Cara Menetapkan Semula Akaun TikTok Anda

Akhirnya, anda mungkin bosan dengan terus menerus melancarkan aksi, video muzik buatan sendiri, dan cabaran. Ini menunjukkan bahawa sudah tiba masanya untuk menetapkan semula akaun anda - dan anda tidak boleh memikirkannya dua kali. Anda sentiasa boleh mendaftar semula untuk mengikuti trend TikTok terkini.

Cara Menetapkan Semula Akaun TikTok Anda

Tetapi sebelum anda memulakan, ada satu perkara yang harus anda ketahui. Anda mesti memadamkan akaun anda terlebih dahulu sebelum menetapkannya semula.

Memadamkan Akaun TikTok

Anda boleh membuang akaun anda dari telefon pintar atau tablet, dan langkah yang sama berlaku pada peranti Android dan iOS. Berikut adalah langkah-langkah yang diperlukan.

  1. Ketik Saya ikon di sudut kanan bawah skrin untuk menarik profil anda.

  2. Akses ke Lebih banyak lagi menu dengan mengetuk tiga titik mendatar di sudut kanan atas.

  3. Pilih Urus Akaun Saya dan kemudian ketik Padamkan Akaun.

  4. Selesaikan proses pengesahan dan tekan Padam.

Sudah tentu, TikTok memaparkan pemberitahuan kecil bahawa tindakan tersebut telah berjaya dan anda kembali menggunakan suapan video TikTok. Sekiranya anda ingin memastikan akaun itu hilang, ketuk ikon "Saya" dan anda akan disambut dengan butang Daftar.

Perkara Yang Perlu Tahu

Menghapus akaun TikTok menghalang anda mengakses semua kandungan. Dan mereka yang membuat pembelian melalui aplikasinya, tidak akan dapat bayaran balik. Tetapi ada lapisan perak.

TikTok sebenarnya menyahaktifkan akaun anda selama tiga puluh hari, maka rangkaian sosial akan menghapus semua data secara kekal. Mereka yang masuk semula dalam jangka masa harus dapat mengambil data. Sudah tentu, anda perlu log masuk menggunakan bukti kelayakan untuk akaun yang anda padamkan.

Bolehkah Anda Padamkan Akaun TikTok melalui Pelanggan Web?

Jawapan cepat adalah tidak, anda tidak boleh. TikTok membolehkan anda log masuk dan melayari rangkaian sosial melalui penyemak imbas. Dan anda boleh memuat naik, menyukai, dan memberi komen mengenai video tersebut. Tetapi pilihan pengurusan akaun adalah terhad.

Anda boleh masuk dan log keluar, tanpa tetapan yang ada di aplikasi mudah alih. Memandangkan sifat mudah alih rangkaian sosial ini, ini tidak menghairankan.

Dapatkan Kembali Akaun Anda

Dengan mengandaikan penetapan semula melibatkan mendapatkan kembali akaun ke tempatnya ketika anda bermula, terus masuk semula. Anda boleh melakukannya bila-bila masa selama tempoh tiga puluh hari. Tetapi sekiranya anda mahukan batu tulis bersih, berehat selama sebulan, kemudian teruskan.

  1. Pilih Log masuk, dan ikuti langkah-langkah yang akan anda lakukan untuk masuk ke akaun asal anda seperti biasa.

  2. Sebaik sahaja anda melakukan ini, anda akan melihat "Aktifkan semula Akaun Saya"Tingkap. Ketik butang "Aktifkan semula" dan anda akan dibawa kembali ke Tik Tok dan profil anda akan dipulihkan.

Perkara yang hebat ialah TikTok akan menyimpan semua data anda, termasuk draf video yang belum anda hantar.

Adakah Ini Maksud Anda Menyetel Semula Akaun Anda?

Malangnya, tidak, tidak juga. Tetapkan semula dengan sendirinya bermaksud anda kembali ke tetapan dan kandungan semula. Maksudnya, akaun anda harus dibersihkan dari semua kandungan, kenalan, dan yang lainnya.

Melog masuk semula dalam tempoh tiga puluh hari sebenarnya mengembalikan akaun anda dan bukannya menetapkannya semula. Dan jika anda ingin benar-benar menyelesaikan semula, lebih baik menunggu selama tiga puluh hari. Tetapi adakah cara lain untuk melakukannya?

Sekali lagi, jawapannya adalah negatif. Anda boleh membuang semua kandungan dan kenalan secara manual, tetapi ini tidak sama dengan yang dibenci. Kemudian ada pilihan untuk "Tukar Akaun" ketika anda log masuk semula.

Anda boleh memilih ini dan memilih kaedah pendaftaran yang berbeza. Contohnya, gunakan akaun Facebook anda dan bukan Google atau e-mel. Tetapi kemudian, anda secara berkesan membuat akaun baru dari awal, bukan menetapkan semula yang lama.

Bukan ini yang mesti anda tekankan. Sebilangan besar rangkaian sosial tidak mempunyai pilihan untuk membersihkan akaun anda kemudian menetapkannya semula. Ini disebabkan oleh fakta bahawa pengguna sering ingin menyimpan semua data mereka, walaupun mereka tidak berada di rangkaian.

Tik Tok, Tik Tok, Tik Tok

Akan sangat keren jika TikTok membenarkan anda mengatur semula semuanya dan mulakan semula dengan kelayakan yang sama. Tetapi tidak ada pilihan seperti itu, dan anda tidak boleh memilih untuk menyimpan data anda kurang dari tiga puluh hari.

Mengapa anda mahu menetapkan semula TikTok anda? Adakah anda mempertimbangkan untuk membuat akaun baru? Beri kami dua sen anda di ruangan komen di bawah.