Ulasan RIM BlackBerry Bold 9000

£ 440 Harga semasa dikaji

RIM memulakan keseluruhan e-mel push, apabila hanya jenis perniagaan berjalur yang memiliki telefon bimbitnya yang besar. Sekarang, setelah semua orang bergerak di wilayahnya, ia harus melakukan lebih banyak usaha ke perkakasannya.

Ulasan RIM BlackBerry Bold 9000

Dan dengan BlackBerry Bold, RIM sesuai dengan namanya. Telefon bukanlah yang anda mahukan secara klasik; panel belakang kulitnya adalah rasa yang diperoleh. Dan walaupun paparan 320 x 480-nya bagus, itu bukan skrin sentuh, jadi melayari web tidak begitu licin seperti pada iPhone atau HTC Touch HD.

Tetapi apa yang dimilikinya, untuk pengguna email yang banyak, akan membayangi semua itu: papan kekunci terbaik di telefon yang pernah kami gunakan. Pendahulunya, 8820, bagus untuk ditaip, tetapi ini adalah urutan besarnya lebih baik - baris dipisahkan dan kuncinya dibentuk, jadi sukar bagi ibu jari anda untuk melepaskan dan memukul sebelah.

Ia bukan mengenai papan kekunci. Skrin itu terang, dan sentuhan berguna banyak. Sensor cahaya mengubah kecerahan layar ke atas dan ke bawah secara automatik, menjimatkan jangka hayat bateri serta menjadikannya lebih mudah dibaca di luar rumah, dan seperti telefon bimbit BlackBerry lain, ada sensor di dalam telefon yang menjadikannya siap sedia setiap kali anda memasukkannya ke dalam sarungnya. Telefon ini juga mempunyai soket fon kepala 3.5mm, jadi anda boleh menggunakan fon kepala yang baik untuk mendengar muzik di atasnya. Dan OS BlackBerry swish sangat menarik.

Kemudian ada hayat bateri. Walaupun kami menghidupkan telefon dengan menekan e-mel (anda tidak dapat mematikannya), ia masih berlangsung lebih dari 90 jam dalam ujian dunia nyata kami.

Tidak ada ciri-ciri teras yang hilang, baik - ada HSDPA, Wi-Fi, GPS yang dibantu - termasuk langganan perisian navigasi kereta giliran demi belok Vodafone sepanjang hayat kontrak.

Secara keseluruhan, RIM BlackBerry Bold 9000 adalah telefon bernilai hebat dan bernilai gong untuk papan kekunci sahaja. Walau bagaimanapun, ia kehilangan anugerah langsung, kerana kemampuan melayari laman web tidak begitu baik seperti yang lain di sini.

Perincian

Harga termurah dalam kontrak
Caj bulanan kontrak
Tempoh kontrak 24 bulan
Pembekal kontrak Vodafone

Hayat Bateri

Masa bercakap, dipetik 5jam
Bersedia, dipetik 14 hari

Fizikal

Dimensi 66 x 14 x 114 mm (WDH)
Berat 133g
Skrin sentuh tidak
Papan kekunci utama Fizikal

Spesifikasi Teras

Saiz ROM 1,000MB
Peringkat megapiksel kamera 2.0MP
Kamera menghadap ke hadapan? tidak
Rakaman video? iya

Paparan

Saiz skrin 2.6inci
Resolusi 320 x 480
Mod lanskap? tidak

Piawaian tanpa wayar lain

Sokongan Bluetooth iya
GPS bersepadu iya

Perisian

Keluarga OS OS BlackBerry

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found