old School RuneScape mempunyai pertempuran yang lebih sederhana, lebih mudah dijalankan walaupun pada komputer yang lebih lemah, dan lebih baik bagi mereka yang menyukai beberapa tindakan PVP.

Itu bukan bermaksud yang satu lebih baik daripada yang lain, tetapi pemain baru lebih suka RuneScape 3, sementara pemain veteran lebih suka Old School RuneScape. Yang terakhir cenderung sangat nostalgia untuk asas pemainnya.

Adakah RuneScape Percuma Bermain?

Ya, adalah percuma untuk bermain untuk semua. Namun, jika anda membeli keahlian, anda mendapat akses kepada lapan kemahiran lagi, lebih daripada 120 usaha tambahan untuk dinikmati, dan akses ke keseluruhan peta. Yang mengatakan, ada kelebihan untuk bermain permainan tanpa membayar pada awalnya.

Akan ada lebih sedikit pilihan untuk dipilih, sehingga Anda dapat naik level dan belajar bagaimana bermain permainan pada tahap dasar. Apabila anda ingin maju, anda boleh membeli keahlian dan membuka kunci semua perkara yang anda hilang.

Bolehkah Jagex Memadam Akaun Tidak Aktif?

Tidak, jika anda sudah lama tidak aktif di RuneScape, nama pengguna anda akan dikeluarkan dari Hiscores. Anda mungkin perlu mengemukakan rayuan kepada syarikat tersebut sekiranya anda tidak dapat mengakses akaun lama anda.

Rasa Seperti Pandai Besi

Sekarang setelah anda mengetahui semua ini untuk membuat panah di RuneScape, anda boleh mula meningkatkan senjata anda dan membunuh beberapa makhluk. Terdapat banyak panah yang boleh anda buat dan dapatkan, dan banyak yang mempunyai serangan dan fungsi khas. Kumpulkan semuanya dan anda boleh melawan hampir apa sahaja.

Anak panah mana yang menjadi kegemaran anda? Adakah anda lebih suka RuneScape 3 atau Old School RuneScape? Ceritakan pendapat anda di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found