Bolehkah Ring Doorbell Merakam ke Peranti Tempatan dan bukannya Cloud?

Perangkat Ring Video Doorbell adalah inovasi besar dalam dunia sistem pengawasan pintu depan. Peranti ini membolehkan anda melihat siapa yang berada di pintu depan anda (makanan langsung) dan berkomunikasi dengan mereka walaupun anda tidak berada di tempat yang berhampiran dengan rumah anda. Apa yang anda perlukan untuk melakukan ini adalah sambungan internet.

Bolehkah Ring Doorbell Merakam ke Peranti Tempatan dan bukannya Cloud?

Peranti Ring Doorbell juga dilengkapi dengan sensor gerakan yang dapat diatur untuk mengesan pergerakan di kawasan yang ditentukan. Secara lalai, peranti Ring merakam sekitar lima belas saat rakaman ketika pergerakan itu berlaku. Tetapi bolehkah anda menyimpan video ini secara tempatan?

Bagaimana Perangkat Bel Pintu Menyimpan Rakaman

Sebaik sahaja sensor gerakan dipicu, anda akan mendapat pemberitahuan di peranti mudah alih anda. Setelah mengetuk pemberitahuan, Anda akan dibawa ke aplikasi Ring, menunjukkan apa yang memicu sensor gerakan kamera. Dari sini, anda dapat berkomunikasi dengan orang itu dan mendapatkan pandangan 180 darjah mengenai apa yang berlaku.

Namun, sebaik sahaja sensor gerakan dipicu, berlaku perkara lain yang mungkin tidak anda ketahui: fungsi rakaman dicetuskan dan rakaman lima belas saat dirakam. Ini sangat baik sebagai bukti yang boleh diterima oleh mahkamah, tetapi juga sebagai rakaman yang ingin anda kaji.

Tangkapan dengan rakaman yang dirakam ini adalah bahawa anda mesti menjadi sebahagian daripada salah satu langganan berbayar Ring. Sekiranya anda hanya membeli peranti tersebut, anda boleh menggunakannya secara percuma dan mempunyai makanan langsung 24/7 di telapak tangan anda, tetapi anda tidak akan mendapat akses ke video. Sekiranya anda memilih langganan berbayar, video ini akan disimpan di Cloud peribadi anda sendiri, hanya dapat diakses oleh anda.

loceng pintu deringan

Isu

Masalahnya di sini, bagaimanapun, cukup jelas - anda mendapat bahan rakaman bernilai lima belas saat apabila sensor gerakan dicetuskan. Apa yang berlaku jika, katakan, seorang pencuri berpotensi masuk ke kawasan yang dicetuskan gerakan, berhenti sebentar dan tidak melakukan apa-apa, kemudian terus menjalankan perniagaannya, memasuki rumah anda, sementara kamera Ring Doorbell tidak merakam?

loceng pintu deringan

Yang boleh anda lakukan ialah menonton peristiwa yang berlaku dengan seram dan menunggu polis tiba. Anda tidak akan mendapat bukti yang boleh diterima oleh pengadilan dan, walaupun pencuri itu mungkin mengalami akibat undang-undang sepenuhnya dari pecah masuk, mengapa anda membuang peluang besar untuk merekamnya dalam tindakan itu, semasa anda melakukannya?

Bolehkah Stor Bel Pintu Merakam Rakaman Secara Lokal?

Ya ia boleh. Terdapat kaedah menggunakan pelbagai skrip yang pada dasarnya dapat menipu peranti Ring untuk menyimpan rakaman yang dirakam pada peranti yang anda tetapkan, tetapi ini masih bermaksud menyimpan rakaman lima belas saat yang dipicu oleh gerakan. Bukan seolah-olah anda mempunyai fungsi rakaman yang dapat membantu anda menyimpan video pada perangkat tempatan, dengan satu ketukan butang. Atau adakah anda?

Sebenarnya, apa sahaja telefon yang anda miliki, ada ciri yang dapat membantu anda menyimpan rakaman Ring langsung pada peranti anda. Sama ada anda memiliki iOS, Android, Google, atau jenis telefon pintar yang lebih moden, ia mempunyai kemungkinan untuk merakam layar. Kemungkinan besar, ciri ini ada di telefon anda secara lalai, tetapi jika anda tidak dapat mencarinya, terdapat banyak aplikasi yang tersedia di gedung aplikasi lalai anda yang dapat membantu anda merakam layar anda.

Jadi apa yang anda lakukan? Nah, anda mendapat pemberitahuan bahawa sensor gerakan anda dipicu, anda melihat rakaman kamera langsung, memulakan ciri / aplikasi rakaman skrin, dan voila! Anda telah menangkap pencuri itu. Sekarang, rakaman skrin yang dirakam mungkin sedikit lebih kasar daripada siaran langsung, tetapi ia adalah yang terbaik yang boleh anda lakukan, dengan mempertimbangkan pilihan penyimpanan Cloud's Cloud.

Adakah Langganan Berbayar Berbaloi?

Anda mungkin telah menemui jalan keluar untuk mengelakkan langganan berbayar untuk mendapatkan akses ke video anda, tetapi ada satu perkara yang perlu anda perhatikan: bagaimana jika anda tidak mendengar pemberitahuan itu? Dengan langganan percuma, anda tidak mendapat rakaman sensor gerakan lima belas saat? Yang anda perolehi hanyalah rumah yang rosak.

Merakam ke Peranti Tempatan

Jadi, ya, anda boleh mencari cara untuk merakam rakaman Ring anda ke peranti tempatan. Walau bagaimanapun, membayar sekurang-kurangnya langganan Ring asas adalah idea yang baik. Gabungkan rakaman skrin dengan rakaman yang dipicu oleh gerakan dan anda akan selamat seperti yang anda dapat dengan Ring Doorbell Device kegemaran anda.

Adakah anda mempunyai langganan berbayar? Mana yang anda pilih? Adakah anda fikir ia berbaloi? Sertailah perbincangan di bahagian komen di bawah ini dan jangan berhenti berkongsi nasihat dan petua anda sendiri.