Cara Menetapkan Semula Nilai Valor di Destiny 2

Di Destiny 2, Guardians yang memainkan mod permainan Crucible PvP akhirnya akan mencapai Peringkat Eksotik, dengan sekitar 2.000 mata. Ini adalah peringkat tertinggi yang mereka dapat. Namun, apa yang berlaku apabila mereka mencapai had?

Cara Menetapkan Semula Nilai Valor di Destiny 2

Satu-satunya jawapan adalah menetapkan semula peringkat, dan jika anda tidak pasti cara menetapkan semula Valor Rank, jangan cari lagi. Panduan kami akan membantu anda menjalani keseluruhan proses. Kami juga akan menjawab beberapa soalan yang membakar tentang Destiny 2.

Bagaimana Menetapkan Semula Nilai Valor di Destiny 2?

Sebaik sahaja anda mencapai 2.000 Nilai Valor, anda harus menetapkan semula Nilai Valor anda. Anda boleh melakukan ini seberapa banyak yang anda mahukan. Ulangi proses apabila anda mencapai 2,000 mata sekali lagi.

  1. Masuk ke orbit dan buka peta.

  2. Pindah ke pilihan "Crucible" dan pilih.

  3. Arahkan kursor anda ke mod permainan yang tersedia.
  4. Anda akan melihat tetingkap kecil yang menunjukkan pangkat Valor anda.

  5. Sekiranya anda mempunyai 2,000 mata, akan ada butang yang membolehkan anda menetapkan semula Valor Rank anda.
  6. Tekan butang untuk menetapkan semula kedudukan anda.

Semakin tinggi Kedudukan Nilai anda, semakin banyak ganjaran yang anda dapat. Semua ganjaran yang anda dapat dari Lord Shaxx adalah berdasarkan peringkat. Beberapa ganjaran bahkan berkaitan dengan berapa kali anda melakukan penetapan semula peringkat.

Untuk setiap kenaikan Pangkat Valor, anda mendapat Engram Crucible, yang anda perlukan untuk didekripsi oleh cryptarch. Barulah ganjaran di dalamnya menjadi milik anda.

Menetapkan semula kedudukan anda untuk pertama kalinya memberi anda hiasan untuk topi keledar Guardian anda. Kali kedua, anda akan diberi ganjaran Ghost shell yang eksotik. Anda boleh menunjukkannya dalam permainan dengan melengkapkannya.

Selain memperoleh senjata yang kuat, ada pencarian dan kemenangan tertentu yang dikaitkan dengan set semula peringkat.

Apabila musim berakhir, Valor Rank anda akan ditetapkan semula secara lalai. Tidak ada cara untuk mencegahnya kerana musim baru mempunyai ganjaran tersendiri.

Soalan Lazim Tambahan

Bolehkah Anda Menetapkan Semula Peringkat Kemuliaan?

Ya, anda boleh menetapkan semula Glory Rank. Langkah-langkahnya sangat serupa dengan menetapkan semula Valor Rank anda. Satu-satunya perbezaan ialah anda akan menonjolkan mod permainan dalam senarai main Kompetitif. Apabila anda melihat Peringkat Kemuliaan anda, anda akan diberi pilihan untuk menetapkan semula jika anda mempunyai mata yang cukup.

Tetingkap kecil yang muncul dari penyorotan akan memberitahu anda butang mana yang harus ditekan. Pilihan hanya muncul apabila anda mempunyai mata yang cukup. Oleh kerana itu, anda juga harus bermain banyak pertandingan Kompetitif.

Walaupun anda mencapai Glory Rank tertinggi, anda masih harus bermain sekurang-kurangnya tiga pertandingan Competitive setiap minggu. Sekiranya tidak, anda akan mengalami kemerosotan peringkat dan anda harus berjuang lagi untuk mencapai Peringkat Legend. Ini memberi anda insentif untuk terus bermain dalam pertandingan Kompetitif.

Pada akhir setiap musim, Peringkat dan mata Kemuliaan anda akan diset semula. Ini serupa dengan Titik Nilai, dan anda tidak akan dapat menghalang penyetelan semula daripada berlaku.

Mirip dengan Valor Rank, Glory Rank dikaitkan dengan ganjaran tertentu yang anda dapat dari Lord Shaxx. Glory Rank dikaitkan dengan beberapa senjata unik juga. Ini berubah dari musim ke musim.

Bagaimana Anda Mendapatkan Gear Terbaik di Destiny 2?

Pada masa penulisan, Bungie telah menyediakan Dreaming City dan Moon lagi. Banyak aktiviti, terutama di Dreaming City, memberikan hadiah yang baik. Senjata dan perisai ini relevan dengan "metagame" semasa.

Bahagian yang terbaik adalah anda tidak perlu menghabiskan terlalu banyak masa di sini, kerana misinya agak singkat.

Senjata Iron Banner PvP masih memenuhi standard semasa. Daripada menggerakkan misi lain terlebih dahulu, anda boleh mengatasi Iron Banner dan menjaring beberapa perisai yang berguna. Ia mungkin menjengkelkan bagi beberapa pemain, tetapi ganjarannya sepadan.

Nightfalls juga merupakan kaedah terbaik untuk mendapatkan beberapa sumber dan senjata api. Senjata mempunyai putaran, jadi anda perlu menjadualkan waktu bermain anda untuk menampung ini. Semakin sukar misi, semakin baik rampasan.

Pencarian juga merupakan kaedah terbaik untuk mendapatkan peralatan yang hebat. Anda akan sering menggunakan senjata ini sebentar semasa anda maju dalam permainan. Anda sentiasa boleh membongkarnya apabila anda menaik tarafnya kemudian.

Raids adalah misi lain yang memerlukan banyak kerja berpasukan. Kesukaran itu diterjemahkan menjadi ganjaran yang sangat baik, terutama di dada yang terdapat dalam misi ini. Mungkin anda akan mendapat penurunan bertuah!

Ruang bawah tanah Prophecy adalah satu-satunya dari jenis yang anda boleh bertani, jadi anda boleh kembali lagi. Pertemuan pertama juga menjamin item baru, yang menjadikannya lebih bermanfaat. Sekiranya anda ingin mendapatkan peralatan yang baik, ini adalah salah satu tempat terbaik untuk bertani.

Kerana Destiny 2 adalah permainan yang berkembang dengan kemas kini berkala, gear yang kuat hari ini mungkin akan diturunkan oleh gear yang lebih baru pada hari esok. Anda harus sedar bahawa "terbaik" tidak akan selalu kekal seperti itu. Ikuti terus apa yang digunakan oleh pemain terbaik untuk mengetahui apa yang perlu dilakukan.

Kemas kini ini juga dapat memberi kehidupan baru kepada senjata yang sebelumnya tidak mengesankan. Untuk mengetahui lebih lanjut, anda harus selalu memeriksa nota tambalan.

Kedudukan Apa yang Anda Mesti Tetapkan Semula Nilai Murni Anda?

Untuk memenuhi syarat untuk melakukan penetapan semula peringkat, anda semestinya telah mencapai Peringkat Eksotik. Itulah 2,000 Mata Nilai. Anda tidak akan dapat menetapkan semula kedudukan anda sehingga saat itu.

Untuk mencapai Peringkat Eksotik dengan lebih pantas, rentetan kemenangan memberi anda mata tambahan apabila anda memenangi perlawanan lain. Walau bagaimanapun, ia akan diset semula selepas anda meraih lima kemenangan.

Semakin banyak perlawanan yang anda menang berturut-turut, semakin cepat anda akan mendapat kedudukan. Anda dapat melakukan lebih banyak penilaian semula dalam musim dengan cara ini.

Apa itu Destiny 2 Valor Rank?

Di Destiny 2, Valor Rank adalah sistem ranking yang dapat dicapai oleh Guardians melalui permainan. Anda akan mendapat mata Valor dengan bermain perlawanan di senarai main Rumble, Quickplay, dan Mayhem. Sistem Valor Rank pada awalnya diperkenalkan dalam Kemas kini 1.2.

Terdapat enam peringkat yang boleh anda lalui:

1. Penjaga (0 Mata)

2. Berani (50 Mata)

3. Heroik (350 Mata)

4. Tidak Aktif (700 Mata)

5. Mitos (1.150 Mata)

6. Legenda (1.800 Mata)

7. Eksotik (2,000 Mata)

Anda akan bermula dari Guardian dan terus berusaha. Semakin banyak perlawanan yang anda menang; semakin banyak mata yang anda perolehi.

Apa yang Dilakukan oleh Reset Valor Rank?

Menetapkan semula Valor Rank anda akan membawa anda kembali ke Guardian Rank dengan 0 Valor Points. Anda boleh kembali melalui peringkat dan mencapai Peringkat Eksotik.

Sebaik sahaja anda mencapai Peringkat Eksotik, anda boleh melakukan penetapan semula peringkat, seperti langkah-langkah di atas. Menetapkan semula kedudukan anda harus menjadi keputusan yang dihitung, kerana beberapa pencarian dan kemenangan mempunyai syarat khusus.

Pangkat tertentu mempunyai ganjaran, dan setiap kali anda naik pangkat, anda akan menerima Crucible Engram. Ganjaran di dalamnya dilancarkan secara rawak. Sekiranya anda mendapat sesuatu yang berlebihan atau tidak berguna, anda selalu boleh mengurangkannya menjadi sumber.

Mengapa Saya Perlu Tetapkan Semula Kedudukan Saya?

Terdapat beberapa ganjaran dan pencarian yang dikaitkan dengan berapa kali anda menetapkan semula kedudukan anda. Contohnya, menetapkan semula membolehkan anda memperoleh beberapa kemenangan, tetapi hanya boleh dilakukan lima kali dalam satu musim.

Kemenangan adalah objektif bermusim yang sentiasa dikesan. Menyelesaikannya akan memberi anda beberapa peralatan yang kuat, jadi anda ingin menetapkan semula Nilai Tingkatan anda.

Ganjaran lain yang anda dapat dari kemenangan adalah tajuk untuk watak anda. Anda boleh mempamerkannya dan mempamerkan pencapaian anda sebagai Penjaga.

Anda harus menetapkan semula pangkat anda sebanyak mungkin dan juga ingat beberapa syarat untuk kemenangan dan pencarian. Sekiranya tidak ada syarat yang ketat, anda bebas menetapkan semula seberapa banyak yang anda mahukan. Setiap tetapan semula memberi anda Engram yang Dapat Dicernakan.

Pada akhirnya, ganjaran untuk menetapkan semula Pangkat Nilai anda banyak dan hebat. Sekiranya anda dapat memainkan banyak perlawanan Crucible, anda boleh naik kedudukan dengan cepat dan kerap melakukan reset. Ganjarannya sepadan dengan masa anda, terutamanya senjata unik bermusim.

Sebilangan peralatan Lord Shaxx bergantung pada berapa kali anda menetapkan semula kedudukan anda. Sekiranya anda berminat dengan barangnya, anda harus memenuhi syaratnya.

Bagaimana Anda Menetapkan Semula Nilai Berat?

Anda mesti mencapai Peringkat Eksotik terlebih dahulu sebelum anda dapat menetapkan semula Kedudukan Nilai anda. Anda boleh memilih pilihan semasa mengarahkan kursor ke senarai main Crucible. Anda akan diberi butang untuk menekan dan menahan sebelum peringkat anda ditetapkan semula.

Sekiranya anda tidak melihat pilihan untuk menetapkan semula Valor Rank anda, ini bermakna anda tidak mempunyai Valor Point yang mencukupi. Mainkan beberapa perlawanan lagi di Crucible untuk mencapai 2,000 mata.

Pertempuran Tidak Pernah Berhenti

Anda berpeluang untuk menetapkan semula Nilai Valor anda beberapa kali. Kemenangan khususnya adalah misi hebat untuk dimainkan. Setelah anda mengetahui cara menetapkan semula Valor Rank anda, anda mungkin boleh mendapatkan peralatan yang hebat!

Berapa kali anda menetapkan semula kedudukan anda dalam karier Destiny 2 anda? Apa ganjaran paling beruntung yang anda dapat dari Crucible Engram? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.